Διάκριση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, στο πλαίσιο της "Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας "Τρέχω για το ΕΥ" 2023.

2o-sxoleio-aeginas-diakrisi.jpg
Η χώρα μας συμμετείχε για 9η συνεχή χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE, Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, με φορέα υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία «καμπάνια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που προωθεί τη συμμετοχή στον αθλητισμό, ως βασικό εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης αδράνειας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη ένταξης της άσκησης στο καθημερινό πρόγραμμα. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Μία από αυτές τις δράσεις ήταν η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Πανελληνίας Σχολικής Ημέρας Αθλητισμού.

Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 456 σχολεία από όλη την Ελλάδα, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια. Ανάμεσα σ' αυτή τη μεγάλη λίστα βρέθηκαν και δύο σχολεία από την Αίγινα: Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας και το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Ασωμάτων. Και βέβαια αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας πέτυχε μία πολύ σημαντική διάκριση, ανάμεσα σε 456 σχολεία και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία "Για το καλύτερο motto". Εκεί διακρίθηκε μαζί με τα σχολεία: Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου. Η τελική κατάταξη θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο ΥΠΑΙΘΑ, παρουσία Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Η ανακοίνωση για τις βραβεύσεις αναφέρει τα ακόλουθα: "Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα #BEACTIVE, συγχαίρουν όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και της Πανελληνίας Σχολικής Ημέρας Αθλητισμού.

Οι σχολικές μονάδες της χώρας έτρεξαν  με ενθουσιασμό για το ΕΥ-ζην, την ΕΥτυχία, την ΕΥσυνείδηση, το ΕΥ Αγώνιζεσθαι, την ΕΥρώστια, την ΕΥημερία, την ΕΥθυνη και την ΕΥγένεια. 

Σας ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής των Σχολείων που βραβεύονται για την Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για το ΕΥ» 2023 ολοκληρώθηκε! Οι αξιολογητές έζησαν το μαθητικό παλμό όλης της επικράτειας και θαύμασαν τις σχολικές δράσεις, καθώς συνυπήρχαν σε αυτές η δημιουργική φαντασία και οι αξίες του αθλητισμού. Τα αθλητικά και κοινωνικά μηνύματα που αναδύθηκαν με τη συμμετοχή των μαθητών είναι πολλά και αποτυπώνουν τις επιθυμίες των παιδιών και των εκπαιδευτικών για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα πιο ελπιδοφόρο ΕΥζην!

Οι αρχές του Ολυμπισμού, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η συμπερίληψη, το ΕΥαγώνιζεσθαι και όλα ΕΥ της ζωής, διαπερνούν, ως μηνύματα, όλες τις δράσεις των Σχολείων τους στην Α/θμια οσο και την Β/θμια Εκπαίδευσης", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας: "Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συμμετείχε στην πανελλαδική σκυταλοδρομία "Τρέχω για το Ευ"‘, επιλέγοντας να τρέξει για το Ευ Αγωνίζεσθαι. 

Έχοντας σαν σύνθημα "Πάρε το Ε απ’ το Εγώ, δώσε μου το Υ απ’ το Εσύ, να φτιάξουμε το Ευ μαζί", κατάφερε να βρεθεί στα σχολεία που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους και στα βραβευθέντα για το καλύτερο motto, ανάμεσα σε 456 υποψήφια.

Η βράβευση και η τελική κατάταξη θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2023 στο ΥΠΑΙΘΑ, παρουσία Ελλήνων Ολυμπιονικών".

2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.

ΕΥαγωνίζεσθαι - Πάρε το Ε απ’ το ΕΓΩ, δώσε μου το Υ απ' το ΕΣΥ, να φτιάξουμε το ΕΥ μαζί!
: 2km - : 134 - : 134

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας ενώνει το “εγώ” με το “εσύ” και τρέχει για το ευ-αγωνίζεσθαι! Αναζητά το “ευ” και θέλει να το μεταλαμπαδεύσει στις ζωές και τις δράσεις των μαθητών και μαθητριών του και της κοινωνίας ευρύτερα. Συμμετέχουμε σ’ έναν αγώνα για το καλό και το δίκαιο με χαρά, σεβασμό και φίλαθλο πνεύμα, δίνοντας για σκυτάλη το μήνυμα της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας. Στόχος μας η χαρά της συμμετοχής και η ικανοποίηση της ολοκλήρωσης της προσπάθειας! Έχοντας σταθεί με αγωνία στην εκκίνηση, καθώς η σκυτάλη φτάνει στον τερματισμό, ανακαλύπτουμε πως το “ευ”, αν δεν το βρεις, το φτιάχνεις!

Οι κατηγορίες και τα σχολεία που διακρίθηκαν:

  1. Για τη μεγαλύτερη διαδρομή: Δημοτικό Σχολείο Τσοτυλίου Κοζάνης, Πρότυπο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου

  2. Για τη μεγαλύτερη συμμετοχή (αναλογία αριθμού συμμετεχόντων/συνολικού αριθμού μαθητών της Σχολικής μονάδας): 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου

  3. Για το καλύτερο motto: Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τρίπολης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρινίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας

  4. Για την καλύτερη φωτογραφία: 11ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου "Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ", 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Λύκειο Πεταλιδίου

  5. Για το καλύτερο video: Δημοτικό Σχολείο Μόριας Λέσβου, Λύκειο Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων Κορινθίας, Δημοτικό Σχολείο Στιμάγκας Κορινθίας

Ειδικές βραβεύσεις: Ελληνικά Σχολεία του Λουμπουμπάσι της Λ. Δ. του Κονγκό, Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου

Η τελική κατάταξη-βραβεία 1ο-2ο-3ο-θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής των βραβεύσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 12:00, στην αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι), και οι βραβεύσεις θα γίνουν από Έλληνες Ολυμπιονίκες!



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png