Ξεκίνησαν τα δρομολόγια των Aero Highspeed στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. Χαμόγελα αισιοδοξίας για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά.

aero-limani.jpg
Το πρώτο του δρομολόγιο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το πλοίο  Aero Highspeed της εταιρίας Hellenic Seaways, στο καινούργιο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αγίας Μαρίνας, απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά και μάλιστα με τα νεότευκτα ταχύπλοα Aero Highspeed, αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής, της τοπικής οικονομίας, μέσα από τη διασύνδεση ενός ξεχωριστού τουριστικού προορισμού με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. 

Ο ηλιόλουστος καλοκαιρινός καιρός δημιούργησε τις ιδανικές συνθήκες, τόσο για τους επιβάτες που ταξίδεψαν προς την Αγία Μαρίνα, όσο και για τους επιβάτες που αναχώρησαν προς το λιμάνι του Πειραιά.

aero-liman-agias-marinasi.jpg

Το πλοίο υποδέχθηκαν σε αυτό το πρώτο τους ταξίδι ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, η πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου "Οινόη" η κ. Μαρία Λαζάρου, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου και δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής. Ανάμεσα στους επιβάτες αυτού του πρώτου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, ήταν ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Α' Πειραιά κ. Νικόλαος Μανωλάκος, προσκεκλημένος της ακτοπλοϊκής εταιρίας και ο κ. Βασίλης Λιόντας, εκπρόσωπος της εταιρίας.

Δηλώσεις στο Aegina Pοrtal έκαναν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς,  ο πρώην βουλευτής κ. Νικόλαος Μανωλάκος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε: “Πραγματικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξέλιξη, ήταν κάτι το οποίο όπως έχετε παρακολουθήσει και με Δελτία Τύπου, αλλά και με ανακοινώσεις, ότι μετά την διοικητική παραλαβή προς χρήση του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας θα ξεκίναγε και η ακτοπλοΐα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση.  Να ευχηθώ καλό μήνα, να είναι καλοτάξιδο και καλοστέριωτο”.
 
Ο πρώην βουλευτής κ. Νικόλαος Μανωλάκος δήλωσε: “Σήμερα ήρθαμε με το πρώτο δρομολόγιο που αποφασίστηκε με το Aero Πειραιά - Αγία Μαρίνα. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γιατί συμμετείχαμε, γιατί βοηθήσαμε στην λειτουργία και στην καθιέρωση αυτού του δρομολογίου. Αυτό το δρομολόγιο διευκολύνει πάρα πολύ, το καράβι για πρώτη φορά που ήρθε σήμερα ήταν γεμάτο κόσμο και πλέον η Αγία Μαρίνα - Πειραιάς θα προκαλέσει μεγάλη διευκόλυνση και ανάπτυξη, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης δήλωσε: “Σήμερα είχαμε το πρώτο δρομολόγιο του Aero στην Αγία Μαρίνα, μετά την ολοκλήρωση των έργων του λιμανιού, έχουμε και το δρομολόγιο του Aero της εταιρείας Attica Group, το οποίο ελπίζουμε ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή. Αυτός είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής και φυσικά της Κοινότητας Μεσαγρού”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png