Προστασία προσωπικών δεδομένων

Το κείμενο αποτελεί την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα aeginaportal.gr (Aegina Portal) που ανήκει στην ατομική επιχείρηση Γεώργιος Στριγάρης - Δραστηριότητες Πρακτορείων Ειδήσεων, που εδρεύει στην Αίγινα, στην οδό Αντωνίου Πελεκάνου 8 - Τ.Κ. 18010, με ΑΦΜ 035712365 - ΔΟΥ A’ Πειραιά, τηλ. 2297025627, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (εφεξής "Aegina Portal") το οποίο ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα, όταν επισκέπτεστε ή χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα.

Το Aegina Portal αναγνωρίζει και δίνει πρωταρχική σημασία στην υποχρέωση συμμόρφωσής του προς τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός ΕΕ 2106/679, εφεξής "ΓΚΠΔ") κατά τις ως άνω διαδικασίες. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η σύνταξη και παράθεση της παρούσας Πολιτικής Προστασίας.

Ορισμοί για τα προσωπικά δεδομένα:

Προσωπικά Δεδομένα: κάθε πληροφορία μέσω της οποίας είναι ταυτοποιήσιμο ή μπορεί να ταυτοποιηθεί ένα φυσικό πρόσωπο («Υποκείμενο των δεδομένων»).
Υπεύθυνος επεξεργασίας: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που, μόνα ή από κοινού με άλλα, καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Εκτελών την επεξεργασία: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για λογαριασμό ενός υπευθύνου της επεξεργασίας.
Υποκείμενο Προσωπικών Δεδομένων: τα φυσικά πρόσωπα, για τα οποία ο υπεύθυνος επεξεργασίας συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα (στην παρούσα Πολιτική Δεδομένων, Υποκείμενα των Δεδομένων είναι οι χρήστες του ως άνω δικτυακού τόπου, είτε ταυτοποιούνται, είτε όχι, για τη χρήση υπηρεσίας.
Αποδέκτης: το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας, στα οποία κοινολογούνται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.
Συγκατάθεση: κάθε ένδειξη βουλήσεως του Υποκειμένου των Δεδομένων, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το Υποκείμενο των Δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα Προσωπικά Δεδομένα που το αφορούν.
Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων: η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε Επεξεργασία.

Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων:

Η φιλοσοφία του Aegina Portal ως προς την συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, είναι αυτή να περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία. Για παράδειγμα, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας μόνο όταν τα παρέχετε οι ίδιοι με ενεργητικό τρόπο, όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω email ή όταν στέλνεται ένα Δελτίο Τύπου.
Λόγω της φύσης του διαδικτύου ορισμένα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα, είτε με τη βοήθεια αρχείων cookies (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies διαβάστε τη σχετική πολιτική μας) είτε αυτόματα κατά την επίσκεψή σας στην Ιστοσελίδα.
Συγκεκριμένα, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο, όταν επισκεφθείτε το Aegina Portal, ο server μας καταγράφει τη διεύθυνση IP σας, η οποία συνιστά προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνοι μας με βάση το στοιχείο αυτό, καθώς και κάποιες ακόμα πληροφορίες, όπως η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψής σας.
Η νόμιμη βάση για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων σε ειδικά αρχεία (log files τα οποία διατηρούνται έως 3 έως 6 μήνες) είναι το έννομο συμφέρον μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια δικτύων, πληροφοριών και υπηρεσιών από τυχαία γεγονότα ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα, τη γνησιότητα, την ακεραιότητα και την εμπιστευτικότητα των αποθηκευμένων ή διαβιβαζόμενων δεδομένων (π.χ. έλεγχος επιθέσεων «άρνησης υπηρεσίας»), αλλά και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τυχόν τεχνικά προβλήματα.
Η επεξεργασία αυτή είναι σύμφωνη με το σχετικό νομικό πλαίσιο, καθώς δεν περιλαμβάνει σοβαρούς κινδύνους για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, ενώ επιτρέπεται, σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ και την εθνική νομοθεσία, η επεξεργασία αυτή να βασιστεί στο έννομο συμφέρον μας.

Πληροφορίες για την αγορά διαφημιστικών υπηρεσιών και αγγελιών.

Το Aegina Portal δεν δημιουργεί ηλεκτρονικές ή άλλες λίστες για συναλλαγές με τους χρήστες που αγοράζουν διαφημιστικές υπηρεσίες ή αγγελίες. Καταγράφονται μόνο τα απαραίτητα από τον νόμο στοιχεία για την έκδοση χειρόγραφου τιμολογίου, όπως η επωνυμία, το ΑΦΜ, η διεύθυνση, ΔΟΥ και αντικείμενο δραστηριότητας.

Διαφημιστική προβολή:

Η διαφημιστική προβολή, που αποτελείται από καταχώρηση στην ενότητα "Κατάλογος Επιχειρήσεων", διαφημιστικά banners διαφόρων μεγεθών και άλλο προωθητικό υλικό σε διάφορα σημεία του ιστότοπου, ως υπηρεσία απευθύνεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δηλώσει την συγκατάθεσή τους για την δημοσίευση στοιχείων όπως: επωνυμία, οδός, αριθμός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο κινητό και σταθερό, email, ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη, υπεύθυνου επικοινωνίας, θέση στον ηλεκτρονικό χάρτη της Google Map, κείμενο που περιγράφει την δραστηριότητα της επιχείρησης. Η διάρκεια της δημοσίευσης αυτών στων στοιχείων, εξαρτάται από τη διάρκεια της διαφημιστικής προβολής που έχει συμφωνηθεί.

Μικρές αγγελίες:

Για τα στοιχεία επικοινωνίας, που αποτελούνται συνήθως από ένα ή δύο αριθμούς τηλεφώνου, τα οποία δημοσιεύονται στην ενότητα "Μικρές Αγγελίες",  ο συντάκτης της αγγελίας έχει δώσει την συγκατάθεσή του, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τους επισκέπτες του Aegina Portal. Η διάρκεια της αγγελίας και άρα η διάρκεια δημοσίευσης των τηλεφωνικών αριθμών ορίζεται από τον χρόνο που έχει συμφωνηθεί ή μέχρι να εκπληρωθεί ο σκοπός της δημοσίευσής της. Η συγκατάθεση μπορεί να δοθεί μέσω εγγράφου ή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας.

Στοιχεία που αφορούν την τιμολόγηση:
Η παροχή των στοιχείων σας σχετικά με την τιμολόγηση απαιτείται νομικά σύμφωνα με την οδηγία ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ενσωμάτωσή της στους τοπικούς φορολογικούς νόμους. Είναι παράνομο να σας παρέχουμε μία υπηρεσία χωρίς να εκδώσετε τιμολόγιο που απαιτεί αυτές τις πληροφορίες.

Το ενημερωτικό περιεχόμενο:
Το περιεχόμενο του Aegina Portal είναι πρωτογενές και αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας. Σε κάθε περίπτωση τα πρόσωπα που εμφανίζονται είτε σε video, είτε σε φωτογραφίες από εκδηλώσεις, συνεντεύξεις στο studio του ραδιοφώνου, κάλυψη αυτοδιοικητικών επιτροπών, δημοτικών συμβουλίων, ρεπορτάζ, αθλητικών γεγονότων και άλλων ειδήσεων ή ενημερωτικών εκπομπών, έχουν ενημερωθεί ότι η δημοσίευση θα γίνει στον ενημερωτικό ιστότοπο, για λόγους που αφορούν την ενημέρωση, αποκλειστικά και μόνο. Το Aegina Portal σέβεται απόλυτα και έχει προσαρμόσει τις πρακτικές τους βάσει των εξαιρέσεων που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, καθώς και ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης.

Οι φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει τα κείμενα του Aegina Portal, είναι αμιγώς προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, που στόχο έχει αποκλειστικά και μόνο την ενημέρωση των επισκεπτών του Aegina Portal. Το Aegina Portal καταβάλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που θα μπορούσαν να προκύπτουν από οπτικοακουστικό υλικό να αποκρύπτονται με διάφορες τεχνικές.

Διάθεση φωτογραφιών, videos και άλλου περιεχομένου σε τρίτους:

Το Aegina Portal σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει το πρωτογενές του περιεχόμενο, video, φωτογραφίες, κείμενο ή ηχητικά ενημερωτικά αρχεία σε ιστοσελίδες τρίτων και δεν φέρει καμία ευθύνη αν αυτό το υλικό αποτελέσει κλοπή περιεχομένου πνευματικής ιδιοκτησίας. Το Aegina Portal καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποτρέπει τέτοιου είδους περιστατικά. Σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι περιεχόμενό του χρησιμοποιείται χωρίς εξουσιοδότηση από τρίτους επικοινωνεί με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας ζητώντας να αφαιρέσει αυτό το περιεχόμενο. Τέλος, τόσο το ενημερωτικό φωτογραφικό φωτογραφικό υλικό, όσο και τα videos δημοσιεύονται αποκλειστικά και μόνο στους διακομιστές του Aegina Porlal ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος του περιεχομένου.

Χρονικό πλαίσιο διατήρησης των προσωπικών δεδομένων:

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται όχι περισσότερο από το εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για το σκοπό των επιμέρους επεξεργασιών που γίνονται για αυτά, και υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που καθορίζουν αυτόν.

Στις περιπτώσεις όπου η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται βάσει έννομης υποχρέωσης, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο χρόνος τήρησης αυτών καθορίζεται με βάση τις επιταγές της νομοθεσίας, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορούν να διενεργηθούν έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές, τις προβλεπόμενες παραγραφές, αλλά και τα δικά σας έννομα συμφέροντα.

Στις περιπτώσεις όπου η επεξεργασία γίνεται βάσει δημοσίου συμφέροντος, ο χρόνος τήρησης των δεδομένων καθορίζεται από την ανάγκη που εξυπηρετεί ο σκοπός επεξεργασίας και για εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα, η ιχνηλασιμότητα και η τεκμηρίωση των διαδικασιών, αλλά και τα δικά σας έννομα συμφέροντα.

Στις περιπτώσεις όπου θα γίνει επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, βάσει της χορηγηθείσας από εσάς συγκατάθεσης (πχ την δημοσίευση μίας μικρής αγγελίας ή μίας διαφημιστικής καταχώρησης), απλής ή ρητής, ο χρόνος τήρησης καθορίζεται από τη δυνατότητα ανάκλησης αυτής. Από τη στιγμή που θα ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, διαγράφονται και τα σχετικά προσωπικά δεδομένα.


Αφαίρεση περιεχομένου - δικαίωμα στη λήθη:

Λόγω του τοπικού χαρακτήρα των ειδήσεων του Aegina Portal και της λήψης συγκατάθεσης από όσους συμμετέχουν για ενημερωτικούς λόγους, στο περιεχόμενο του Aegina Portal, οι πληροφορίες του περιεχομένου εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό και την τήρηση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο, αν χρειαστεί λόγω των συνθηκών, να αφαιρεθεί περιεχόμενο αυτό μπορεί να ζητηθεί από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Το Aegina Portal, σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στη λήθη, για την απομάκρυνση περιεχομένου. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της ιστοσελίδας Γεώργιο Στριγάρη στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση IP: 

Η διεύθυνση IP συλλέγεται και καταγράφετε σε log files, κάθε φορά που έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό μας στα αρχεία καταγραφής του διακομιστή ιστού, στα αρχεία καταγραφής του λογισμικού ασφαλείας και στα αρχεία καταγραφής του συστήματος λήψης. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση της ασφάλειας του ιστοτόπου μας και για την αποφυγή καταχρήσεων.

Cookies:

Ο δικτυακός τόπος του Aegina Portal όπως και όλες οι ιστοσελίδες, για να λειτουργήσουν ομαλά και να εξυπηρετήσουν στο μέγιστο τον χρήστη, χρησιμοποιούν "cookies". Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στην περιοχή Πολιτική Cookies

Επικοινωνία:

Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή παράπονο μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε στο Aegina Portal στη ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου  - 18010 Αίγινα.

Στην περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών σας δεδομένων παραβιάζει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ταχυδρομική διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Διατηρούμε το δικαίωμα να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε ή να τροποποιήσουμε οποιαδήποτε ενότητα, άρθρο ή παράγραφο των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η ημερομηνία στην κορυφή του εγγράφου ενημερώνεται κατά την τελευταία ημερομηνία τροποποίησης. Όλες οι αλλαγές γίνονται αμέσως. Σας συνιστούμε να διαβάζετε περιοδικά αυτήν τη σελίδα για να ενημερώνεστε σχετικά με τους όρους χρήσης.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης - social media:

To Aegina Portal διατηρεί και διαχειρίζεται επίσημη σελίδα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/aeginaportal/ η οποία είναι συνδεδεμένη με το Aegina Portal μέσω υπερσυνδέσμων - links.

To Aegina Portal διατηρεί και διαχειρίζεται επίσημη σελίδα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του instagram στην διεύθυνση https://www.instagram.com/aeginaportal.gr/ η οποία είναι συνδεδεμένη με το Aegina Portal μέσω υπερσυνδέσμων - links.

To Aegina Portal διατηρεί και διαχειρίζεται επίσημη σελίδα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του twitterστην διεύθυνση https://twitter.com/aeginaportal η οποία είναι συνδεδεμένη με το Aegina Portal μέσω υπερσυνδέσμων - links.