"Προκλήσεις και προοπτικές για τη φιστικιά και το φιστίκι Αιγίνης". Ημερίδα από τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας.

20230915_195511-00.jpg
Στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ημερίδα με τίτλο "Προκλήσεις και προοπτικές για τη φιστικιά και το φιστίκι Αιγίνης".


Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κ. Νίκος Αλυφαντής και χαιρέτησε τη αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη. Την ημερίδα συντόνισε η πρόεδρος του 14ου Aegina Fistiki Fest κ. Μαριλένα Γιαννούλη. 

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

  • Ομιλία της κ. Μαρίας Φακιολά, εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο: "Η εγγραφή του φιστικιού Αιγίνης στο εθνικό ευρετήριο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Δυνατότητες ανάδειξης και προοπτικές". Στην εκδήλωση παρευρέθει επίσης ο κ. Γιάννης Τσούκας, εκ μέρους της  Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομίας.
  • Ομιλία της Δρ. Μ. Γεωργιάδου, εκπροσώπου της ομάδας σύνταξης, Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ΠΕ Δυτικής Αττικής, με τίτλο: "Το φιστίκι Αιγίνης ως άυλο στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς"
  • Oμιλία του Δρ. Γεράσιμου Τρωγιάνου, Εργαστήριο Μη Παρασιτικών Ασθενειών, Εδαφικών Πόρων και Γεωπληροφορικής, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με τίτλο “Είναι εφικτή η προσαρμογή της καλλιέργειας φιστικιάς στα νέα κλιματικά δεδομένα; Προτάσεις και προοπτικές”.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png