Το Γυμνάσιο Μεσαγρού θα λάβει μέρος σε επιμορφωτικό πρόγραμμα διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Γυμνάσιο Μεσαγρού. Δελτίο Τύπου.

Το Ημερήσιο Γυμνάσιο Μεσαγρού Αίγινας στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης "Μελέτες Υποστήριξης της Περιφέρειας Αττικής για την Εξειδίκευση Αναπτυξιακών Προτεραιοτήτων και Ειδικών Δράσεων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021 - 2027" με Κωδικό ΟΠΣ 514543, έχει επιλεγεί μεταξύ των 9 σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες θα συμμετάσχουν πιλοτικά στη δράση του Υποέργου "Παροχή υπηρεσιών συμβούλου υποστήριξης για τη μελέτη ανάπτυξης Προγράμματος και υλικού επιμόρφωσης στη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον, και υλοποίηση πιλοτικής εφαρμογής".

Η πιλοτική αυτή δράση συνδιοργανώνεται από τη "Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης" και το "Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών" και σκοπό έχει το μετριασμό κάθε είδους επιπτώσεων (ανθρώπινες, υλικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές κ.α.), που δύνανται να προκληθούν από φυσικούς, τεχνολογικούς, περιβαλλοντικούς κινδύνους και κρίσεις στο σχολικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Τη διεξαγωγή Ενημερωτικού/επιμορφωτικού κύκλου σε θέματα φυσικών, τεχνολογικών, περιβαλλοντικών κινδύνων και κρίσεων στους εκπαιδευτικούς
2. Την Υλοποίηση πρότυπων ασκήσεων διαχείρισης έκτακτων αναγκών στις σχολικές εγκαταστάσεις. Κεντρικός εισηγητής του κύκλου θα είναι ο Καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Μεσαγρού
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου ΠΕ86


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png