Ξεκίνησε το 14ο Forum της Αυτοδιοίκησης 17 – 18 Ιουνίου 2023 στην Αίγινα. Τι δήλωσαν οι κύριοι Κώστας Κατσαφάδος, Γιώργος Πατούλης και Γιάννης Ζορμπάς.

20230617_180946-forum-aegina-00.jpg

Ξεκίνησε το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Δανάη" το 14ο Forum της Αυτοδιοίκησης, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 – 18 Ιουνίου 2023 στην Αίγινα, που διοργανώνεται από την Ένωση Δημάρχων Αττικής, σε συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α. και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι  "Ασφάλεια στην πόλη και στον Δήμο" και "Η επιτυχία στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης". 


Την έναρξη του 14ου Forum χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κ .Γιάννης Ζορμπάς, μέλος του Δ.Σ. της  Π.Ε.Δ.Α. ενώ στο πάνελ του Forum συμμετείχε ο πρώην δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, μέλος του ΔΣ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής. 

Δήμαρχοι εν ενεργεία και διατελέσαντες, ειδικοί επιστήμονες και τεχνοκράτες, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες και καταθέτουν προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και της χώρας μας. Ιδιαίτερα όπως αυτό διαμορφώνεται με τις τρέχουσες συνθήκες και προοπτικές αυτής της περιόδου.

Τα συμπεράσματα του FORUM θα τεθούν ακολούθως  στα Συνέδρια των Αυτοδιοικητικών Οργάνων

Στο Aegina Portal δηλώσεις έκαναν -ως εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη -  ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.

20230617_180946-forum-aegina-01-katsafados.jpg

Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε: "Τέτοιες πρωτοβουλίες από έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικά, στην κεντρική πολιτική εξουσία, περιμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και τις απόψεις τους γύρω από πολύ σοβαρά θέματα τα οποία θα συζητηθούν, ούτως ώστε να δούμε αν και πως κάποια από αυτά θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και να εφαρμοστούν.

Πιστεύουμε στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στο πρώτο ή στο δεύτερο και νομίζουμε ότι κάτω από ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας της κυβέρνησης με το πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορούμε να του δώσουμε λύσεις σε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες και κυρίως να μειώσουν τις ανισότητες οι οποίες υπάρχουν ειδικά σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας".

20230617_180946-forum-aegina-01-patoulis.jpg

Ο κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
 "Σήμερα είμαστε εδώ στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής, στην όμορφη Αίγινα, για να συνδράμουμε αλλά και να συμμετέχουμε στο 14ο Forum των διατελεσάντων δήμαρχων και βέβαια υπάρχει και υποστήριξη Περιφέρειας Αττικής.

Θεωρώ ότι είναι ένα επίκαιρο forum το οποίο σχετίζεται με το τι θα κάνουμε ως περιφερειακή διακυβέρνηση του αύριο, μέσα από μία νέα κυβέρνηση που θα προκύψει σε λίγες μέρες και βέβαια μέσα από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης που έχουμε σε λίγους μήνες στις 8 Οκτωβρίου.

Είναι σίγουρο ότι εμείς απολύτως προσανατολισμένοι στο ότι πρέπει η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού, δηλαδή Περιφέρειας και Δήμων, μαζί με την Κυβέρνηση να συνεργαζόμαστε άψογα, με την έννοια του να απορροφούμε πόρους του, να έχουν έτοιμες μελέτες οι δήμοι και εμείς να μπορούμε να συνδράμουμε μέσα από την απορρόφηση σε πόρους των τοπικών κοινωνιών, ώστε να μπορέσουμε να συνδράμουμε στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της κάθε τοπικής κοινωνίας, προφανώς του κάθε Δήμου, προφανώς, επ αφορμής του ότι βρισκόμαστε και στην Αίγινα και της Αίγινας.

Όπως είναι γνωστόν εδώ στην Αίγινα έχουμε κάνει πολλά έργα, τα είχαμε πει πριν λίγες μέρες, είμαστε ήδη στη διάθεση να πούμε ότι συνδράμουμε εκτός από αυτά τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν ολοκληρωθεί και με την οδική ασφάλεια με την συνδρομή μας με ένα εκατομμύριο ευρώ για δημοτικές ασφαλτοστρώσεις και νομίζω αυτό που έχει μεγάλη αξία ότι έχει δουλειά δουλειά - δουλειά - δουλειά,  συνεργασία - συνεργασία - συνεργασία, πάμε μπροστά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο να βρούμε καλύτερες μέρες από αυτές τις οποίες έχουμε περάσει μέχρι σήμερα".

20230617_180946-forum-aegina-01-zorbas.jpg

Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: "Σήμερα και αύριο διενεργείται το 14ο Φόρουμ που διοργανώνει για την τοπική αυτοδιοίκηση η Ένωση Δημάρχων μαζί με την Ένωση Δήμων Αττικής, με την υποστήριξη φυσικά και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας.

Το θέμα είναι για την ασφάλεια που πρέπει να αισθάνονται πλέον οι πολίτες, γενικότερα σε όλους τους δήμους. Θα γίνει ένας γόνιμος διάλογος, θα γίνουν παρουσιάσεις, είναι πάρα πολύ καλό το κλίμα και η οργάνωση και να ανακοινώσω επίσης στους δημότες μας την δήλωση του Περιφερειάρχη, όπου πρόσφατα και με απόφαση και με επικύρωση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, εγκρίθηκαν οι πιστώσεις, για την Αίγινα είναι στο ένα εκατομμύριο ευρώ που αφορά την εκτέλεση εργασιών από το υπόλοιπο ανεκτέλεστο του υπολοίπου της Εγνατίας οδού και αφορά ασφαλτοστρώσεις το είχαμε πει και πριν από 15 μέρες την επίσκεψη του περιφερειάρχη, αλλά πλέον επικυρώθηκε φυσικά και θεσμικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν όσοι θέλουν και να παρακολουθήσουν αυτό το διήμερο, τις συζητήσεις και τις παρουσιάσεις, που έχουν προγραμματίσει οι διοργανωτές".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png