Πτώση κλαδιών και διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τους ισχυρούς ανέμους. Έφτασαν τα 8 μποφόρ τα μεσάνυχτα.

20240107_120450.jpg
Προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Αίγινα, φτάνοντας τα 8 μποφόρ στις 00:50 μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το σταθμό του κόμβου του Meteo, που είναι εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.


Από τους ισχυρούς ανέμους έπεσαν κλαδιά στο οδόστρωμα, ειδικά στο δρόμο μετά την Κολώνα και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο "Δανάη".

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς μαζί με συνεργείο του Δήμου Αίγινας επιχείρησαν σε αυτή την περιοχή και άλλα σημεία, απομακρύνοντας κλαδιά και άλλα υλικά που είχε μεταφέρει ο ισχυρός νοτιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
 
Επίσης, οι ισχυροί άνεμοι έφεραν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Μάλιστα, κάτοικος του νησιού σημείωσε ότι η περιοχή ανάμεσα στην Περιβόλα και στην Λεύκη, έμεινε χωρίς ρεύμα περίπου από τη μία τα ξημερώματα, μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε σχετική φωτογραφία που μας απέστειλε αναφέρει ότι οι άνεμοι έχουν παρασύρει, κάποια πέργολα που έχει πέσει πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν και στην περιοχή "Πλακάκια".
 
Στο κέντρο της Αίγινας, έπεσε στο δρόμο μεγάλη ποσότητα επιχρισμάτων, από τους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου του Εϋνάρδειου, ενώ και κεραμίδια που έχουν φύγει από τη θέση τους, στην κατεστραμμένη σκεπή, είναι επικίνδυνα για τους διερχόμενους.
 
Για αύριο Δευτερά 8 Ιανουαρίου 2024 αναμένεται εξασθένηση των νοτίων ανέμων, ενώ από την Τρίτη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ρίχνοντας τη θερμοκρασία, η μέγιστη τιμή της οποίας δεν θα ξεπεράσει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του κόμβου του Meteo, τους 8°C.
 
Τέλος, σε επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Αίγινας το μεσημέρι, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων. Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Seaways έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση για ματαιώσεις δρομολογίων λόγω των καιρικών συνθηκών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png