Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης αγωγού ομβρίων υδάτων στους Αγίους Ασωμάτους. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την απορροή των ομβρίων στην Καβουρόπετρα.

20230616_112852-agogos-omvrion-01.jpg
Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου τοποθέτηση αγωγού ομβρίων υδάτων στους Αγίους Ασωμάτους. Το έργο έχει τίτλο "Τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων στο δήμο Αίγινας" και αφορά την κατασκευή ενός νέου αγωγού απομάκρυνσης ομβρίων υδάτων στις οδούς Αγ. Στυλιανού / Λαμπαδαρίου στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων και την επισκευή δρόμου που βρίσκεται στην Καβουρόπετρα, στα καρνάγια, όπου εμφανίζονται στάσιμα ύδατα λόγω ανεπαρκούς εγκάρσιας κλήσης. 


Στο Aegina Portal μίλησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και η κ. Ξανθή Σκαλτσιώτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε: "Βρισκόμαστε σε μία γειτονιά των Αγίων Ασωμάτων, είναι ο εσωτερικός δρόμος που στην ουσία έρχεται από πάνω από την πλατεία, από την εκκλησία του Ταξιάρχη και βγαίνει εδώ στον κεντρικό δρόμο που έρχεται για να καταλήξει στην παραλιακή Λεωφόρο.

Εδώ υπήρχε ένα πρόβλημα χρόνιο, το οποίο συγκέντρωνε τα νερά της βροχής, τα όμβρια, με αποτέλεσμα, και να ήταν δύσκολη η διέλευση των πεζών, αλλά και η προσέλευση και αποχώρηση των κατοίκων στις οικίες τους.

Ξεκινάμε λοιπόν ένα έργο το οποίο θα διευθετήσουμε τα νερά των ομβρίων, θα γίνουνε εγκάρσια στόμια, δηλαδή σχάρες, φρεάτια που θα συλλέγουν το νερό και θα οδηγούνται πιο πάνω σε ένα ρέμα που είναι πλησίον.

Θα είναι κατασκευής από έναν αγωγό πολυαιθυλενίου φ315 και μ’ αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα δώσουμε μία οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η διευθέτηση των ομβρίων που είναι στην περιοχή, που είναι η παραλιακή Λεωφόρος Σουβάλα και εκεί δραστηριοποιούνται τα καρνάγια. Και εκεί αν έχετε προσέξει υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τα όμβρια. Εκεί θα διευθετηθεί όχι με αγωγό, αλλά θα γίνει με μία διευθέτηση στο οδόστρωμα και με τη δημιουργία κρασπέδων από την πλευρά, από τη βόρεια πλευρά του δρόμου έμπροσθεν των ιδιοκτησιών που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις που είπα μόλις πριν.

Έτσι λοιπόν με αυτά τα δύο έργα θεωρούμε ότι θα δώσουμε μία οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό".

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης είπε: "Είναι ένα έργο το οποίο ήταν επί χρόνια στα λόγια και με πολλές γκρίνιες εδώ των κατοίκων, ήρθε η ώρα ήρθε η ώρα αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα. Έργα τα οποία μένανε σε λόγια και δεν γινόντουσαν έργα και αυτό και στην περιοχή στα ναυπηγεία. που είπε ο δήμαρχος τα καρνάγια. δεν περνάγανε ούτε τα αυτοκίνητα ούτε τίποτα όπως και εδώ, ειδικά στις δύο οικίες που ήτανε που είχε μία καθίζηση ο δρόμος το χειμώνα δεν μπορούσαν να μπούνε οι άνθρωποι στα σπίτια τους.

Ήρθαμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτά τα δύο έργα μικρά αντιπλημμυρικά, προς ώρας και στην πορεία έχουμε πάρα πολλά αλλά να φτιάξουμε και να υλοποιήσουμε για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Αίγινας".

H κ. Ξανθή Σκαλτσιώτη, στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας είπε: "Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αίγινας και ότι η χρηματοδότηση του έργου έχει γίνει από ίδιους πόρους του δήμου”.

 Περισσότερα για το έργο μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png