Η Δ' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο ναό του Αγίου Γεωργίου του Καθολικού στην Παλαιά Χώρα.

d-xairetismoi.jpg
Γραφείο Τύπου- Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης. Δελτίο Τύπου.

Με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Εφραίμ και με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε η Δ' Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Καθολικού - Παναγίας Φορίτισσας στην Μεσαιωνική Καστροπολιτεία της Παλαιάς Χώρας Αιγίνης υπο του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού.

Ικανός αριθμός πιστών ανηφόρησαν και συμμετείχαν στην ως άνω Ιερά Ακολουθία. Ο π. Νεκτάριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πανυπέρτιμο πρόσωπο της Μάνας μας Παναγίας και τόνισε ότι η κυρία Θεοτόκος είναι το πνευματικό μας καταφύγιο στην οποία προστρέχουμε για να βρούμε στοργή, χάρη, έλεος, κατανόηση και αγάπη. Είναι εκείνη που υπουργεί το μυστήριο της Θείας Οικονομίας και εν ελευθερία δέχεται στα σπλάχνα της τον Υιό και Λόγο του Θεού οικονομώντας το έργο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Γι' αυτό και είναι η Κιβωτός του σύμπαντος κόσμου.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι μοναδική σταθερά στη ζωή μας είναι το γλυκύτατο πρόσωπό Της, το οποίο ευωδιάζει Ανάσταση και Ζωή. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην ιστορία της Παλαιάς Χώρας και του ως άνω Ιερού Ναού, υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων για την διάσωση, αναστήλωση και συντήρηση των Ιερών Ναών της εμβληματικής πολιτείας του Μεσαίωνα και χαρακτήρισε τοπόσημο την συγκεκριμένη περιοχή που όπως είπε είναι ποτισμένη με τα αίματα και τις θυσίες των προγόνων μας. Κάλεσε δε τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά της την ομάδα προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομίας Αιγίνης, να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της διάσωσης της παραπάνω περιοχής και να συνδράμουν παντοιοτρόπως συστοιχούμενοι στις άοκνες προσπάθειες και ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Ποιμέναρχου μας κ. Εφραίμ.

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας και ευχήθηκε σχετικώς.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png