Σε εθελοντικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές του φροντιστηρίου "Νέον", φτιάχνοντας ζεστές κουβέρτες για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

20231123_202210-00.jpg 
Σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα, συμμετέχουν οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Διά Βίου Μάθησης "Νέον", του κ. Γιάννη Ντούρου. Πιο συγκεκριμένα, το "Νέον" σε συνεργασία με το  "QLS" και το "Cuddles for Cancer", που εδρεύει στον Καναδά, φτιάχνουν πολύχρωμες, ζεστές κουβέρτες για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και για όσους ακόμη έχουν ανάγκη. 

Για τη δράση, που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται αύριο, μίλησαν στο Aegina Portal οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου κ. Κατερίνα Λιόκου και κ. Μαρία Κώνστα.
 
Η κ. Λιόκου, παρουσίασε την ιστορία του συλλόγου "Cuddles for Cancer" και πως ένα εννιάχρονο κορίτσι ενέπνευσε τους συνανθρώπους της να συμμετέχουν: "Στόχος της δράσης είναι να φτιάξουμε κουβέρτες και να τις προσφέρουμε σε πλημμυροπαθείς και άλλους ανθρώπους, που τις έχουν ανάγκη.
 
Ο σύλλογος Cuddles for Cancer ιδρύθηκε από τη Faith Dickinson, όταν εκείνη ήταν μόλις εννέα ετών. Τότε, η θεία της αρρώστησε. Όταν της είπε, ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας κρυώνει πολύ, εκείνη είχε την έμπνευση να φτιάξει μία κουβέρτα και να της την χαρίσει. Τότε ξεκίνησαν όλα.
 
Μέσα στα επόμενα χρόνια ο σύλλογος έφτιαξε χιλιάδες κουβέρτες και τις έδωσε σε ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη σε πολλά μέρη του κόσμου.

Μετά από αυτό βέβαια, απέσπασε πολλά βραβεία από διάφορους φορείς. Το Σάββατο που μας πέρασε, είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τη Faith διαδικτυακά, να μας μιλήσει για το έργο της και να δείξει και σε εμάς πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτές τις υπέροχες fleece, ζεστές κουβέρτες.

Τα παιδιά του φροντιστηρίου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έτσι φέτος τα Χριστούγεννα, ελπίζουμε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά και ζεστασιά, σε συνανθρώπους μας από τη Θεσσαλία που το έχουν ανάγκη".
 
Η κ. Κώνστα μίλησε για τον ενθουσιασμό των μικρών μαθητών που συμμετέχουν: "Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό όταν τους ανακοίνωσαν τη δράση, έχουμε ήδη πάρα πολλές συμμετοχές και έχουμε φτιάξει αρκετές κουβέρτες. Θα ολοκληρώσουμε τη δράση μας το Σάββατο το απόγευμα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τη Faith Dickinson που μας ενέπνευσε με τη δράση της με "Cuddles for Cancer".
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png