"Η διαδρομή του αιγινήτικου κοπανελιού από το χθες στο σήμερα". Τα εγκαίνια μίας ιδιαίτερα σημαντικής έκθεσης, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας".

20230630_200657-laografiko-kopaneli-00.jpg

"Η διαδρομή του αιγινήτικου κοπανελιού από το χθες στο σήμερα", είναι ο τίτλος της έκθεσης του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Παρασκευής στο Λαογραφικό Μουσείο.


Πρόκειται για μία πολύ σημαντική έκθεση, που θα πρέπει να την επισκεφθούν όσοι αγαπούν ή θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του κοπανελιού, καθώς σε αυτή παρουσιάζονται πολύ σημαντικά εκθέματα από τις αρχές του αιώνα. Σημειώνεται ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας", έχει ειδικό τμήμα διδασκαλίας αυτής της τέχνης και είναι βραβευμένος σε διεθνείς διαγωνισμούς.

20230630_200657-laografiko-kopaneli-02.jpg

"Είναι κάτι που το κάνουμε για να το γνωρίσουν οι νέες κοπέλες και ίσως να έρθουν να μάθουν την τέχνη για να μην χαθεί. Αυτό είναι που θέλουμε, ελπίζω να τα καταφέρουμε", είπε η κ. Αργυρώ Αποστόλου. "Ο τίτλος μας είναι "Φίλοι για τη διάδοση και τη διάσωση του καναλιού", οπότε σε αυτά τα πλαίσια συλλέγουμε παλιά σχέδια, έχουμε πάρα πολύ παλιά σχέδια από πολύ κόσμο που μας τα δίνουν και τα φυλάμε στο σύλλογο μας σαν κόρη οφθαλμού, διότι έχουμε πολύ μεγάλη αξία". 

20230630_200657-laografiko-kopaneli-03.jpg

Το τμήμα διάδοσης του κοπανελιού του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" ευχαριστούν τις κυρίες Χριστίνα Λιβερέτου, Αθανασία Γεωργοπούλου - Χατζηπέρη, Άννα Ρόδη, Κάκια Πατιτάκη, Ελευθερία Βλασταράκου, Αργυρώ Κάππου και την κ. Κυριακή Χριστακοπούλου που βοήθησαν στο στήσιμο αυτής της έκθεσης.

20230630_200657-laografiko-kopaneli-04.jpg

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 30/6 έως την Κυριακή 2/7/2023.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png