Με αποσπάσματα από το σατυρικό ποίημα "Γαρούφω" και παραδοσιακούς χορούς, γιόρτασε τον κλήδονα το Βαθύ.

20230624_205926-01.jpg

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τον Μορφωτικό Σύλλογο Βαθέος, στο παλιό δημοτικό σχολείο. Η εκδήλωση περιελάμβανε, αποσπάσματα από το σατυρικό ποίημα "Γαρούφω", παραδοσιακούς χορούς,  το πήδημα της φωτιάς, με τα παιδιά και τους μεγάλους να ρίχνουν σε αυτήν τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, και παραδοσιακά κεράσματα. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του συλλόγου κ. Όλγα Πετρίτη. 


Στην αναβίωση του τελετουργικού του εθίμου του Κλήδονα και των ριζικών οι πιπεράτοι στίχοι έδιναν και έπαιρναν, δημιουργώντας αυθόρμητες αντιδράσεις και μία χαρούμενη ατμόσφαιρα στην επιτυχημένη καλοκαιρινή βραδιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, Καίτη Σαλπέα, Γιώργος Μούρτζης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαθέος κ. Ηλίας Γρυπαίος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής. Τη χοροδιδασκαλία έκανε η κ. Αγγελική Λαζάρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png