Νεκρή χελώνα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας. 

xelona-perdika-000.jpg

Μία νεκρή χελώνα εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή της Πέρδικας. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας δόθηκε εντολή η χελώνα η οποία βρισκόταν σε σήψη, να μεταφερθεί σε σημείο από το οποίο θα μπορούσε να την παραλάβει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αίγινας και στη συνέχεια να μεταφερθεί για υγειονομική ταφή. 


Η χελώνα μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενη σε προβλήτα που βρίσκεται στην περιοχή Ακρογιάλι, δίπλα στην παιδική χαρά. Σ' αυτό το σημείο παρέμεινε για αρκετή ώρα και τελικά παρελήφθη μετά τις 6 το απόγευμα (σύμφωνα με δήλωση του κ. Θεριανού) από Δήμο Αίγινας και πιο συγκεκριμένα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιο Θεριανό και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη. 

Ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι στο σημείο που εντοπίστηκε αρχικά η χελώνα η οποία ήταν σε σήψη, δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης από ξηρά, ώστε να μεταφερθεί και γι' αυτό δόθηκε εντολή για την θαλάσσια μεταφορά της.

Η χελώνα μεταφέρθηκε στην περιοχή Ακρογιάλι μεσημβρινές ώρες. Από το λιμεναρχείο έγινε η μέτρηση και η καταγραφή των χαρακτηριστικών της, καθώς και η επικοινωνία με τον σύλλογο Αρχέλων, σωματείο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png