Από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “O κήπος των βιβλίων”, της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας.

20230502_113051-kipos-vivlion-01.jpg


Από το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας στην Κυψέλη, ξεκίνησε η πρώτη από τις δράσεις της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: “O κήπος των βιβλίων”, ένα πρόγραμμα το οποίο εμπνεύστηκε η ιστορικός τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων κ. Ίρις Κρητικού, μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου. Ανάμεσα στους συντελεστές του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός κ. Νεκτάριος Κουκούλης, επίσης μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου. 


Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προωθήσει την έννοια του βιβλίου συνολικά, αλλά και ως αντικειμένου με εικαστική αξία. 

20230502_113051-kipos-vivlion-02.jpg
“Η ιδέα αυτού του προγράμματος για την οποία θα ακούσετε περισσότερα από τους ίδιους τους συντελεστές του, είναι να προωθήσουμε την έννοια του βιβλίου, όχι μόνο σαν περιεχόμενο και μάλιστα σε μία εποχή που το περιεχόμενο έχει και πολλούς άλλους τρόπους που διαδίδεται μέσα από το διαδίκτυο, μέσω αυτό από πολλούς τρόπους, αλλά σαν ένα αντικείμενο το οποίο έχει τη δική του αξία η οποία είναι εικαστική, καλλιτεχνική. Μπορεί ένα βιβλίο να είναι χειροποίητο, να είναι το έργο ενός σημαντικού εικαστικού καλλιτέχνη, αλλά ακόμα και τα βιβλία τα τυπωμένα τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί να είναι μικρά πολλαπλά έργα τέχνης, έχοντας τον σχεδιασμό τους, έχοντας σε πολύ ενδιαφέροντα εξώφυλλα, έχοντας μέσα εικόνες. Όλο αυτό το πράγμα νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να περάσει στα παιδιά, στο πλαίσιο μιας εξοικείωσης με το βιβλίο και την προώθηση της αγάπης του βιβλίου, που είναι κάτι που η βιβλιοθήκη μας το κάνει εδώ και χρόνια", είπε για τους στόχους του προγράμματος ο κ. Γιώργος Καλόφωνος.

20230502_113051-kipos-vivlion-03.jpg
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά εικαστικοί και άλλες σχετικές ειδικότητες.

Ο κ. Καλόφωνος ευχαρίστησε το προσωπικό της βιβλιοθήκης το οποίο έχει δουλέψει για να στηρίξει τη σειρά αυτών των εκδηλώσεων και  κυρίως την προϊσταμένη η Μαρία Κοντράρου. 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου είχε στηθεί το εργαστήρι όπου οι μαθητές μαζί με την εικαστικό κ. Βασιλική Πανταζή, δημιούργησαν τα βιβλία στο πλαίσιο το προγράμματος. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στα άλλα δύο γυμνάσια της Αίγινας, ενώ το καλοκαίρι αυτά τα βιβλία θα εκτεθούν.

20230502_113051-kipos-vivlion-04.jpg
Στο Aegina Portal μίλησε ο πρόεδρος του εφορευτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Γιώργος Μπήτρος, ο εκπαιδευτικός κ. Νεκτάριος Κουκούλης μέλος του εφορευτικού συμβουλίου και η εικαστικός κ. Βασιλική Πανταζή.

Σημειώνεται ότι η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας υλοποιεί παράλληλα και άλλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τη δράση «Το μεγάλο βιβλίο των αγαπημένων Παραμυθιών»”.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png