Επιστολή - καταγγελία του ιατρού κ. Νίκου Πουλάκη για την ακαταλληλότητα του νερού και την ενημέρωση στη Δημοτική Επιτροπή της 12ης Μαρτίου.

Αγαπητή σύνταξη, 

Με αφορμή το ζήτημα πού έχει προκύψει σχετικά με το νερό, θεωρώ υποχρέωση μου σαν γιατρός να σας στείλω για ενημέρωση του κόσμου το ακόλουθο γράμμα.

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής  στη 12 του Μάρτη , Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια δεν του επιτρέπει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για την καταλληλότητα για χρήση του νερού που μας ποτίζει από γεωτρήσεις και του συνέστησε να γίνει υπερχλωρίωση του νερού και μετά νέες εξετάσεις (αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικές εξετάσεις για το νερό είχαν γίνει σε ιδιωτικό εργαστήριο αλλά οι πρόσφατες έγιναν σε δημόσιο υγειονομικό εργαστήριο μετά από υπόδειξη της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πούντος  πληροφορεί την επιτροπή ότι το κολοβακτηρίδια είναι αυξημένα στο νερό του δήμου.

Από τα πιο πάνω αντιλαμβάνεστε ότι η δημοτική αρχή μας κοροϊδεύει.

Ο δήμαρχος γνωρίζει ότι το νερό του δήμου είναι μολυσμένο. Από τα λεχθέντα στη επιτροπή  προκύπτει ότι το νερό του δήμου περιέχει τουλάχιστον κολοβακτηρίδια τα οποία είναι δείκτης μόλυνσης του νερού με κόπρανα .

Με αυτό το νερό κάνουμε μπάνιο εμείς, τα βρέφη και τα παιδία μας, πλένουμε τα δόντια μας, τα οικιακά μας σκεύη και κατά τα άλλα περιμένουμε και κόσμο να έρθει για την καθαρή Δευτέρα.

Καταγγέλλω τον δήμαρχο της Αίγινας για ανευθυνότητα και ανικανότητα , καταγγέλλω την περιφέρεια για συγκάλυψη εγκλήματος με την χρήση του ακατάλληλου νερού. 

Το έγκλημα που διαπράττουν οφείλεται ότι εν γνώσει των κινδύνων που υπάρχουν από τη χρήση του ακατάλληλου νερού, συνεχίζουν ανάλγητα να το χορηγούν στους πολίτες της Αίγινας.

Νίκος Πουλάκης,
Γιατρός - Υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Περιφέρεια