Απάντηση σχετικά με την καταγγελία του κ. Σακελλίων Νικόλαου, για δρομολόγιο πλοίου.

Καλησπέρα. Γνωρίζοντας πως κρατάτε την αντικειμενικότητα λόγω της ιδιαιτερότητας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, θα ήθελα να απαντήσω στην καταγγελία του κου. Σακαλλιων Νικολάου Έχοντας προσφέρει επί 30 χρόνια τις υπηρεσίες μου στο νησί σας θα ήθελα να σας πω πως πριν αρχίσετε να κρίνετε και να κατακρίνετε ένα πλοίο και ένα πλήρωμα που αμέτρητες φορές έχει βοηθήσει ΑΜΕΑ εμπράκτως, θα έπρεπε να ακούσετε όλες τις πλευρές.

Αρχικά, ο Ύπαρχος που αναφέρετε ,ουδέποτε ενημερώθηκε για τον κύριο, καθώς βρισκόταν στο ρεμέτζο για τον απόπλου του πλοίου. Επίσης, δεν μίλησε μαζί του για τον ίδιο ακριβώς λόγο.Οπότε είναι λάθος να αναφέρεται ένα άτομο χωρίς να ξέρουμε αν όντως ήταν αυτός.

Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως ο κύριος υπερβάλει, αλλά το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου και με εντολή Λιμενικών Αρχών έπρεπε να αναχωρήσει άμεσα, καθώς κατευθανε ιπτάμενο δελφίνι (venus 1) με διακομιδή 2 τραυματιών, του οποίου θα εμπόδιζε τον κατάπλου. Πριν λοιπόν κρίνετε, ακούστε όλες τις πλευρές, και δείτε τα όσα έχει κάνει αυτό το πλοίο και το πλήρωμα (διασώσεις, παροχή βοηθειών σε ΑΜΕΑ (πχ πριν λίγες ημέρες μας δώθησαν ευχαριστίες από άτομο ΑΜΕΑ),αλλά και σε άτομα που χρήζαν βοήθειας. Τέλος, να ενημερώσω πως το πλοίο έφυγε και 3 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου.

Ευχαριστώ πολύ,
Ο Πλοίαρχος