Οι μαθητές τριών διακεκριμένων κεραμιστών, εκθέτουν στην ιχθυαγορά της Αίγινας, στο πλαίσιο του 14ου Aegina Fistiki Fest.

DSC_0072-keramiki.JPG
Συνεχίζοντας τη παράδοση ετών, που δημιούργησε το φεστιβάλ φιστικιού Αίγινας, η εμβληματική ψαραγορά μετατρέπεται για μία ακόμη φορά σε χώρο έκθεσης έργων κεραμικής, εικαστικής αναζήτησης και επαφής των καλλιτεχνών με το κοινό. 


Τα φώτα ανάβουν και τα βήματα οδηγούν σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του νησιού, την ψαραγορά.   Η όψη του χώρου παραμένει η ίδια, η χρήση του όμως αλλάζει και μετατρέπεται σε έναν ιδιαίτερο εκθεσιακό χώρο. Τα κεραμικά τοποθετούνται πάνω στους λευκούς πάγκους και τρία εργαστήρια κεραμικής που λειτουργούν στο νησί και σε αυτά διδάσκουν διακεκριμένοι κεραμίστες, παρουσιάζουν έργα των μαθητών τους.

Η Μαρία Κοττάκη, ο Νίκος Σκλαβενίτης και η Θεοδώρα Χωραφά εκθέτουν έργα των μαθητών τους στους πάγκους της ιχθυαγοράς, δείγμα ότι ο σπόρος της δημιουργίας έχει καρποφορήσει, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από την μεγάλη επισκεψημότητα της έκθεσης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης.   

Έτσι, η τέχνη της κεραμικής συναντά για μία ακόμη φορά το κοινό της στην παραδοσιακή ιχθυαγορά της Αίγινας. Καθώς η βοή της ημέρας καταλαγιάζει, τα φώτα ανάβουν και οι μαρμάρινοι πάγκοι του καθημερινού μόχθου, υποδέχονται όλες τις δημιουργικές αποχρώσεις των κεραμιστών. Άλλωστε είναι και η αίσθηση ή η αύρα του χώρου που δημιουργεί προϋποθέσεις συνάθροισης, φιλικού ή εικαστικού διαλόγου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png