17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Αίγινα. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στην Παλαιά Προβλήτα.

Δήμος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Αίγινα. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στην Παλαιά Προβλήτα, μετά τις 8 το βράδυ.

To Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Έτσι, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη 17η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

Με το μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»,σε περισσότερα από 35 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»

Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png