"Τα γλυκά της χαράς". Αφιερωμένη στην παράδοση και στην λαογραφία, η δεύτερη εκδήλωση γαστρονομίας του 14ου Aegina Fistiki Fest.

DSC_0004-gastrimar-05.JPG

"Τα γλυκά της χαράς"  ήταν ο τίτλος της γαστρονομικής εκδήλωσης που διοργάνωσε και παρουσίασε ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φεστ, στην σκηνή της Παλαιάς Προβλήτας, του 14ου Aegina Fistiki Fest, το βράδυ του Σαββάτου. 


Η δεύτερη ημέρα της γαστρονομίας, ήταν αφιερωμένη στην παράδοση και στην λαογραφία. Προσκεκλισμένες οι κυρίες του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γλυφάδας Μεσσηνίας, που παρουσίασαν την παρασκευή ενός εξαιρετικού, παραδοσιακού γλυκίσματος, το οποίο είναι πρωτίστως η αποθέωση της απλότητας και μας αποκαλύπτει την οικιακή οικονομία που χαρακτήριζε τα ελληνικά νοικοκυριά.

DSC_0004-gastrimar-01.JPG

Το γαστρονομικό αυτό event ξεκίνησε με μια γλυκιά έκπληξη. Το φεστιβάλ φιστικιού και ο σύλλογος, τίμησαν την κυρία Μαίρη Γαλάνη Κρητικού, για τη συμμετοχή της στην ταινία "Διακοπές στην Αίγινα",  από την οποία εμπνέεται το φετινό φεστιβάλ. 

DSC_0004-gastrimar-03.JPG
Την παρουσίαση της παρασκευής των γλυκισμάτων έκανε εκ μέρους του συλλόγου η κυρία η Αγγελική Στουραϊτη - Σαϊνη και της τιμητικής εκδήλωσης ο κ. Γιώργος Μπήτρος. 

DSC_0004-gastrimar-04.JPG

Καλεσμένος ο chef Ιάκωβος Απέργης, που επίσης συμμετείχε στην παρουσίαση. Ο Ιάκωβος Απέργης είναι ο μάγειρας, σύμβολο του εθελοντισμού, ο οποίος έφερε μία μικρή επανάσταση μέσα από την εργασία του, μετατρέποντας το νοσοκομειακό φαγητό, σε νόστιμο φαγητό.

DSC_0005-gastrimar-10.JPG
Έχει δημιουργήσει ένα χρηστικό βιβλίο μέσα από το οποίο μετέφερε τον βιωματικό του προβληματισμό και την γνώση του για το πώς μπορεί η τροφή να δίνει χαρά στον ασθενή. 

DSC_0005-gastrimar-09.JPG

Επιστρέφοντας στην εκδήλωση για την παρασκευή των γλυκισμάτων, το φεστιβάλ φιλοξένησε τον Μορφωτικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γλυφάδας από τον Δήμο Πύλου Νέστορος της Μεσσηνίας, τον οποίο παρουσίασε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σία Κατσιγιάννη.

DSC_0005-gastrimar-06.JPG
Ο σύλλογος για την επίσκεψή του στην Αίγινα είχε 930 δίπλες, τις οποίες προσέφερε στους φίλους του φεστιβάλ! Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε video από την προετοιμασία και από το γραφικό χωριό Γλυφάδα που δραστηριοποιείται ο σύλλογος.

DSC_0005-gastrimar-07.JPG
Οι πεντανόστιμες δίπλες έγιναν ανάρπαστες και το κοινό χειροκρότησε θερμά τις ίδιες και την παρασκευή τους. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png