Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Εφραίμ, τελέστηκε ο κατανυκτικός "εσπερινός της συγγνώμης", στη Μητρόπολη της Αίγινας.

20240317_184312-00.jpg
Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε στη Μητρόπολη της Αίγινας, ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός (ο εσπερινός της συγγνώμης) χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. 


Έψαλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την Διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Δημητρίου Καλομοίρη. 

Ο πρώτος κατανυκτικός εσπερινός, γνωστός και ως "εσπερινός της συγγνώμης", τελείται το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής,  με  την έναρξης της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ενώ τις επόμενες Κυριακές τελείται ο κατανυκτικός εσπερινός.  


20240317_184312-01.jpg
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τελείται η ακολουθία της “Συγχώρεσης”, όπου οι πιστοί ζητούν συγχώρεση ο ένας από τον άλλον, με σκοπό να εξαλείψουν τυχόν πικρίες και ρήγματα στις σχέσεις τους.

Ο πατερικός λόγος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ήταν εμπνευσμένος και "πλημμυρισμένος" από την υποστηρικτική δύναμη, που έχουν ανάγκη οι πιστοί, κατά την είσοδό τους σ' αυτή την μεγάλη πνευματική περίοδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην πολύ κακή εικόνα που παρουσιάζει το μνημείο του Εϋνάρδειου.

Μετά το τέλος του εσπερινού προσέφερε ως ευλογία στους πιστούς την Αγία Γραφή.

Παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Φίλιππος Τζίτζης και πλήθος πιστών.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png