"Η Αρχαιολογία του χτες". Το βιβλίο του Γιώργου Κυριακόπουλου, στις καλοκαιρινές βραδιές στο Εϋνάρδειο.


Η χθεσινή βραδιά στον κήπο του Εϋνάρδειου ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο του Γιώργου Κυριακόπουλου η "Αρχαιολογία του χτες" (Αθήνα, Ποταμός, 2021). Ο συγγραφέας παρουσίασε το οδοιπορικό του σε τριάντα νησιά, μεταξύ των οποίων και η Αίγινα, που αποτυπώθηκε στο βιβλίο του με τετρακόσιες περίπου φωτογραφίες, κατανεμημένες σε εικοσιδύο ενότητες και σχολιασμένες με κείμενα που επεξηγούν το σκεπτικό και την ματιά του.


Ήταν η τέταρτη, από τις έξι καλοκαιρινές βραδιές για το βιβλίο, που διοργανώνει η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας, με θέματα που αναφέρονται στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Ο κήπος του Εϋνάρδειου ήταν και πάλι κατάμεστος από τους φίλους του βιβλίου και της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου. Τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, που συχνά βρίσκονται ανάμεσα στο κοινό, είναι ο κ. Νίκος Οικονόμου αντιπρόεδρος,  ο κ. Διονύσιος Καλαμάκης, η κυρία Ίρις Κρητικού και ο κ. Νεκτάριος Κουκούλης, μέλη του συμβουλίου.


Ο Γιώργος Κυριακόπουλος
γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και το Λονδίνο. Εργάστηκε αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, έχοντας κρατήσει παράλληλα έναν αυστηρά ιδιωτικό του κόσμο, όπου συνυπάρχουν η έρευνα για τη νεώτερη ελληνική κεραμική, η φωτογραφία, το γράψιμο, το φαγητό και το κρασί, οι φίλοι, η πολιτική, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η αρχαιολογία και η Αθήνα.

Από το 2010 ασχολείται συστηματικά με την φωτογράφιση των ερειπωμένων σπιτιών και υποστατικών του Αιγαίου που αποτυπώθηκε στο δεύτερο βιβλίο του, Η Αρχαιολογία του Χτες (Αθήνα, Ποταμός, 2021). Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του, η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Η τρισεγγονή της Αραπίνας και άλλες ιστορίες (Αθήνα, Εστία, 2017), τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2018. Το 2021 κυκλοφόρησε και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Η Περίληψη, επίσης από τις εκδόσεις της Εστίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png