Παρατάθηκε η σύμβαση για τις υπηρεσίες συμβούλου, στις δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού μετά τη 2η τροποποίηση της πρόσκλησης. Τι περιλαμβάνει το πρακτικό της προμήθειας λογισμικού για την υλοποίηση της Πράξης.

psifiakos-metasximatismos.jpg

Υπάρχει μία πρόσφατη εξέλιξη στο ζήτημα που αφορά τις δράσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Αίγινας, μέσα από την πρόσκληση με τίτλο "Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ" και την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Μετά την δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης στις 12 Μαΐου 2023, ο Δήμος Αίγινας, με απόφαση ( 262/2023) του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά στις 31 Μαΐου 2023, παράτεινε έως τις 30/09/2023, με βάση τη νέα ημερομηνίας λήξης υποβολής προτάσεων (30/09/2023) της έκδοσης της νέας Πρόσκλησης με τίτλο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ” για την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την σύμβαση της υπηρεσίας με τίτλο: "Υπηρεσίες συμβούλου της πράξης "Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού".

Μία εικόνα της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει ο Δήμος της Αίγινας στις δράσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, παρουσιάζεται μέσω του πρακτικού της Επιτροπής Διερεύνησης Τιμών, για την υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης».  Η επιτροπή είχε συσταθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 7 Φεβρουαρίου 2023.

Το πρακτικό  Διερεύνησης Τιμών Ψηφιακού Μετασχηματισμού, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9 Μαΐου 2023.

Στο πρακτικό η επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Αίγινας προτίθεται να υποβάλει πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης» η οποία συνιστά ένα κύριο υποέργο , ένα συνοδό υποέργο για την μελέτη ψηφιακού μετασχηματισμού και ένα συνοδό υποέργο δράσεων δημοσιότητας 

Η εν λόγω πράξη αποτελείται από τα κάτωθι υποέργα:

Υποέργο 1: «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης»
Υποέργο 2: «Μελέτη Ψηφιακού Μετασχηματισμού»
Υποέργο 3: «Δράσεις Δημοσιότητας»

Στους ειδικούς όρους της πρόσκλησης, ορίζεται ότι κάθε προτεινόμενη πράξη θα συνοδεύεται από μελέτη, η οποία θα εκπονηθεί από ανεξάρτητο σύμβουλο, μετά από ανάθεση από τον δικαιούχο δήμο και επιπλέον,  στη μελέτη των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου θα αποτυπώνεται η κοστολόγηση των δράσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα παραδοτέα της/των Επιτροπής/ών Διερεύνησης Τιμών του δικαιούχου δήμου, όπου θα αποτυπώνονται τα αποτελέσματα έρευνας αγοράς (τουλάχιστον τρεις μη δεσμευτικές προσφορές από τρεις ανεξάρτητους μεταξύ τους προμηθευτές). Η κοστολόγηση θα λάβει υπόψη και το οικονομικό  πλαφόν (μέγιστο κόστος συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) που έχει τεθεί, σύμφωνα με το Παράρτημα Ε (Ελάχιστες λειτουργικές προδιαγραφές δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ) της Πρόσκλησης.

Για το Υποέργο 1: Προμήθεια λογισμικού για Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης

Τα αιτήματα αφορούσαν σε οικονομικές προσφορές σχετικά με το υποέργο 1, για τα ακόλουθα

screenshot.547.png
Λαμβάνοντας υπόψη τις προσφορές, που ελήφθησαν για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού της υπηρεσίας η ακόλουθη μέση τιμή των προσφορών διαμορφώνεται:

screenshot.548.png

Ο προϋπολογισμός του Υποέργου 1 με τίτλο : «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης», ανέρχεται στις 335.000 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Επιτροπή αναθέτει στον Πρόεδρο της Επιτροπής να διαβιβάσει το παρόν Πρακτικό στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση προκειμένου στην συνέχεια ο ανάδοχος της μελέτης ψηφιακού μετασχηματισμού με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης» κατά την εκπόνηση της ανωτέρω να λάβει υπόψη τον προϋπολογισμό όπως αυτός διαμορφώθηκε από την έρευνα αγοράς.
Προς διαπίστωση των ανωτέρω, συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται.

Η Επιτροπή
Νικόλαος Σακελλίων, Τακτικό Μέλος
Μιχαήλ Χατζής, Τακτικό Μέλος
Ευτύχης Γλαντζής, Τακτικό Μέλος

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν με 4 ναι και 1 παρών του κ Παναγιώτη Κουκούλη επί 5 ψηφισάντων και παρισταμένων μελών ότι:

Α. Εγκρίνει το από 09-05-2023 και με αριθ πρωτ. 5906/2023 Πρακτικό Επιτροπής Διερεύνησης Τιμών για την υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης», η οποία προτείνεται για ένταξη στην πρόσκλησης με αρ. πρωτ. 163/24.01.2023 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ», ΨΗΜΕΤ 2021-2027 με Κωδικό 01_ΨΗΜΕΤ / ΑΑ ΟΠΣ 241 του φορέα Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και δυνάμει της υπ. αριθμ. 18/2023 με (ΑΔΑ: ΨΥΗ1Ω68-31Π) απόφαση της οικονομικής επιτροπής, προκειμένου στην συνέχεια ο ανάδοχος της μελέτης ψηφιακού μετασχηματισμού με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για τις Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Αιγίνης» κατά την εκπόνηση της ανωτέρω να λάβει υπόψη τον προϋπολογισμό όπως αυτός διαμορφώθηκε από την έρευνα αγοράς. Ο κ. Κουκούλης Παναγιώτης ψήφισε παρών λέγοντας ότι πρέπει να γίνει κάτι πιο ομαδικό και οργανωμένο μέσα σε ένα νέο site του Δήμου και η μελέτη να στηρίζεται σε αυτό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png