Εγκρίθηκε και η δεύτερη μελέτη για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ύψους 1.500.000 ευρώ. Περιλαμβάνει τον Μαραθώνα και το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Αίγινας.

defteri-meleti-oikonomiki-000.jpg
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Αίγινας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 6 Δεκεμβρίου 2023, ενέκρινε την μελέτη και τους όρους διακήρυξης του έργου: "Επισκευή
Επέκταση και Αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας" προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ με τον ΦΠΑ, που αφορά τον Μαραθώνα (το έργο ξεκινά από το τμήμα μετά το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας) και το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Αίγινας, από Αύρα, Καραντίνα και βορειότερα  (οι δύο περιοχές παρουσιάζονται στο σχεδιάγραμμα που φιλοξενεί το άρθρο, μέσα σε πλαίσια). 

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 
Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για τους δύο ακόλουθους λόγους: 
 
Ο πρώτος είναι ότι η παρούσα μελέτη είναι το δεύτερο μέρος, της τροποποιημένης μελέτης με τίτλο: "Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αίγινας", που παρουσιάζεται  αναλυτικά στο σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal στις 3 Νοεμβρίου 2023. Στη μελέτη είχε παραληφθεί ο Μαραθώνας (οι λόγοι της τροποποίησης παρουσιάζονται στο σχετικό δημοσίευμα) και ένα ακόμη τμήμα της πόλης της Αίγινας.

Σε εκείνο το δημοσίευμα, είχε αναφερθεί ότι ο Μαραθώνας θα περιληφθεί σε μία επόμενη φάση και ότι μία χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ που είναι ενεργή για το Δήμο Αίγινας από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το υπόλοιπο της Αίγινας και για τον Μαραθώνα.
 
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή, στην ίδια συνεδρίαση, ενέκρινε το Πρακτικό Ι για το έργο με τίτλο: "Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αίγινας", προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ (είναι η πρώτη, τροποποιημένη μελέτη που αναφέρθηκε νωρίτερα). 

 defteri-meleti-oikonomiki-00.jpg
Κατά συνέπεια, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός βρίσκεται σε αξιολόγηση. Με τη συμβασιοποίηση μέχρι το τέλος του χρόνου θα επιτευχθεί η χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο Δήμος της Αίγινας θα μπορέσει να αξιοποιήσει από το πρόγραμμα και τα 1.500.000 ευρώ που παραμένουν ενεργά. Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιώτης Κουκνάκος, μελετητής του έργου, η γρήγορη συμβασιοποίηση είναι "είναι ένα μεγάλο συν".
 
Στόχος των δύο μελετών, είναι να υπάρξει πλήρης αλλαγή δικτύου, όπως ακριβώς είχε επισημάνει και στην πρώτη μελέτη του έργου, ο πολιτικός μηχανικός κ. Παναγιώτης Κουκνάκος, μελετητής, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, παρουσιάζοντας τη μελέτη και δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Μία από αυτές είναι ότι στη γραμμή προς Μαραθώνα ο αγωγός θα είναι μικρότερος, με τη λογική ότι εκεί θα κατασκευαστεί μία νέα δεξαμενή.
 
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
 
Α. Εγκρίνει την υπ’ αριθμ. 83/2023 μελέτη που συντάχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά & Νήσων Δ/νση Τεχνικών Έργων, τμήμα Τ.Τ.Υ.Ν.Δ. και θεωρήθηκε αρμοδίως και αφορά το έργο “ Επισκευή Επέκταση και Αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας ”. προϋπολογισμού 1.500.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Β. Η δαπάνη της προμήθειας, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Αίγινας και συγκεκριμένα τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς με τις αντίστοιχες πιστώσεις: Κ.Α.-63.7312.05 
 
Γ. Συντάσσει τους όρους διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού δημοσίου διαγωνισμού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, με ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης με την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), και σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 4412/16, οι οποίοι αποτελούν και αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Μία παρατήρηση, στο έγγραφο της απόφασης: Yπάρχει ένα λάθος στο θέμα της συζήτησης, όπου εκ παραδρομής έχει γραφτεί "προϋπολογισμού 1.500,00€". Το ποσό είναι 1.500.000,00€, όπως σωστά αναφέρεται στην συνέχεια. Τα λάθη επισημαίνονται, καθώς αφορούν δημόσια έγγραφα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png