Κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του περιοδικού «Η Αιγιναία» με πλούσια και ενδιαφέροντα για το νησί μας θέματα.

aiginaia2023_t32.jpg

Περιοδικό «Η Αιγιναία». Δελτίο Τύπου.

Πολλές σελίδες καλύπτει το μεγάλο αφιέρωμα στην Ενάλια ανασκαφή στο αρχαίο λιμάνι της Αίγινας, που παρουσιάζει το έργο της αρχαιολογικής και γεωφυσικής έρευνας Aigina Harbour City Project, μιας συνεργασίας πολλών επιστημόνων που συντονίζεται από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Το πενταετές πρόγραμμα φέρνει στο φως νέα δεδομένα του λαμπρού παρελθόντος της αρχαίας Αίγινας μέσα από τις σωζόμενες λιμενικές και παράκτιες εγκαταστάσεις, οι οποίες αποτελούν ένα μοναδικό λιμενικό σύνολο στο ελλαδικό και μεσογειακό χώρο. Το αφιέρωμα συμπληρώνεται εντυπωσιακά με σχεδιαστικές αναπαραστάσεις, χάρτες και φωτογραφίες.
Ένα μικρότερο αφιέρωμα, χρέος τιμής, αποτελεί η Μνήμης χάριν αναφορά σε ξεχωριστούς κι αγαπημένους ανθρώπους της Αίγινας, που έφυγαν από κοντά μας αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό: τη Δέσποινα Γερουλάνου, τον Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα, τον Μάρκο Δραγούμη και τον «δικό μας» Γιάννη Πούντο.

Την ύλη του περιοδικού συμπληρώνουν άρθρα για τον Διονύσιο Αιγινήτη, τον σπουδαίο Αιγινήτη επιστήμονα και ευεργέτη της Ελλάδας, για τα Οχυρά της Πέρδικας, ένα σύνθετο ζήτημα: από την διεκδίκηση στην ενεργό διαχείριση με πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας, τις Πόρτες της Αίγινας, το Κεντρικόν Σχολείον Αιγίνης, το αιγινήτικο τραγούδι Γκιοζτεπελιά, τις παρουσιάσεις βιβλίων της Ειρ. Βουρλούμη και Χρήστου Ρέππα.

Ευχαριστούμε πολύ τη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας, που στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο» θα παρουσιάσει στις 16 Αυγούστου το νέο αυτό τεύχος μας, που διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι» και στο Κέντρο Τύπου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png