Σε εξέλιξη οι εργασίες για την υδροδότηση της Αγίας Μαρίνας και των Αλώνων, με νερό του υποθαλάσσιου αγωγού. Τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς για τα χαρακτηριστικά του έργου.

20230614_104445-sindesi-agias-marinas-00.jpg

Ένα σημαντικό έργο για τις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και των Αλώνων, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Πρόκειται για τη διασύνδεση της δεξαμενής του νερού στην περιοχή της Αφαίας, με αυτήν που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Με αυτόν τον τρόπο οι περιοχές της Αγίας Μαρίνας στη συνέχεια των Αλώνων θα τροφοδοτούνται με νερό του υποθαλάσσιου αγωγού. 


Οι εργασίες για την τοποθέτηση ενός αγωγού φ110, έγιναν περιμετρικά της αντιπυρικής ζώνης και συνεχίζονται στον κεντρικό δρόμο. Το έργο έλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα τις απαιτούμενες εγκρίσεις από Υπηρεσία Δασικών Θεμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και από το Δασονομείο της Αίγινας καιεκτελείται από την Υπηρεσίας Ύδρευσης με δικά της μέσα και τεχνίτες.

Σημειώνεται ότι εκτός από την μεταφορά του νερού, στο σχεδιασμό του έργου έχει ληφθεί υπόψιν και η προστασία του δασικού περιβάλλοντος με την τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών. 

20230614_104445-sindesi-agias-marinas-02.jpg

Στο Aegina Portal μίλησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς: "Βρισκόμαστε στην περιοχή πλησίον της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποιείται ένα έργο της Υπηρεσίας Ύδρευσης σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και σκοπό έχει να διασυνδέσει με αγωγό ύδρευσης την κεντρική δεξαμενή του ναού της Αφαίας με το βοηθητικό υδραγωγείο, με την εφεδρική δεξαμενή που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτηθεί με νερό, όπως παίρνουμε από τον υποθαλάσσιο αγωγό και η Αγία Μαρίνα και ο οικισμός των Αλώνων.

Το έργο αυτό έχει ξεκινήσει, όπως σας είπα από το ναό της Αφαίας, έχουμε περάσει περιμετρικά την αντιπυρική ζώνη που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ναού της Αφαίας, έχουμε βγει στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζουμε και πηγαίνουμε προς το υδραγωγείο του Αγίου Νικολάου.

Η διασύνδεση αυτή θα γίνει με έναν αγωγό πολυαιθυλενίου φ110 και 16 ατμοσφαιρών πίεσης. Είναι ένα έργο από το πραγματοποιεί Υπηρεσία Ύδρευσης με δικά της μέσα και με τους δικούς της τεχνίτες.

Πρόσφατα ξεκινήσαμε και αφού πήραμε την έγκριση από την Υπηρεσία Δασικών Θεμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη συνέχεια πήραμε πάρα πολύ σύντομα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό, από το δασονομείο Αίγινας την άδεια εγκατάστασης για την εκτέλεση των εργασιών.

Το επίσης θετικό σ’ αυτό το έργο είναι ότι τοποθετούνται και πυροσβεστικοί κρουνοί στην ζώνη της αντιπυρικής προστασίας και έτσι ένα προληπτικό μέσο που θα είναι απαραίτητο εάν τυχόν γίνει μία εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια θα διασυνδέσουμε, όπως σας είπα και τον οικισμό των Αλώνων, έτσι ώστε να έχουνε όλοι οι πολίτες το ποιοτικό νερό που όλοι απολαμβάνουμε από τον υποθαλάσσιο αγωγό.

Να συμπληρώσω ότι στο έργο αυτό συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι και έχουν την εποπτεία και ο αντιδήμαρχος ύδρευσης ο κύριος Αντώνης Μούρτζης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο κύριος Δημήτρης Καραγιάννης, αλλά επίσης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ο κύριος Σωκράτης Δούκας".

Η εκτίμηση για την έναρξη λειτουργίας αυτού του νέου αγωγού είναι περί τα μέσα Ιουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png