Ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πεπές, παρουσιάζει το επιμορφωτικό πρόγραμμα για τις εξαρτήσεις, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ. Από 4 έως 7 Δεκεμβρίου στο Γενικό Λύκειο.

20231201_112527-giannis-pepes-gel-00.jpg

Πρόγραμμα επιμορφωτικών δράσεων, θα υλοποιηθεί το διάστημα 4 έως 7 Δεκεμβρίου, στο Γενικό Λύκειό Αίγινας, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις τόσο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, όσο και για τους γονείς. Θα γίνουν από εξειδικευμένο προσωπικό, και αφορούν τις εξαρτήσεις, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι μαθητές στο διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα και τις ουσίες.



Το πρόγραμμα παρουσίασε σήμερα μιλώντας στο Aegina Portal, o διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Γιάννης Πεππές:

"Την ερχόμενη εβδομάδα από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, μέχρι και Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε ένα εξειδικευμένο προσωπικό στους χώρους του Γενικού Λυκείου Αίγινας, για να τρέξουμε μία επιμόρφωση, σε συνεργασία με το δίκτυο υπηρεσιών πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης ΚΕΘΕΑ.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει να κάνει με τις εξαρτήσεις, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τα παιδιά μας, εξαρτήσεις από το διαδίκτυο, από τα κινητά τηλέφωνα, από τις ουσίες,. Είναι ένα πρόγραμμα, οι συγκεκριμένες δράσεις, εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, έχει τρέξει σε πάρα πολλά σχολεία στην Ελλάδα.

Ήταν φιλοδοξία δική μας από πέρσι, να καταφέρουμε να συνάψουμε την συνεργασία αυτή με το ΚΕΘΕΑ, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς εδώ στην Αίγινα να απολαύσουμε τις υπηρεσίες αυτού του εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι δράσεις αυτές θα έχουν τη μορφή τόσο σεμιναρίων και ομιλιών, όσο και βιωματικών δραστηριοτήτων. Εκτείνονται σε δύο φάσματα, έχουν δύο άξονες λειτουργίας. Ο πρώτος αφορά τους μαθητές. Σε συγκεκριμένες ώρες και χωρίς να διαταραχθεί το ωράριο, το εκπαιδευτικό ωράριο του σχολείου.

Μία συγκεκριμένη λειτουργός, σε συγκεκριμένες τάξεις, θα μπαίνει και θα ενημερώνει τα παιδιά σε σχέση με τους κινδύνους των εξαρτήσεων και πως μπορούν αυτά να αντισταθούν σε αυτές τις εξαρτήσεις, όπως τις περιγράψαμε προηγουμένως.

Το δεύτερο σκέλος των επιμορφωτών αυτών, που ίσως για μένα είναι και το πιο σημαντικό, αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Και το λέω αυτό, διότι έχοντας την ιδιότητα και των δύο αυτών λειτουργιών, δηλαδή και ως γονιός και ως εκπαιδευτικός, νιώθω την ανάγκη πολλές φορές να επιμορφώνομαι, σε πράγματα στα οποία έχω την ανάγκη να μάθω περισσότερα πράγματα.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά χρήσιμο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να ενημερωθούμε σε σχέση με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίσουν τις εξαρτήσεις σε αυτή την φάση, τη δύσκολη ιδιαίτερα, της ηλικίας τους, που είναι αυτή από 16 μέχρι 18 χρονών η ηλικία, δηλαδή του που έρχονται στο Γενικό Λύκειο.

Άρα λοιπόν, θα ήθελα να ενημερώσω λίγο για την για τις ώρες αυτών των δραστηριοτήτων. Να πω ότι οι ώρες και ο τόπος των οποίων θα τρέξουν αυτές οι δραστηριότητες, έχουν ήδη ανακοινωθεί στο site του σχολείου στα mail των Γονέων Κηδεμόνων. Για δική σας διευκόλυνση λοιπόν, να πω ότι για τους εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και από τις 2:30 μέχρι τις 6:30, δηλαδή μετά το πέρας του εκπαιδευτικού ωραρίου, θα έχουμε βιωματικά εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς, το πρώτο μέρος αυτών των δραστηριοτήτων, που θα τρέξουν λοιπόν όπως είπαμε, εδώ στο Γενικό Λύκειο, στην αίθουσα “Σοφία Μηλιώτη”.

Ακολουθεί, επίσης, το δεύτερο μέρος του βιωματικού εργαστηρίου, σε εκπαιδευτικούς πάλι, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 2:30 - 6:30, πάλι στην ίδια αίθουσα και τέλος, στην ομιλία στην οποία είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Γονείς και Κηδεμόνες και όσοι ενδιαφέρονται, θα είναι στην Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, από τις 6:00 μέχρι τις 8:00, στην αίθουσα “Σοφία Μηλιώτη”.

Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το πρόγραμμα αυτό το οποίο θα τρέξουμε, γιατί όπως προείπα ήταν μία φιλοδοξία την οποία είχαμε από πέρυσι.

Θεωρώ ότι μέσα από αυτές τις δράσεις, όλοι θα βγούμε σοφότεροι και πιο σίγουροι για την σχέση που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png