Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Γ.Α.Ν.Σ. Ίρις 3-2 σετ. Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ.

IMG_9278.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του βόλεϊ, την Κυριακή το μεσημέρι. 

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Σαρωνικός και Γ.Α.Ν.Σ.  Ίρις σε ένα πραγματικό ντέρμπι, κατάφεραν να καθηλώσουν τους φιλάθλους τους, οι οποίοι είναι σίγουρο ότι έφυγαν από το γήπεδο, απόλυτα γεμάτοι. Μπορεί η αναμέτρηση αγωνιστικά να μη διεκδικεί ‘δάφνες ποιότητας’, όμως τα κορίτσια και των δυο ομάδων, έδειξαν πάθος και θέληση για τη νίκη, η οποία κρίθηκε στο tie break.

IMG_9277.jpg

Το τελικό αποτέλεσμα μετά από τέτοια παιχνίδια και μάλιστα υποδομών, ίσως να περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς αποτελούν ξεκάθαρα διαφήμιση για το άθλημα της πετοσφαίρισης. Ο Σαρωνικός πάντως κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα κατάταξης, καταθέτοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, επικρατώντας με 3-2 σετ της Ίριδας.

Η νησιωτική ομάδα, είχε να αντιμετωπίσει πέραν του πολύ δυνατού αντιπάλου, και την μέτρια εικόνα της στον αγώνα. Τα κορίτσια της κόουτς Βασίλεβα, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, παρόλα αυτά κατάφεραν να με αντεπίθεση διαρκείας να πάρουν την νίκη, κόντρα σε μια δυνατή και άκρως ποιοτική ομάδα, και μάλιστα με απίστευτη ανατροπή.

IMG_9281.jpg

Η ομάδα της Ίριδας προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, με τον Σαρωνικό να αντιστέκεται και αφού πρώτα έστειλε το παιχνίδι στο tie break, στην συνέχεια έκανε το 3-2, μέσα σε πραγματική αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο κλειστό ΕΠΑΛ.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, την Κυριακή το μεσημέρι συναντήθηκαν Σαρωνικός και Ίρις για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ. Την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 27 Απριλίου) διεξήχθη η 3η αγωνιστική, με την ομάδα της Αίγινας να έχει ρεπό. Η ομάδα της Ίριδας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση, και εκμεταλλευόμενη κυρίως την νωθρή εικόνα των νησιωτών, σε συνδυασμό με την εμφανή αγωνιστική της ποιότητα, κατάφερε να προηγηθεί με 0-1 (19-25).

IMG_9299.JPG

Στο 2ο σετ οι μπλε της Αίγινας αντέδρασαν, και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Η βελτιωμένη υποδοχή των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα αρκετά λάθη των φιλοξενούμενων, έφεραν το 25-22 για τον Σαρωνικό και το 1-1. Χαρακτηριστικό της μέτριας εικόνας των νεαρών βολεϊμπολιστριών του νησιού, τα λόγια της κόουτς στην ανάπαυλα.

"Ισοφαρίσαμε χωρίς να παίζουμε βόλεϊ. Μπείτε μέσα και δείξτε στο τάραφλεξ την καλή εικόνα που είχατε κατά την διάρκεια της εβδομάδας στις προπονήσεις: Οι οδηγίες της έμπειρης κόουτς έδειξαν να πιάνουν τόπο με την νησιωτική ομάδα να δείχνει σημάδια βελτίωσης στο 3ο σετ, όμως η αγωνιστική ποιότητα των κοκκινόμαυρων έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα καίρια σημεία του σετ, και έτσι έγινε το 22-25 και το 1-2 για την Ίριδα.

IMG_9314.jpg

Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη του 3ου σετ έφερε μερική απογοήτευση στα κορίτσια της Αίγινας, με την Σβέτλα Βασίλεβα να προσπαθεί με τις οδηγίες της να ανεβάσει το ηθικό τους. "Είστε καλές αθλήτριες, αλλά σήμερα δεν έχετε δείξει τίποτα από αυτά που ξέρετε. Μπείτε μέσα, πιέστε το σέρβις και θα δείτε ότι η κατάσταση θα αλλάξει". Οι οδηγίες της κόουτς λειτούργησαν αποτελεσματικά για τις βολεϊμπολίστριες του Σαρωνικού, οι οποίες κυριάρχησαν πλήρως του αντιπάλου στο 4ο σετ, το οποίο κέρδισαν άνετα με 25-18, στέλνοντας παράλληλα την αναμέτρηση σε 5ο σετ.

Και φτάνουμε στο tie break, εκεί όπου ο Σαρωνικός ολοκλήρωσε με εμφαντικό τρόπο τη μεγάλη ανατροπή. Το 5ο σετ ξεκίνησε εντυπωσιακά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς προηγήθηκε με 3-0 δείχνοντας ότι αυτή θα ήταν η νικήτρια της αναμέτρησης. Τα κορίτσια όμως του Σαρωνικού έδειξαν να έχουν αντίθετη άποψη, καθώς αφού πρώτα άφησαν στην άκρη τη μέχρι στιγμής μέτρια εικόνα τους, με αντεπίθεση διαρκείας έγιναν το 'αφεντικό' του 5ου σετ.

Οι γηπεδούχες πλήρως συγκεντρωμένες και αποτελεσματικές σε άμυνα και επίθεση, προηγήθηκαν με 5-3, ενώ η υποχρεωτική αλλαγή τερέν (όταν μια ομάδα φτάσει πρώτη στους 8 πόντους), τους βρήκε στο 8-5. Η Ίριδα προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να καταφέρει και πολλά αφού το μομέντουμ έδειχνε ξεκάθαρα Σαρωνικό. Η νησιώτικη ομάδα με αστείρευτο πάθος και μέσα σε πραγματική αποθέωση έφτασε τελικά στο 3-2, με τον ηλεκτρονικό πίνακα να σταματάει στο 15-9. Μετά από δυνατό σέρβις της Λούβαρη, οι φιλοξενούμενες αστόχησαν στην επίθεση, και όπως είναι λογικό σειρά πήραν οι πανηγυρισμοί σύσσωμης της αποστολής του Σαρωνικού.

Οι νεαρές βολεϊμπολίστριες του νησιού πανηγύρισαν 'έξαλλα' την μεγάλη νίκη η οποία ήρθε με ανατροπή, κόντρα σε μια δυνατή και αρκετά ποιοτική ομάδα. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κατάταξης των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, με τον Σαρωνικό να επικρατεί του Γ.Α.Ν.Σ. Ίρις με 3-2 σετ. Στα αξιοσημείωτα τέλος του παιχνιδιού, η ωραία και θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν τόσο μέσα στο ΕΠΑΛ, όσο και έξω από αυτό.

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Μαρία Δρακοπούλου και ο Ντίνος Νεστορίδης.

Την επόμενη αγωνιστική (12/5) ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Σείριο Ασπροπύργου εκτός έδρας.

Τα σετ 19-25, 25-22, 22-25, 25-18, 15-9. Α.Ο.Α.

Σαρωνικός (Βασίλεβα): Κοτρώτσιου, Κλώνου, Λούβαρη, Λιότσου (λ), Γιάνι, Δεδεγκίκα, Αλευροπούλου, Στρατηγού (λ), Κλαρκ, Μπόγρη, Βρατσίστα, Σακελλίου, Κοντράρου, Γκαρή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png