"Με ένα φλυτζάνι μέντα". Η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης "ανοίγει την αυλαία" και αφήνει να περάσουν αχτίδες αισιοδοξίας!

 
Η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης από το 2004 μέχρι σήμερα, διαγράφει μία σταθερή και επιτυχημένη πορεία. Η παράσταση "Με ένα φλυτζάνι μέντα" που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 3 Απριλίου, ένα έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Μπήτρος, μοιάζει να "ανοίγει την αυλαία", για τα θεατρικά πράγματα στο νησί, για τις αγαπημένες θεατρικές ομάδες της Αίγινας, που έλειψαν στο κοινό τους, μετά από μία μεγάλη περίοδο απουσίας λόγω της πανδημίας.


Κι αυτό ακριβώς είναι το πρώτο πράγματα που συνειδητοποιεί ο θεατής. Το πόσο οικεία πρόσωπα είναι οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι των θεατρικών ομάδων της Αίγινας, οι χώροι των παραστάσεων, οι θεατρικές σκηνές, η ατμόσφαιρα, η αίσθηση να κάθεται κανείς μαζί με άλλους και να μοιράζεται συναισθήματα. Αυτό έκανε η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης κι ο Γιώργος Μπήτρος, "Με ένα φλυτζάνι μέντα", άνοιξαν και πάλι την αυλαία αφήνοντας να περάσουν αχτίδες αισιοδοξίας!


 
"Η θεατρική ομάδα παρουσιάζει ένα θεατρικό έργο λίγο διαφορετικό", λέει ο Γιώργος Μπήτρος μιλώντας στο Aegina Portal μετά το τέλος της παράστασης. "Είναι μία οικογενειακή υπόθεση η οποία εκτυλίσσεται μέσα σε μία βραδιά, σ' ένα σπίτι, σε μία πόλη. Μία οικογενειακή υπόθεση η οποία έχει να κάνει με κτήματα εξ’ αδιαιρέτου, έχει να κάνει με την οικονομική κρίση που βιώσαμε για περίπου δέκα χρόνια, έχει λίγο να κάνει ακόμα και με τον covid.

Δοκιμάζονται σχέσεις, φιλίες, προσωπικές επαφές, συγγενικές σχέσεις, ακόμα και όλα ανατρέπονται μέσα σε ένα βράδυ εξαιτίας μιας επίσκεψης. Το έργο διαχειρίζεται το γεγονός ότι πως μπορεί να αλλάξει η ζωή μας, καθημερινότητά μας, αυτά που έχουμε συνηθίσει, από τη μία στιγμή στην άλλη, από το αναπάντεχο. Από ένα βλέμμα, από μία κουβέντα, από μία επίσκεψη, από μία απροσεξία ίσως".
 
Μετά το τέλος της παράσταση οι ηθοποιοί χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό.
 
Σημειώνεται ότι δίνεται μεγάλη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης, ενώ η είσοδος γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid test.
 
Οι μέρες και οι ώρες των παραστάσεων θα ακολουθήσουν είναι:

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου
Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Απριλίου
Ώρα έναρξης: 20.00. Η είσοδος Ελεύθερη.
 
Οι συντελεστές του έργου:
 
Σενάριο - σκηνοθεσία: Γιώργος Μπήτρος
Επιλογή μουσικής: Ανέστης Κορνέζος
Επιλογή χρωμάτων σκηνικού: Νεκταρία Μπήτρου.
Παίζουν: Μαρία Λυκούρη, Αρετή Κουκούμη, Γιάννης Τζίτζης, Ηλίας Θωμάς, Παντελής Γκαρής, Σταματίνα Ασημαντώνη, Μαρία Θεοδωράκου, Άγγελος Φουντάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png