Με λαμπρότητα και πολύ μεγάλη συμμετοχή πιστών, η λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

S1250203.JPG

Οι κάτοικοι του νησιού και οι προσκυνητές, που ταξίδεψαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αίγινα από άλλες περιοχές της Ελλάδος κι από πολλά μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα τη Ρουμανία, παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στην παραλία του νησιού και στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, τη λιτανευτική πομπή της εικόνας, των Τιμίων Λειψάνων και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νεκταρίου. 


Το πρωί στο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου είχε τελέσθηκε ο Όρθρος  και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, Επίσκοπος Έγρας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Νεκτάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

S1250169.JPG

Ακολούθησε μικρή Δοξολογία, μετά το τέλος της οποίας, πραγματοποιήθηκε με αυτοκινητοπομπή η κάθοδος στην Αίγινα του κλήρου και των πιστών.

S1250220.JPG

Η λιτανεία ξεκίνησε από την περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας,  με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους από τα σχολεία του νησιού και τους προσκόπους 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας. Ακολούθησαν η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, οι αρχιερείς, ο κλήρος, η ηγουμένη Τιμοθέη, σπουδαστές τη Ριζαρείου και η συνοδεία της και η ουρανία με την Ιερά Κάρα, τα Τίμια Λείψανα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου που κρατούσαν άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Αίγινας.

S1250225.JPG

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής πομπής, που παρακολούθησε πλήθος πιστών, τελέσθηκαν δεήσεις στον ενοριακό ναό της "Παναγίτσας", στο Παλαιό Δημαρχείο, καθώς και στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου. 

S1250258.JPG
Τα Τίμια Λείψανα, η Κάρα και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου θα τεθούν σε προσκύνημα στη Μητρόπολη της Αίγινας μέχρι την επιστροφή τους στον καθολικό ναό της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος στις 4:00 μ.μ.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις τίμησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρόεδρος της Νίκης κ. Δημήτρης Νατσιός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή του  Β2 Δυτικού Τομέα κ. Ανδρέας Βορύλλας και τους βουλευτές  κ. Τάσος Οικονομόπουλο και Νίκο Παπαδόπουλο, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του νησιού.

Δείτε φωτογραφίες από την λιτάνευση της Ιεράς Κάρας και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png