Με θέμα την αστική κουζίνα των δεκαετιών 1950 - 1960, πραγματοποιήθηκε η γαστρονομική εκδήλωση του 14ου Aegina Fistiki Fest. 

DSC_0060-gastronomia.JPG

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην σκηνή της Παλαιάς Προβλήτας, η καθιερωμένη γαστρονομική εκδήλωση του 14ου Aegina Fistiki Fest, την οποία οργανώνει και επιμελείται ο Σύλλογος Φίλων του Φιστίκι Φεστ.


Η εκδήλωση είχε ως θέμα την αστική κουζίνα των δεκαετιών 1950 - 1960 με τα μάτια των Αιγινητών μαγείρων, καθώς το φετινό φεστιβάλ φιστικιού εμπνέει και εμπνέεται από την ταινία "Διακοπές στη Αίγινα".

DSC_0060-gastronomia-02.JPG

Την παρουσίαση έκαναν ο κ. Γιώργος Μπήτρος, και οι κυρίες Ράνια Κορναράκη - Πετρά και Ελένη Κουνελάκη. Προσκεκλισμένοι chef ήταν η κ. Τάνια Γιαννοπούλου, ο  κ. Λεόντι Χεταί, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin κ. Σπύρος Κατρίδης, ο κ. Βασίλης Λαζάρου και ο κ. Θωμάς Νικολαϊδης, αγαπημένοι chef του νησιού, που δημιούργησαν εξαίσια πιάτα. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του 14ου Aegina Fistiki Fest κ. Μαριλένα Γιαννούλη.

Το πρόγραμμα της γαστρονομίας συνεχίζεται με χειροποίητες δίπλες και γλυκά της χαράς, σήμερα Σάββατο στις 8 το βράδυ στην Παλαιά Προβλήτα, από την ομάδα Γαστρονομίας του Συλλόγου "Φίλοι Φιστίκι Φεστ".

Τέλος, στο πλαίσιο της Παιδικής Γαστρονομίας ο σύλλογος διοργανώνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στον Πύργο του Μαρκέλλου, την εκδήλωση "Παιδικά Φιστικοκαμώματα" με τον chef Ιάκωβο Απέργη και την εκπαιδευτικό Αρχοντούλα Γεωργοπούλου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png