Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αίγινα.

Με μία εξαιρετική συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έπεσε η αυλαία του απόλυτα επιτυχημένου 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά την Αίγινα και το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ. Πέρυσι υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή κυρίου Βύρων Φιδετζή, το ιστορικό μουσικό σύνολο είχε συνοδέψει την υψίφωνο κυρία Τζούλια Σουγκλάκου, ενώ φέτος ο νέος διευθυντής της ορχήστρας, ο κύριος Βασίλης Χριστόπουλος, παρουσίασε μία συναυλία συμφωνικής μουσικής με σολίστ τη μεσόφωνο κυρία Ειρήνη Καράγιαννη και τον βιολιστή κύριο Δημήτρη Σέμση. Σημειώνουμε ότι για τον νέο διευθυντή κύριο Βασίλη Χριστόπουλο, ήταν η δεύτερη επίσημη εμφάνιση του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η πρώτη ήταν στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τη βραδιά προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας κύριος Γιώργος Καλόφωνος, ενώ στη συνέχεια την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καλωσόρισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, που ευχαρίστησε επίσης τους φίλους τους φεστιβάλ και όσος βοήθησαν για την επιτυχία του. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς παρουσίασε στο κοινό ο κύριος Βασίλης Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα της συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Αίγινα ήταν το ακόλουθο:

Τζιακινο Ροσίνι: (1792 – 1868)
Εισαγωγή  στην όπερα "Ο Κουρέας της  Σεβίλλης"
Τζιακίνο  Ροσίνι: "Una voce poco fa", Άρια από την όπερα "Ο Κουρέας της Σεβίλλης"
Β. Α. Μότσαρτ: (1756 –1791)
Κοντσέρτο  για βιολί αρ. 5 σε λα μείζονα  Κ. 219
Ακολούθησε διάλειμμα και στη συνέχεια:
Τζιακίνο  Ροσίνι: "Cruda sorte", Άρια από την όπερα «Μια Ιταλίδα στο Αλγέρι»
Ε. Γκρηγκ: "Θάνατος της Ώζε" και "Χορός της Ανίτρας" από την 1η Σουΐτα του Πέερ Γκυντ
Β. Α. Μότσαρτ: Συμφωνία αρ. 29 σε λα μείζονα.

Σύντομο βιογραφικό του διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βασίλη Χριστόπουλου.
Ο Βασίλης Χριστόπουλος είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το Μάιο του 2011 και Κορυφαίος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Νοτιοδυτικής Γερμανίας που εδρεύει στην Κωνσταντία (Konstanz) από το 2005.
Γεννήθηκε το 1975 στο Μόναχο. Σπούδασε στο Ωδείον Αθηνών όμποε και ανώτερα θεωρητικά. Ως ομποΐστας διετέλεσε μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ. από το 1993 έως το 1995.
Από το 1995 έως το 2000 σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στην τάξη του Χέρμαν Μίχαελ στην Μουσική Ακαδημία του Μονάχου αποκτώντας το ανώτατο δίπλωμα (Meisterklassendiplom). Έχει επίσης μελετήσει με τους Κόλιν Ντέιβις, Ζούμπιν Μέτα και Ράινχαρντ Γκαίμπελ.
Το 1999 τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής με την ετήσια διάκριση σε νέο μουσικό. Το 2000 κέρδισε τον «Διαγωνισμό Μπαντ Χόμπουργκ» στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας και το δεύτερο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό "Δημήτρης Μητρόπουλος".

Σύντομο βιογραφικό της Μέτζο Σοπράνο Ειρήνης Καραγιάννη.
Η Ειρήνη Καράγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς καλλιτέχνες. Σπούδασε τραγούδι στο Athenaeum και το "Εθνικό Ωδείο" και Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία των ιδρυμάτων "Α. Ωνάσης" και "Μαρία Κάλλας", συνέχισε τις σπουδές της στο onservatorio di musica di S.ta Cecilia της Ρώμης, και κοντά στις Victoria De Los Angeles στην Βαρκελώνη και Maria Luisa Cioni στο Μιλάνο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και χορού στο Λονδίνο, ως μέλος του Mayer Lissmann Opera Center. Έκανε το ντεμπούτο της με τον ρόλο της Ηλέκτρας στην όπερα του Γ. Κουρουπού "Πυλάδης" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και ακολούθησαν πρωταγωνιστικοί ρόλοι όπως: Cherubino Nozze di Figaro, Angelina-Cenerentola, Rosina Barbiere di Siviglia, Isabella- Italiana in Algieri, Isolier Le Comte Ory, Siebel - Faust, Adalgisa - Norma, Komponist - Ariadne auf Naxos, Miss Jessel The turn of the screw, κ.α.

Σύντομο βιογραφικό του Δημήτρη Σέμση.
Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1959. Κατάγεται από οικογένεια της οποίας οι μουσικές ρίζες βρίσκονται στις αρχές του 19ου αιώνα. Βιολί τον έμαθε ο πατέρας του Μιχάλης Σέμσης ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του με τους παιδαγωγούς Τίμπορ Βάργκα και Οττο Μπύχνερ στις Ακαδημίες Μουσικής του Ντέτμολντ και του Μονάχου, καθώς και με τον καθηγητή Αλεξάντερ Πάβλοβιτς στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Είναι διπλωματούχος του Ωδείου Αθήναιον και του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου.

Επί δύο χρόνια ήταν μέλος της περίφημης Ορχήστρας Μπαχ του Μονάχου, υπό την διεύθυνση του Καρλ Ρίχτερ. Επί μία δεκαετία ήταν εξάρχων της ορχήστρας δωματίου Ελληνική Καμεράτα που ίδρυσε ο πατέρας του Μιχάλης Σέμσης και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως εξάρχων της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής της οποίας είναι και συνιδρυτής, από την ίδρυση της μέχρι τον Ιούνιο του 1997. Ο Δημήτρης Σέμσης παίζει με βιολί κατασκευασμένο από τον Λορέντζο Στοριόνι στην Κρεμόνα το 1794.

Σημειώνουμε ότι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου θα γίνει απολογισμός του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας από το Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png