«Το Μεγάλο Βιβλίο των Αγαπημένων Παραμυθιών». Πρόσκληση στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου από την Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη της Αίγινας.

Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων που έχουν σκοπό την προώθηση στα παιδιά της αγάπης για το βιβλίο και το διάβασμα  και με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Παιδικού Βιβλίου, πραγματοποιεί τη δράση «Το ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ των Αγαπημένων Παραμυθιών».  

Η ανάγνωση από ένα βιβλίο μεγάλου σχήματος  βοηθάει την συντροφικότητα ανάμεσα στα παιδιά και τους ενήλικες στην περιπλάνησή τους στο χώρο των βιβλίων και των παραμυθιών. Επίσης, στον σχολικό χώρο η προσέγγιση αυτή αποτελεί μια καλή εκπαιδευτική πρακτική που ενισχύει την συλλογική δράση των παιδιών με γνώμονα την αγάπη για το βιβλίο. Θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία σύνδεσης των νηπιαγωγείων του νησιού σε μια κοινή δράση.

Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τα παιδιά με τους γονείς τους καθώς και τα νηπιαγωγεία του νησιού της Αίγινας να συμμετάσχουν στην δράση η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια:

Α´. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πρόσκληση - κάλεσμα των παιδιών του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, παραμονή της Παγκόσμιας ημέρας του Παιδικού Βιβλίου από τις  11.00 έως τις  14.00 να επισκεφθούν το χώρο της  Βιβλιοθήκης της Αίγινας μαζί με τους γονείς τους  για να συνεισφέρουν με τα έργα ζωγραφικής που θα δημιουργήσουν στο σπίτι τους, στην δημιουργία του «ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ των Αγαπημένων Παραμυθιών». Το ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ θα περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών και σύντομες επεξηγηματικές φράσεις. Τα παιδιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο παιδικό τμήμα της, ανακαλύπτοντας αγαπημένα παιδικά βιβλία και στην συνέχεια να δημιουργήσουν όμορφους σελιδοδείκτες που θα πάρουν μαζί τους  φεύγοντας μαζί με άλλες εκπλήξεις…


Β´. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

Σε δεύτερη φάση από τις 24 Απριλίου και έως τα τέλη Μαΐου Το ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ θα ταξιδέψει στα νηπιαγωγεία της Αίγινας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να  συμμετάσχουν στην δράση. Τα  παιδιά θα έχουν την ευκαιρία σε συνεργασία με τους/τις νηπιαγωγούς να διαλέξουν το αγαπημένο παραμύθι της τάξης τους, να ζωγραφίσουν στις σελίδες του και να τοποθετήσουν τα έργα τους μαζί με τον τίτλο, λεζάντες και άλλες λέξεις, αναγράφοντας επίσης και το νηπιαγωγείο τους.

Γ´. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στο τέλος της διαδρομής το «ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ των Αγαπημένων Παραμυθιών» θα  επιστρέψει στο χώρο της βιβλιοθήκης και ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι, θα εκτεθεί για το κοινό το καλοκαίρι, σε μια ειδική εκδήλωση. 


Συντονισμός δράσης και πληροφορίες:

 Έφη Καρρά, Ευαγγελία Λυκούρη 

Εκπαιδευτικοί στην Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη ΑίγιναςΑκολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png