Αύριο ξεκινάει η προσομοίωση της επισκευής, που θα καθορίσει και την έκβαση της αποκατάστασης του αγωγού. Τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, για την επίσκεψή του στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

zorbas-agogos-anartisi-facebook.jpg

Με ανάρτηση που έκανε σήμερα το μεσημέρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε ότι την Πέμπτη επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μεταφέροντάς της την ανάγκη να επισκεφθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σύμφωνα με την ανάρτηση, η Εισαγγελέας αποδέσμευσε τον χώρο, όπου έχει εντοπιστεί η βλάβη στον αγωγό και συμπεριέλαβε στην πρόταση του δημάρχου για ορισμό πραγματογνώμονα, μελετητικό γραφείο υδραυλικών έργων κατηγορίας Ε’ Τάξης. Τέλος, αναφέρεται, ότι αύριο ξεκινάει η προσομοίωση της επισκευής (διαδικασία που δεν γίνεται γνωστό από την ανάρτηση τι ακριβώς περιλαμβάνει) που θα καθορίσει και την έκβαση της αποκατάστασης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά:

"Την Πέμπτη επισκέφτηκα την Εισαγγελέα Πρωτοδικών και της μετέφερα την αναγκαιότητα για επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού.

Η Εισαγγελέας κατανόησε την κατάσταση και άμεσα όρισε τη διαδικασία επίβλεψης των ενεργειών αποκατάστασης. Συμπεριέλαβε σε αυτήν την πρότασή μας για ορισμό πραγματογνώμονα, μελετητικό γραφείο υδραυλικών έργων κατηγορίας Ε’ Τάξης και αποδέσμευσε τον χώρο.

Είναι μια πρώτη καλή είδηση, έχουμε ακόμα μπροστά μας να οριστεί το χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να επιλεχθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις για την ποιότητα του νερού μας.

Ξέρω ότι η υπομονή όλων μας εξαντλείται, ζητώ την ανοχή σας για λίγο ακόμα.

Αύριο ξεκινάει η προσομοίωση της επισκευής που θα καθορίσει και την έκβαση της αποκατάστασης".

Η ανάρτηση του κ. Γιάννη Ζορμπά, έρχεται μερικές ώρες μετά την σχετική παρουσίαση εγγράφου για την επισκευή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας από κεντρική ενημερωτική ιστοσελίδα με τίτλο "Ξεκινάει η αποκατάσταση του αγωγού - Αποδεσμεύτηκε ο χώρος έρευνας από την εισαγγελία Πειραιά".

Ωστόσο, για ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της Αίγινας, ούτε η Περιφέρεια Αττικής, ούτε ο Δήμος Αίγινας, έχουν εκδώσει, μέχρι αυτή τη στιγμή, ένα επίσημο Δελτίο Τύπου, ώστε να υπάρξει άρτια και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png