Τα εγκαίνια της έκθεσης "Πρώτη Σημαία" στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Πύργο του Μαρκέλλου τα εγκαίνια της έκθεσης "Πρώτη Σημαία", μίας ομαδικής εικαστικής έκθεσης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με την ευκαιρία των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν δημιουργικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους από τις συμμετέχουσες εικαστικούς Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, Μαρία Διακοδημητρίου, Πανδώρα Μουρίκη και Βούλα Καραμπατζάκη. Με την ευκαιρία των εγκαινίων, εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση, μίλησαν για έργα τους που δημιούργησαν αποκλειστικά γι' αυτήν. 


Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης γεννήθηκε και εξελίχθηκε η ιδέα μιας ομαδικής εικαστικής εγκατάστασης στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σκιάθο, με αντικείμενο την ελληνική σημαία", αναφέρει το σημείωμα της έκθεσης.  "Στο νησί όπου το 1807 σχεδιάστηκε, υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη των απαρχών της Επανάστασης. Η έκθεση, σε διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου και επιμέλεια Ίριδος Κρητικού, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και παρουσιάστηκε στη Σκιάθο από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις 18:00, ο Δήμος Αίγινας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας υποδέχθηκαν την "Πρώτη Σημαία" στην Αίγινα, στον χώρο του εμβληματικού Πύργου Μαρκέλλου, όπου και θα παραμείνει έως και τις 21 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας στον Πειραιά.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Εοζέν Αγκοπιάν, Βάσια Αδάμου-Βανέζη, Άρτεμις Αλκαλάη, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Μαρία Γέρουλα, Πέννυ Γκέκα, Ειρήνη Γκόνου, Γεωργία Γκρεμούτη, Μαρία Γρηγορίου, Παναγιώτης Δαραμάρας, Μαρία Διακοδημητρίου, Ελένη Ζούνη, Σταυρούλα Καζιάλε, Βάσω Καλουδιώτη, Βούλα Καραμπατζάκη, Βασιλική Κολιπέτσα, Νίκος Κόνιαρης, Μάρω Κορνηλάκη, Μαρία Κουλαρμάνη & Ελένη Παύλου (Εργάνη), Μαρία Κώτσου, Λούλα Λεβέντη, Βασιλική Λευκαδίτη, Στέλλα Μελετοπούλου, Πανδώρα Μουρίκη, Αλεξάνδρα Μπίσα, Γιάννης Παπαδόπουλος, Απόστολος Παπαγεωργίου, Σοφία Πάσχου, Βιβή Περυσινάκη, Γιώργος Πετσικόπουλος, Κατερίνα Ριμπατσιού, Ισμήνη Σαμανίδου, Ιφιγένεια Σδούκου, Νεφέλη Τερζή, Ιωάννα Τερλίδου, Νίκος και Αγγελική Τριανταφύλλου, Κλεοπάτρα Τσαλή, Αδαμαντία Τσερκέζογλου, Μαιρηλί Χαραμή και παραδοσιακά εργαστήρια του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή: 17.30 - 20.30 και Σάββατο & Κυριακή: 11.00 - 14.00 και 17.30 - 20.30.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Πτερούδης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png