Sweet Summer. Μια έκθεση ζωγραφικής τρυφερή όσο και το όνομα της.


Με μυρωδιές από καλοκαιρινά φρούτα και γλυκές λιχουδιές έχει γεμίσει ο ισόγειος χώρος του Λαογραφικού Μουσείου. Ο λόγος για την έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο "Sweet Summer" που ξετυλίγει καλοκαιρινές αναμνήσεις και γεμίζει με αυθόρμητα καλές σκέψεις στον επισκέπτη. Είναι μια έκθεση γεμάτη αισιοδοξία! Τα εγκαίνια έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και η προσέλευση των επισκεπτών ήταν πραγματικά μεγάλη. Κατά διαστήματα ο εκθεσιακός χώρος γέμιζε ασφυκτικά, το ενδιαφέρον για τα εκθέματα ήταν μεγάλο από την αρχή. Στην έκθεση Sweet Summer εκθέτουν τα έργα τους 70 καλλιτέχνες και την επιμελούνται ο κύριος Μανώλης Περατικός και η κυρία Ίρις Κρητικού.

Στο video που ακολουθεί στιγμές από τα εγκαίνια της έκθεσης και δηλώσεις καλλιτεχνών:


"Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να δώσουμε ένα τόνο χαράς στην έκθεση Sweet Summer, αυτή ακριβώς ήταν η επιδίωξη μας. Συγκεντρώθηκαν έργα 70 καλλιτεχνών φτιαγμένα με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, μικροί και μεγάλοι, φίλοι της Αίγινας και μη, σε μία έκθεση που είναι λίγο γιορτή και έχει ως σκοπό να δώσει μια χαρούμενη νότα σε αυτές τις αρκετά δύσκολες μέρες. Να ανεβάσει τον πήχη ψιλά στο νησί, που είναι ούτως η άλλως εξαιρετικά φιλότεχνο. Οι καλλιτέχνες δούλεψαν με ιδιαίτερο κέφι και νομίζω ότι φτιάχτηκε μια μικρή γιορτή που μας χαροποιεί όλους πάρα πολύ" δήλωσε η κυρία Ίρις Κρητικού στο Aegina Portal φανερά ικανοποιημένη από τη δυναμική των εγκαινίων της έκθεσης, αλλά και από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα έργα των καλλιτεχνών.

Στο video που ακολουθεί ο Δήμαρχος κύριος Παναγιώτης Κουκούλης μιλάει για την έκθεση Sweet Summer:


Γεμάτο καλοκαιρινές αναμνήσεις το έργο του Νίκου Καπάνταη, ενώ το ζουμερό καρπούζι του Νεκτάριου Κοντοβράκη "ξεχειλίζει" από γνώριμες καλοκαιρινές μυρωδιές, ενώ ο Χαρίτωνας Μπεκιάρης μας παρουσίασε ένα έργο ζωγραφισμένο με σοκολάτα. Κάθε έργο αποτελεί μια ιδιαίτερη έκπληξη, ένα μικρό ταξίδι σε μια γλυκιά γεύση που θυμίζει καλοκαίρι.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png