Δεκαέξι παραστάσεις φιλοξενεί το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που θα πραγματοποιηθεί από 22 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου 2023.

20230624_113657-02.jpg

Δεκαέξι παραστάσεις παραστάσεις θα φιλοξενήσει φέτος το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που θα πραγματοποιηθεί από 22 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου 2023 στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, δίπλα στον αναβαθμισμένο χώρο του ιστορικού Κυβερνείου.


Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ κ. Γιώργος Μπήτρος μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal, παρουσίασε τα τελευταία νέα ενός πολιτιστικού θεσμού, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και παραθεριστών που αγαπούν το καλό θέατρο. Είναι χαρακτηριστικό, για την πορεία της φετινής διοργάνωσης, ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, είχε κλείσει από τα τέλη Μαΐου. Την αφίσα του φεστιβάλ έχει φιλοτεχνήσει φέτος ο εικαστικός Ηλίας Kαπάνταης.

Ο κ. Γιώργος Μπήτρος είπε για το 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας: "Ένας μήνας μας χωρίζει από την επίσημη έναρξη του 13ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Αίγινας. Αθόρυβα, εντατικά και με πολύ συνέπεια και πίστη σ’ αυτό που κάνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ετοιμάσαμε και φέτος το πρόγραμμα των παραστάσεων του 13ου Φεστιβάλ Θεάτρου.

Θα πρέπει να πούμε ότι το Φεστιβάλ Θεάτρου φέτος θα κάνει μία πολύ δυναμική παρουσία στον πολιτιστικό χάρτη της Αίγινας, τον καλοκαιρινό πολιτιστικό χάρτη, με 16 παραστάσεις που φιλοδοξούν, όχι απλά να συγκεντρώσουν θεατές, αλλά να καλύψουν κάθε ενδιαφέρον κάθε γούστο του κοινού, το οποίο κάθε χρόνο τιμά το φεστιβάλ.

Θα πρέπει να πούμε ότι το φεστιβάλ, όπως όλα τα χρόνια διοργανώνεται και φέτος από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αίγινας, υποστηρίζεται από ομάδα εθελοντών, συνδράμει στη διοργάνωση του φεστιβάλ η Περιφέρεια Αττικής, πολλοί επαγγελματίες και ιδιαίτερα θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε και την Saronic Ferries, η οποία είναι αρωγός στο φεστιβάλ μας.

Κάτι το οποίο θα θέλαμε να σημειώσουμε και αφορά την εικαστική πλευρά του φεστιβάλ, είναι ότι φέτος την άφησα την φιλοτεχνεί ο αιγινήτης εικαστικός Ηλίας Kαπάνταης. Tα τελευταία χρόνια έχουμε μία παράδοση σ’ αυτό τον τομέα έχουμε μία φιλοσοφία, ότι θα πρέπει οι αιγινήτες εικαστικοί να δημιουργούν για το fεστιβάλ και με τη δουλειά τους να προβάλλεται έτσι το φεστιβάλ πολύ καλύτερα.

Ανάλογα εγχείρημα είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια με έργα του Νεκτάριου Αποσπόρη, του Νίκου Καπάνταη, αλλά να πούμε ότι οι αφίσες μας είχαν φιλοξενήσει και έργα και του Κάππου, αλλά και του διάσημου Γιάννη Μετζικώφ.

Δεκαέξι παραστάσεις, λοιπόν, φιλοδοξούν να αποσπάσουν το ενδιαφέρον, για να προσελκύσουν τους θεατές του Φεστιβάλ Θεάτρου όχι μόνο τους ντόπιους, αλλά και τους επισκέπτες και τους παραθεριστές του νησιού μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε το πρόγραμμα έγκαιρα, ένα πρόγραμμα το οποίο θα πρέπει να πούμε ότι έχει κλείσει από τα τέλη Μαΐου και βεβαίως οι πρώτες παραστάσεις έκλεισαν ημερομηνίες από τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί το φεστιβάλ θεάτρου έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όχι μόνο του θεατρόφιλου κοινού, αλλά και των ανθρώπων, οι οποίοι το υπηρετούν όπως είναι οι καλλιτέχνες οι ηθοποιοί και όσοι εργάζονται για το θέατρο.

Να πούμε ότι το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί για άλλη μία χρονιά στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αίγινας. Θα φιλοξενηθεί σε έναν ιστορικό χώρο, θα λέγαμε στην αυλή του Κυβερνείου, είναι ο χώρος από τον οποίο ξεκίνησε το φεστιβάλ πριν 13 χρόνια σαν σύλληψη, σαν ιδέα, σαν εργασία της κυρίας Άννας Γεραλή και από τότε παραμένει εδώ και πραγματικά ένας πολύ όμορφος χώρος ο οποίος φέτος έχει αναβαθμιστεί έχει πολύ καλυτερεύσει τις υποδομές του.

Στις φετινές παραστάσεις του 13ου Φεστιβάλ Θεάτρου θα εμφανιστούν πολλοί, αξιόλογοι και αγαπημένου ηθοποιοί του ελληνικού Θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Αρχικά να αναφέρουμε τον κ. Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος έρχεται για δεύτερη φορά  στο Φεστιβάλ  της Αίγινας, όπως και οι ηθοποιοί Χρσιτίνα Αλεξανιάν, Φωτεινή Φιλοσόφου, Νίκος Ορφανός, Γιώργος Ηλιόπουλος, Αντώνης Καλομοιράκης.  Θα έχουμε  τη χαρά να υποδεχθούμε την κ. Κατιάνα Μπαλανίκα, τον κ. Τάκη Χρυσικάκο, τον κ. Θανάση Βισκαδουράκη, τον κ. Αλέξανδρο Ρήγα. 

Κοντά σε αυτούς και Αιγινήτες καλλιτέχνες όπως ο κ. Νίκο Καλαμό, ο κ. Βαγγέλης Πιτσιλός και η κ. Νένα Τικοπούλου. Στις  16  παραστάσεις  του Φετσιβάλ  περιλαμβάνονται και τρεις  για τους μικρούς μας φίλους. 

Να  ευχηθούμε όλα να πάνε καλά, να έχουμε καλό καιρό, ανέφελες νύχτες και υγεία  για να απολαύσουμε βραδιές Θεάτρου, βραδιές καλής και σωστής ψυχαγωγίας, βραδιές ανάτασης και  χαράς. Σας περιμένουμε όλους στο 13ο Φεστιβάλ Θεάτρου".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png