Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Ποιητική Βραδιά στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

20230630_210225-poiitiki-vradia-01.jpg
Στην κατάμεστη από κόσμο αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η 11η Ποιητική Βραδιά, που έχει καθιερωθεί ως πολιτιστικός θεσμός στο νησί. Φέτος διοργανώθηκε από τον Τομέα Πολιτισμού του Περιβαλλοντικού και Πολιτισμικού Συλλόγου Κυψέλης Αίγινας "Ο Άγιος Λεόντιος" και τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας. 

Παρουσιάστηκαν ποιήματα σύγχρονων ποιητών που έζησαν και ζουν στην Αίγινα με απαγγελία παλαιών και νέων έργων τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μουσικό σχήμα εγχόρδων του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, στο οποίο συμμετείχαν δύο μαθήτριες του συλλόγου, που χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό και τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και τους δωρήθηκαν βιβλία. 

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κ. Φλώρα Αλυφαντή προλόγισε τη βραδιά και ακολούθως η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καίτη Τύμη Εμμανουήλ μίλησε για την ποίηση και παρουσίασε το τραπέζι της εκδήλωσης στο οποίος συμμετείχαν οι κ. Ελένη Κυπραίου, ποιήτρια, ο κ. Νίκος Νικολάου, ηθοποιός και η κ. Ιωάννα Περατινού - Καλογιάννη, ποιήτρια.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ηλίας, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου, εκπρόσωποι συλλόγων και ένα μεγάλο κοινό που απόλαυσε μία καλοκαιρινή βραδιά "πλημμυρισμένη" από ποίηση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png