57 φορές σήμαναν οι καμπάνες στις εκκλησίες της Αίγινας, όσες και τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

IMG_20240228_100449.jpg
Σήμερα στις 10 το πρωί, οι καμπάνες στις εκκλησίες της Αίγινας σήμαναν 57 φορές, όσες και τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.


Αντίστοιχα, οι καμπάνες σήμαναν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μας, μετά από αίτημα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας να χτυπήσουν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.  Μετά το σχετικό αίτημα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της χώρας μας γι' αυτή την πρωτοβουλία. 

Η εγκύκλιος αναφέρει τα ακόλουθα: «Διά του παρόντος γνωρίζομεν υμίν ότι την 28ην μηνός Φεβρουαρίου 2024 συμπληρούται έν έτος από του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος εις την περιοχήν των Τεμπών, το οποίον προεκάλεσεν τον αιφνίδιον θάνατον πεντήκοντα επτά (57) Ελλήνων πολιτών, ως επί το πλείστον νέων τη ηλικία.

Όθεν, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών κ. Μαρίας Καρυστιανού, προτρέπομεν υμίν όπως κατά την ως άνω ημερομηνίαν, 28ην μηνός Φεβρουαρίου 2024 και ώραν 10ην πρωινήν, έκαστος Ιερός Ναός της καθ’ υμάς Θεοσώστου Επαρχίας προβή εις πεντήκοντα επτά κωδωνοκρουσίας, αναλογικώς προς τον αριθμόν των θυμάτων του εν λόγω δυστυχήματος, εις ένδειξιν τιμής και σεβασμού εις την μνήμην αυτών. 

Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου
Ο Αρχιγραμματεύς Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης».



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png