Σε ισχύ για τις επόμενες ώρες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη συντήρηση του οδοστρώματος στο κέντρο της Αίγινας.


Σε ισχύ βρίσκονται από το πρωί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί σε σημεία του εμπορικού κέντρο της Αίγινας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην οδό Αφαίας και Χρήστου Λαδά. Η συντήρηση αφορά την επανατοποθέτηση των κυβόλιθων και εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η άνοδος της Χρήστου Δαδά από την παραλία, αλλά και η είσοδος στην Σπύρου Ρόδη από το ύψος της Αιακού.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ακόμη και όταν αυτές ολοκληρωθούν το τμήμα του δρόμου που επιδιορθώθηκε θα παραμείνει απροσπέλαστο για κάποιες ώρες.

Επίσκεψη Παναγιώτη Χατζηπέρου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας και σε άλλα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια στο νησί.


Επίβλεψη των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, αλλά και άλλων έργων που εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στην Αίγινα, έκανε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, που μαζί με συνεργάτες του από την Περιφέρεια επισκέφθηκαν το νησί. Στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας ο κύριος Χατζηπέρος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών μαζί με τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό και τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη.


Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στο χώρο του εργοταξίου, ο κύριος Χατζηπέρος συνομίλησε με την εποπτεύουσα αρχαιολόγο της Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων για ένα εύρημα από πωρόλιθο, το οποίο δεν αναμένεται να καθυστερήσει την πορεία του έργου. Ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός εξήγησε ότι σε αυτό το σημείο θα τοποθετηθεί σωλήνας από ελαστικό υλικό, καθώς βρίσκεται μέσα στις τάφρους που έχουν κατασκευαστεί για τα αποστραγγιστικά.

Δηλώσεις στο Aegina Portal για την πορεία του συγκεκριμένου έργου, αλλά και των υπολοίπων που εκτελούνται αυτή την περίοδο από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στην Αίγινα, έκαναν οι κύριοι Παναγιώτης Χατζηπέρος, Δημήτρης Μούρτζης και Σταμάτης Μαρμαρινός. "Η επόμενη μέρα είναι σε καλό δρόμο", είπε ο κύριος Χατζηπέρος κάνοντας αναφορά σε μία σειρά από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζει να υλοποιήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας. "Έχουμε πολλά να κάνουμε. Μέχρι τώρα έχουμε σπείρει και είναι η εποχή για να θερίσουμε", συμπλήρωσε.

Έγινε ειδική αναφορά στις αθλητικές υποδομές, αλλά και στο ζήτημα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Μάλιστα, οι δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν αιχμηρές, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το θέμα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Για τα έργα στην Αίγινα ο κύριος Μούρτζης ευχαρίστησε τον κύριο Χατζηπέρο, την κυρία Δούρου, τον κύριο Καραμάνο και όλους όσους εμπλέκονται από την Περιφέρεια.

Για την συνολική πορεία του έργου, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, που ευχαρίστησε τον κύριο Χατζηπέρο και την κυρία Δούρου, έθεσε ωστόσο και το ζήτημα του κλειστού γηπέδου.

Παρόντες, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Θεριανός.

Για την επίσκεψη του κυρίου Χατζηπέρου στην Αίγινα, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

9o Καρναβάλι Μεσαγρού. Έρχεται δυνατά στις 26 Φεβρουαρίου!


Τον Μανώλη Λεούση πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, την Μαριάννα Κουκούλη και τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο δύο από τα μέλη της επιτροπής του 9ου Καρναβαλιού του Μεσαγρού, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, με θέμα το καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 2:30 το μεσημέρι στην πλατεία του Μεσαγρού. Η επιτροπή έχει ξεκινήσει να εργάζεται από τον Δεκέμβριο για να οργανώσει το φετινό καρναβάλι, που χαρακτηρίζεται από τη δυναμική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, τον παλμό της αποκριάτικης παρέλασης, την ευρηματικότητα των αρμάτων, αλλά και την αυθεντική εικόνα που παρουσιάζει, στοιχεία που το βοήθησαν να αντέξει στο χρόνο και να παρουσιάζεται όλο και καλύτερο.

Άλλωστε , όπως εξηγεί ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ο Μεσαγρός έχει παράδοση αφού ήταν επίκεντρο της αποκριάς από τα πολύ παλιά χρόνια. Η περιοχή ήταν γνωστή για τα πανηγύρια της, ενώ φρόντιζαν πάντα να διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια της αποκριάς βγαίνοντας στο δρόμο και γλεντώντας. Επίσης, τα παραδοσιακά θέματα που επέλεγαν οι κάτοικοι του Μεσαγρού παλιά, είναι τα θέματα που αναβιώνουν και στις μέρες μας, γεγονός που τονίζει τον λαογραφικό χαρακτήρα του καρναβαλικού θεσμού.

Η Μαριάννα Κουκούλη καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να συμμετέχουν, λέγοντας ότι το καρναβάλι βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια και είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για να έρθουν πιο κοντά με όλους.

"Το καρναβάλι στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση, αλλά και στην επικαιρότητα που τρέχει", λέει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης, σημειώνοντας ότι: "καθιερώθηκε στις ψυχές των νέων ανθρώπων του Μεσαγρού ", υπογραμμίζοντας ότι: "Κατά τη προσωπική μου άποψη μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής του καρναβαλιού του Μεσαγρού, είναι ότι το καρναβάλι δεν είναι εμπορικό. Το μοναδικό κέρδος που έχει το καρναβάλι μας είναι το γέλιο και η διασκέδαση όλων".

1ο Ημερήσιο ΓΕΛ Αίγινας. Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις πανελλαδικές


Από το Γενικό Λύκειο Αίγινας εκδόθηκε σήμερα το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις πανελλαδικές Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά . Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 2 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2015 ή το 2016. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από αύριο Τρίτη 21-2-2017, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ή στο ΓΕΛ Αίγινας. Το Δελτίο Τύπου υπογράφει ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο και το ΕΠΑΛ Αίγινας.

Θα κλείσει η οδός Αφαίας …

Αναγκαστική αλλαγή κατεύθυνσης θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί, που θα κινούνται επί της οδού Σπύρου... διαβάστε περισσότερα

Το αγωνιστικό διήμερο του…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Την ήττα με 53-72 από την Α.Ε Ρέντη γνώρισε ο νεανικός Παναιγιναϊκός για... διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. Σαρωνικός - Ίκαρος Κ…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Άνετη επικράτηση για τις γυναίκες του Σαρωνικού για την Τοπική κατηγορία... διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. Σαρωνικός - Ιάσων Κε…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Την 2η νίκη τους μετά από τρεις αγωνιστικές πέτυχαν οι παγκορασίδες του ... διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. Ποντίων - Α.Ε. Σαρων…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Την ήττα με 1-0 από τον ΑΣ Ποντίων γνώρισε η ΑΕ Σαρωνικός για την 21η αγ... διαβάστε περισσότερα

Η εκδήλωση για την πρωτοχ…

Την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Λαογραφι... διαβάστε περισσότερα

Με σημείο συνάντησης την …

Με τον καιρό να είναι εμφανώς βελτιωμένος και τον ήλιο να κάνει επιτέλους της εμφάνισή του, ξεκινά... διαβάστε περισσότερα

Απομακρύνθηκαν οι σκαλωσι…

Απομακρύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι σκαλωσιές που είχαν τοποθετηθεί εξωτερικά για τις εργασίες... διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. Σαρωνικός - Γ.Α.Ν.Σ…

Γράφει ο Σταύρος ΡωπαΐτηςΜία νίκη πλέον απομένει για τις κορασίδες του Σαρωνικού στο βόλεϋ για να ... διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβ…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Εδώ μπο... διαβάστε περισσότερα

   

Μικρές Αγγελίες

   

Σε ισχύ για τις επόμενες ώρες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη συντήρηση του οδοστρώματος στο κέντρο της Αίγινας.


Σε ισχύ βρίσκονται από το πρωί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί σε σημεία του εμπορικού κέντρο της Αίγινας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος στην οδό Αφαίας και Χρήστου Λαδά. Η συντήρηση αφορά την επανατοποθέτηση των κυβόλιθων και εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, απαγορεύεται η άνοδος της Χρήστου Δαδά από την παραλία, αλλά και η είσοδος στην Σπύρου Ρόδη από το ύψος της Αιακού.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ακόμη και όταν αυτές ολοκληρωθούν το τμήμα του δρόμου που επιδιορθώθηκε θα παραμείνει απροσπέλαστο για κάποιες ώρες.

Επίσκεψη Παναγιώτη Χατζηπέρου στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας και σε άλλα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια στο νησί.


Επίβλεψη των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, αλλά και άλλων έργων που εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στην Αίγινα, έκανε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, που μαζί με συνεργάτες του από την Περιφέρεια επισκέφθηκαν το νησί. Στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας ο κύριος Χατζηπέρος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών μαζί με τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό και τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη.


Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στο χώρο του εργοταξίου, ο κύριος Χατζηπέρος συνομίλησε με την εποπτεύουσα αρχαιολόγο της Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων για ένα εύρημα από πωρόλιθο, το οποίο δεν αναμένεται να καθυστερήσει την πορεία του έργου. Ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός εξήγησε ότι σε αυτό το σημείο θα τοποθετηθεί σωλήνας από ελαστικό υλικό, καθώς βρίσκεται μέσα στις τάφρους που έχουν κατασκευαστεί για τα αποστραγγιστικά.

Δηλώσεις στο Aegina Portal για την πορεία του συγκεκριμένου έργου, αλλά και των υπολοίπων που εκτελούνται αυτή την περίοδο από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στην Αίγινα, έκαναν οι κύριοι Παναγιώτης Χατζηπέρος, Δημήτρης Μούρτζης και Σταμάτης Μαρμαρινός. "Η επόμενη μέρα είναι σε καλό δρόμο", είπε ο κύριος Χατζηπέρος κάνοντας αναφορά σε μία σειρά από έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζει να υλοποιήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας. "Έχουμε πολλά να κάνουμε. Μέχρι τώρα έχουμε σπείρει και είναι η εποχή για να θερίσουμε", συμπλήρωσε.

Έγινε ειδική αναφορά στις αθλητικές υποδομές, αλλά και στο ζήτημα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Μάλιστα, οι δηλώσεις του κυρίου Μούρτζη για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν αιχμηρές, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το θέμα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Για τα έργα στην Αίγινα ο κύριος Μούρτζης ευχαρίστησε τον κύριο Χατζηπέρο, την κυρία Δούρου, τον κύριο Καραμάνο και όλους όσους εμπλέκονται από την Περιφέρεια.

Για την συνολική πορεία του έργου, δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, που ευχαρίστησε τον κύριο Χατζηπέρο και την κυρία Δούρου, έθεσε ωστόσο και το ζήτημα του κλειστού γηπέδου.

Παρόντες, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Θεριανός.

Για την επίσκεψη του κυρίου Χατζηπέρου στην Αίγινα, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

9o Καρναβάλι Μεσαγρού. Έρχεται δυνατά στις 26 Φεβρουαρίου!


Τον Μανώλη Λεούση πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, την Μαριάννα Κουκούλη και τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο δύο από τα μέλη της επιτροπής του 9ου Καρναβαλιού του Μεσαγρού, φιλοξένησε σήμερα το ραδιόφωνο του Aegina Portal, με θέμα το καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 2:30 το μεσημέρι στην πλατεία του Μεσαγρού. Η επιτροπή έχει ξεκινήσει να εργάζεται από τον Δεκέμβριο για να οργανώσει το φετινό καρναβάλι, που χαρακτηρίζεται από τη δυναμική συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής, τον παλμό της αποκριάτικης παρέλασης, την ευρηματικότητα των αρμάτων, αλλά και την αυθεντική εικόνα που παρουσιάζει, στοιχεία που το βοήθησαν να αντέξει στο χρόνο και να παρουσιάζεται όλο και καλύτερο.

Άλλωστε , όπως εξηγεί ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ο Μεσαγρός έχει παράδοση αφού ήταν επίκεντρο της αποκριάς από τα πολύ παλιά χρόνια. Η περιοχή ήταν γνωστή για τα πανηγύρια της, ενώ φρόντιζαν πάντα να διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια της αποκριάς βγαίνοντας στο δρόμο και γλεντώντας. Επίσης, τα παραδοσιακά θέματα που επέλεγαν οι κάτοικοι του Μεσαγρού παλιά, είναι τα θέματα που αναβιώνουν και στις μέρες μας, γεγονός που τονίζει τον λαογραφικό χαρακτήρα του καρναβαλικού θεσμού.

Η Μαριάννα Κουκούλη καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να συμμετέχουν, λέγοντας ότι το καρναβάλι βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια και είναι ένας τρόπος επικοινωνίας για να έρθουν πιο κοντά με όλους.

"Το καρναβάλι στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση, αλλά και στην επικαιρότητα που τρέχει", λέει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης, σημειώνοντας ότι: "καθιερώθηκε στις ψυχές των νέων ανθρώπων του Μεσαγρού ", υπογραμμίζοντας ότι: "Κατά τη προσωπική μου άποψη μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής του καρναβαλιού του Μεσαγρού, είναι ότι το καρναβάλι δεν είναι εμπορικό. Το μοναδικό κέρδος που έχει το καρναβάλι μας είναι το γέλιο και η διασκέδαση όλων".

1ο Ημερήσιο ΓΕΛ Αίγινας. Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις πανελλαδικές


Από το Γενικό Λύκειο Αίγινας εκδόθηκε σήμερα το ακόλουθο Δελτίο Τύπου σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: Μέχρι τις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης για τις πανελλαδικές Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά . Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 2 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal




Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2015 ή το 2016. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από αύριο Τρίτη 21-2-2017, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ή στο ΓΕΛ Αίγινας. Το Δελτίο Τύπου υπογράφει ο διευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κύριος Γιάννης Πούντος.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο και το ΕΠΑΛ Αίγινας.

Μικρές Αγγελίες

Θα κλείσει η οδός Αφαίας …

Αναγκαστική αλλαγή κατεύθυνσης θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί, που θα κινούνται επί της οδού Σπύρου... διαβάστε περισσότερα

Το αγωνιστικό διήμερο του…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Την ήττα με 53-72 από την Α.Ε Ρέντη γνώρισε ο νεανικός Παναιγιναϊκός για... διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. Σαρωνικός - Ίκαρος Κ…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Άνετη επικράτηση για τις γυναίκες του Σαρωνικού για την Τοπική κατηγορία... διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. Σαρωνικός - Ιάσων Κε…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Την 2η νίκη τους μετά από τρεις αγωνιστικές πέτυχαν οι παγκορασίδες του ... διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. Ποντίων - Α.Ε. Σαρων…

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.Την ήττα με 1-0 από τον ΑΣ Ποντίων γνώρισε η ΑΕ Σαρωνικός για την 21η αγ... διαβάστε περισσότερα

Η εκδήλωση για την πρωτοχ…

Την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Λαογραφι... διαβάστε περισσότερα

Με σημείο συνάντησης την …

Με τον καιρό να είναι εμφανώς βελτιωμένος και τον ήλιο να κάνει επιτέλους της εμφάνισή του, ξεκινά... διαβάστε περισσότερα

Απομακρύνθηκαν οι σκαλωσι…

Απομακρύνθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι σκαλωσιές που είχαν τοποθετηθεί εξωτερικά για τις εργασίες... διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. Σαρωνικός - Γ.Α.Ν.Σ…

Γράφει ο Σταύρος ΡωπαΐτηςΜία νίκη πλέον απομένει για τις κορασίδες του Σαρωνικού στο βόλεϋ για να ... διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβ…

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Εδώ μπο... διαβάστε περισσότερα

Παλαιότερα άρθρα