Έως και της 6 Σεπτεμβρίου 2024, παρατάθηκε η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας. Η πρώτη περίοδος έληξε στις  6 Μαρτίου 2024.

dimos-aeginas-katastasi-politikis-prostasias2.jpg
Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, παρατείνεται η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 06-09-2023 στην παραπάνω περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχετικό έργο από 01-03-2024 της Περιφέρειας Αττικής και 29-02-2024 έγγραφο του Δήμου Αίγινας. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως και 6 Σεπτεμβρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρόνου θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αίγινας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 06-09-2023 στο νησί. Η έναρξη της ισχύος της κήρυξης ορίστηκε από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι  μήνες, δηλαδή έως και 6 Μαρτίου 2024.

Σημειώνεται ότι η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αφορά τις αμιγώς διοικητικές διαδικασίες αντιμετώπισης του καταστροφικού φυσικού φαινομένου μεταξύ των κρατικών φορέων και στην αντίστοιχη επιτάχυνση των αποζημιώσεων από το κράτος προς τους πληγέντες, κατά παρέκκλιση των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται σε κανονικές συνθήκες. Κατά συνέπεια δεν επηρεάζεται με κανένα τρόπο η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png