Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Αίγινας για τις συχνές πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος. Φόβοι για μεγάλη οικονομική απώλεια εξαιτίας βλαβών, κίνδυνος για τις ευάλωτες ομάδες με προβλήματα υγείας.

ptoseis-revmatos.jpg


Καθημερινές είναι πλέον οι πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την αγωνία των κατοίκων της Αίγινας, των παραθεριστών, αλλά και των επαγγελματιών.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σήμερα το πρωί μία πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος, που επηρέασε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου και αρκετές ακόμη περιοχές, ήταν ικανή να εξοργίσει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, που βλέπουν τον εξοπλισμό τους να ταλαιπωρείται και να κινδυνεύει χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Δύο ακόμη πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν χθες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα αυτού του είδους οι σύντομες πτώσεις ήταν σχεδόν καθημερινές και αυτό το διάστημα είναι αρκετά μεγάλο.

Υπάρχουν αναφορές για οικιακές συσκευές που έπαθαν βλάβη ή δεν λειτουργούν μετά από μια τέτοια πτώση της τάσης. Ο κίνδυνος της καταστροφής τους εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα σοβαρός στους ξενοδόχους του νησιού. "Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα", είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρος Καλαμάκης, μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal και μεταφέροντας την αγωνία των συναδέλφων, που φοβούνται ότι αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα, με κατεστραμμένα μοτέρ, εξοπλισμό κτλ. "Έχουμε παράπονα από επαγγελματίες ότι πέφτει η τάση και αυτό θα δημιουργήσει ζημίες τις οποίες δεν μπορείς να αποδείξεις, με αποτέλεσμα να είναι εις βάρος των επιχειρήσεων", τονίζει ο κ. Καλαμάκης.

Το πρόβλημα και τις αντιδράσεις των επαγγελματιών του νησιού, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο οποίος έκανε και εκείνος αναφορά σε βλάβες ηλεκτρικών συσκευών. Από την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και επιστολή προς αρμόδιες υπηρεσίες. Ο κ Σκαλτσιώτης υπογράμμισε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει πολλές φορές ζητώντας ενημέρωση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Σωκράτης Δούκας δήλωσε στο Aegina Portal ότι: "Αυτό το συζήτησα πριν από 3-4 μέρες με τον δήμαρχο, όσο αφορά και την προστασία των συσκευών, δηλαδή της περιουσίας των πολιτών από την μία, αλλά και των ευάλωτων ομάδων από την άλλη, στους οποίους μπορούν να προκληθούν προβλήματα κτλ. Μου είπε ότι αναμενόταν μία συνάντηση με τον ΔΕΔΔΗΕ. Για το θέμα αυτό θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Δήμο".

Σοβαρό προβληματισμό εξέφρασε προ ημερών, μιλώντας στο Aegina Portal, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κεντρικού φορέα υγείας του νησιού, που μετρά ήδη σημαντικότατες βλάβες σε ακριβό εξοπλισμό εξαιτίας αυτών των προβλημάτων.

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στο νησί καθημερινά και να βρίσκεται κοντά σε επίπεδα καύσωνα, η ανησυχία και η αγανάκτηση συνοδεύουν τις πτώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και πόσο ζημιωμένη θα βγει η τοπική οικονομία σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, όταν  μάλιστα οι περισσότεροι πολίτες πασχίζουν με την εργασία τους για να καλύψουν τα υψηλά κόστη διαβίωσης, σε μία παραιτημένη περίοδο ενεργειακής κρίσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png