Ο κ. Γιώργος Σουλιώτης για την επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε συνεργείο στην Κυψέλη και την προετοιμασία των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο.

epixeirisi-pirosvestikis.jpg
Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, μίλησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για την επιχείρηση κατάσβεσης, σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε συνεργείο στην Κυψέλη το μεσημέρι της Πέμπτης και την προετοιμασία, αλλά και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την 1η Μάϊου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Για την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο συνεργείο στη περιοχή της Κυψέλης - στην οποία το Κλιμάκιο ενήργησε με πολύ μεγάλη ταχύτητα - ο κ. Σουλιώτης είπε ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και οχτώ πυροσβέστες. 

 

Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά μέσω του 199 για συμβάν πυρκαγιάς στην περιοχή της Κυψέλης. Αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι η πυρκαγιά ήταν σε αυτοκίνητο, αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν στο προαύλιο χώρο συνεργείου, το οποίο, ευτυχώς, δεν υπέστη ζημίες. Κάηκαν 2 αυτοκίνητα, 8 μηχανές, μία κολώνα της ΔΕΗ, ένας θάμνος και δύο δέντρα, σε παρακείμενο οικοπεδικό χώρο. 

 

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, που παρακολούθησε την επιχείρηση.

 

Για την αντιπυρική περίοδο ο κ. Σουλιώτης είπε ότι αυτή ξεκινά από την 1η Μαΐου και διαρκεί μέχρι και 31 Οκτωβρίου. Λόγω της ξηρασίας που επικρατεί αυτή την περίοδο που διανύουμε, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφάλειας, όταν πρόκειται να διενεργήσουν ελεγχόμενες καύσεις, ο οποίες μετά την 1 Μαΐου απαγορεύονται, όπως επίσης οι θερμές εργασίες κτλ. Πρόκειται για δραστηριότητες για τις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα, τόνισε ο κ. Σουλιώτης.  

 

Επίσης, υπογράμμισε, ότι και κατά τη διάρκεια του Απριλίου, που είναι ο τελευταίος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου επιτρέπονται οι ελεγχόμενες καύσεις, για όσους δεν τηρούν τα μέτρα επιβάλλονται πρόστιμα. Σημείωσε ότι όταν οι πολίτες ενεργούν ελεγχόμενες καύσεις, θα πρέπει να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και να ενημερώνουν, δηλώντας τον τόπο και τον χρόνο της ελεγχόμενης καύσης. 

 

Ενημέρωση θα πρέπει να υπάρχει, και όταν σβήνεται η φωτιά της ελεγχόμενης καύσης, ενώ σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν τις καιρικές συνθήκες ώστε να μην φυσάει άνεμος, να έχουν κοντά τους λάστιχο με νερό και να μην εγκαταλείπουν τη φωτιά, απολύτως για κανένα λόγο. Η ελεγχόμενη καύση θα πρέπει να γίνεται τμηματικά, ενώ στο σημείο που έχει επιλεγεί θα πρέπει να είναι καθαρό από ξερά χόρτα, να μην υπάρχουν δέντρα κτλ.

 

"Ας έχουμε αυτά τα απλά πράγματα στο νου μας, ώστε να αποφύγουμε τον όποιο κίνδυνο", τόνισε ο κ. Σουλιώτης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png