Έκθεση έργων νωπογραφίας των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κόμβοι», του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

1gimnasio-aeginas.jpg

1ο Γυμνάσιο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στο Φουαγιέ του Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) εκτέθηκαν έργα Νωπογραφίας που δημιούργησαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αίγινας στο πλαίσιο συνεργασίας 12 σχολείων ( Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, Καλλιτεχνικά και Πρότυπα Γυμνάσια από όλη την Ελλάδα). Τα σχολεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κόμβοι» του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) με φορέα υποδοχής την ΑΣΚΤ και θέμα τη Διδακτική της Νωπογραφίας για Παιδιά.

Η έκθεση αποτέλεσε Το επιστέγασμα μιας 6μηνης πολυδιάστατης δράσης όπου οι μαθητές αξιοποιώντας τη φαντασία και τις ικανότητές τους, δημιούργησαν έργα υψηλών απαιτήσεων, δεδομένου ότι η Νωπογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερα απαιτητική αρχαία τεχνική ζωγραφικής. Η Νωπογραφία είναι η τεχνική της υλικότητας, του πειραματισμού και της καινοτομίας. Μέσα από την ύλη της, ενεργοποιεί συμμετοχικούς και ενσώματους τρόπους μάθησης, αποτελώντας ένα πρόσφορο πεδίο διευρυμένης παιδείας και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν την εμπειρία τους στη Νωπογραφία στον κινηματογράφο της Σχολής, παρουσία της Διευθύντριας του ΕΛΙΔΕΚ δρ. Αικ. Κουραβέλου, του Αν.Καθηγητή της ΑΣΚΤ κ. Αβραμίδη Δημοσθένη, της Ομάδας Έργου και πλήθος μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στην παρουσίαση, το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας εκπροσώπησαν οι μαθητές Δερματάς Παναγιώτης και Κοτρώτσιου Κωνσταντίνα ενώ κατά τον απολογισμό του προγράμματος «Κόμβοι», την Ομάδα Έργου εκπροσώπησε ο εκπαιδευτικός Εικαστικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής και περιηγήθηκαν στην έκθεση απολαμβάνοντας τα έργα συνολικά 200 μαθητών. Το 1ο Γυμνάσιο εκπροσώπησαν οι:

Από τη B΄ τάξη:Αρανίτη Μαρία,Γκαρή Καλλιόπη, Δημοπούλου Γεωργία, Εμμανουήλ Περσεφόνη, Ζαραβέλα Ελένη, Ζερβού Γεωργία,Λαζάρου Νεκταρία,Μαρμαρινού, Σωσία Κυριακή, Τζίτζη Μαγδαληνή και από τη Γ΄τάξη: Αποστολοπούλου Αλεξάνδρα, Γεροντής Αναστάσιος, Δερματάς Παναγιώτης Δρίβα Ξανθή, Θεοδοσίου Ευαγγελία-Δέσποινα , Κλώνου Αργυρώ, Κοτρώτσιου Κωνσταντίνα, Κυριακοπούλου Στυλιανή, Μαργαρίτης Νικόλαος,Μαρίνη Ιουλία Μπόγρη Νεκταρία, Τζαμαλή Αικατερίνη, Τσίρος Χρήστος,Χοσέν (Ηossain) Τινόν (Τinon) τους οποίους συγχαίρω για τη συνεργασία τους, την προσπάθεια τους και τα όμορφα έργα που δημιούργησαν.

Κωστόπουλος Ανδρέας
Δ/ντης 1ου Γυμνασίου-Εικαστικός


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png