Χωρίς ρεύμα, τηλέφωνα και πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει το ΕΠΑΛ. Την ερχόμενη εβδομάδα η αποκατάσταση του προβλήματος, λέει ο κ. Ζορμπάς.

epal-aeginas.jpg
 
Η κακοκαιρία που έπληξε την Αίγινα το διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις σχολικές μονάδες, του 1ου Καποδιστριακού Γυμνασίου Αίγινας, του ΕΠΑΛ, του ΙΕΚ και του κλειστού προπονητηρίου volley το οποίο στεγάζεται επίσης στο κτήριο του ΕΠΑΛ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ως αποτέλεσμα των σοβαρών προβλημάτων, με απόφαση δημάρχου στις 8 Σεπτεμβρίου 2023 αναστάλθηκε η λειτουργία τους. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 το ρεπορτάζ του Aegina Portal στο εσωτερικό των δύο κτηρίων κατέγραψε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί
 
Στα δύο σχολικά συγκροτήματα συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά, ενώ συνεχής είναι η παρουσία οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας για την άντληση των νερών από τους χώρους που είχαν πλημμυρίσει. Μάλιστα, ειδικά το υπόγειο του ΕΠΑΛ έχει πλημμυρίσει σε μεγάλο ύψος. Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του Aegina Portal στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, όπου ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χρήστος Λίτος, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, έχει αναγκαστεί να μεταφέρει το "γραφείο" στο οποίο υποδέχεται τους γονείς, σε εργαστήριο το οποίο βρίσκεται σε όροφο, καθώς σε αρκετούς χώρους του ισογείου υπήρχαν ακόμη νερά. 
 
Τόσο το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας, όσο και το ΕΠΑΛ στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, με ανακοινώσεις τους ενημέρωναν τους γονείς ότι από την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 θα ξεκινήσουν μαθήματα τηλεκπαίδευσης. Λίγες μέρες αργότερα γίνεται ο αγιασμός, στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 και στο ΕΠΑΛ στις 20 Σεπτεμβρίου 2023. Και στις δύο ανακοινώσεις γίνεται αναφορά σε έγγραφη διαβεβαίωση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά για την λειτουργικότητα του σχολείου.
 
Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στα δύο κτήρια.
 
Το πρόβλημα της ηλεκτροδότηση και της πρόσβασης στο διαδίκτυο έγινε γνωστό λίγο αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, μέσω μίας ανακοίνωσης στο λογαριασμό fb του 1ου Γυμνασίου, ενώ του ΕΠΑΛ, μέσω της ιστοσελίδας του στις 30 Σεπτεμβρίου. Και ενώ η ηλεκτροδότηση στο κτήριο του Γυμνασίου αποκαταστάθηκε, το ΕΠΑΛ παραμένει ακόμη χωρίς ρεύμα.
 
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι:
 
"Η βλάβη προέρχεται από τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος που βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου. Από το Δήμο της Αίγινας έχει γίνει η παραγγελία των υλικών για την αποκατάσταση της βλάβης. Στο κτήριο του γυμνασίου η βλάβη έχει αποκατασταθεί". 
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε στις 10 Οκτωβρίου με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Χρήστο Λίτο για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΕΠΑΛ και τον τρόπο που επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης.
 
Επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης; 
 
"Την επηρεάζει αρκετά γιατί εμείς σαν επαγγελματικό λύκειο το μισό μας κομμάτι είναι εργαστήρια, ηλεκτρολογίας, πληροφορικής κτλ. Όλα αυτά χρειάζονται ρεύμα γιατί είναι εργαστήρια με μηχανήματα. Οπότε χωρίς το ρεύμα η μισή εκπαιδευτική διαδικασία του ΕΠΑΛ γίνεται με τρόπο θεωρητικό, με επίδειξη. Οι συνάδελφοι κάνουν κανονικά το ωράριό τους, δεν χάνονται μαθήματα, αλλά γίνεται με επίδειξη, αντί να γίνει το εργαστήριο κανονικά".
 
Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της βλάβης:
 
Όχι, είχα ζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι προφανές ότι αφού έστειλα ξανά έγγραφο την Παρασκευή, είναι λογικό ακόμη να μην μου έχουν δώσει. Από ότι ξέρω περιμένουμε να έρθουν τα υλικά". 
 
Η Υφυπουργός  Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ.
 
Κάτι που δεν είναι γνωστό, είναι η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου στο ΕΠΑΛ στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, όταν δηλαδή είχε επισκεφθεί την Αίγινα. Η κ. Μιχαηλίδου επισκέφθηκε το ΕΠΑΛ, χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο.
 
Συνεργείο του Δήμου βρίσκεται καθημερινά στο χώρο και καθαρίζει.
 
Στο χώρο του ΕΠΑΛ από την περίοδο της πλημμύρας και μετά βρίσκεται καθημερινά συνεργείο του Δήμου και καθαρίζει ή κάνει διάφορες εργασίες στο κτήριο.
 
Τι απαντά ο κ. Ζορμπάς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο ΕΠΑΛ.
 
"Μετά από την εκδήλωση του φαινομένου της κακοκαιρίας Ντάνιελ, στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου, υπέστησαν πολλές βλάβες, πλημμύρισαν τα υπόγεια με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ σημαντική ζημιά εδώ στο προπονητήριο, στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του γυμνασίου και του ΕΠΑΛ.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει αντικατασταθεί ο ηλεκτρολογικός πίνακας του γυμνασίου, εδώ και αν δεν κάνω λάθος είναι δύο εβδομάδες τουλάχιστον και λειτουργεί κανονικά.

Εδώ τώρα στο ΕΠΑΛ οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, επίσης υπέστησαν ζημιά, βέβαια το σχολείο λειτουργεί κανονικά, αλλά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, εμείς με την εξέλιξη των εργασιών, δηλαδή αφού ολοκληρώθηκε ο ολοκληρωτικός καθαρισμός όλων των χωρών, θα γίνει αποκατάσταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Έτσι χρονολογούνται μάλλον οι εργασίες αποκατάστασης και πίσω όπως βλέπετε γίνεται αποκατάσταση του ξύλινου δαπέδου στο προπονητήριο. Και φυσικά με τη δουλειά που γίνεται θα γίνει και εκτενής συντήρηση, έτσι ώστε να προσθέσει την μακροζωία στα ξύλινο πάτωμα. Πιστεύουμε και το προπονητήριο και αυτό σύντομα θα αποκατασταθεί και θα παραδοθεί προς χρήση και στα παιδιά του ΕΠΑΛ, αλλά όπως ξέρετε εδώ κάνουν και προπονήσεις και η ομάδα του βόλεϊ, αλλά νομίζω φιλοξενείται και όποτε παραστεί ανάγκη και οι ομάδες μπάσκετ".

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png