Menu

Η τελετή λήξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού, με ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον Γιάννη Παπαντωνίου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Με μία εντυπωσιακή σε προσέλευση κόσμου συναυλία με τον Γιάννη Παπαντωνίου και τους συνεργάτες του, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού. Η τελετή λήξης περιελάμβανε χαιρετισμούς και ευχαριστίες, προς όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του φεστιβάλ από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ κύριο Νίκο Τζίτζη και τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Λίγο πριν είχε προηγηθεί η κλήρωση της λαχειοφόρου για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αίγινας από την Επιτροπή Εικαστικής Πρωτοβουλίας Αίγινας.

Ο Γιάννης Παπαντωνίου και οι συνεργάτες του, μία σταθερή αξία στο ελληνικό τραγούδι, διασκέδασαν το κοινό με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια σε ένα μουσικό πρόγραμμα που διήρκεσε για περίπου ένα τρίωρο.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν από το Aegina Portal όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις, που "έτρεξαν" κατά τη διάρκεια αυτού του τετραημέρου και δεν ήταν δυνατόν λόγω χρόνου να παρουσιαστούν άμεσα.

κατάλογος αγορών

Previous Next
  • 1
  • 2
Τιμή:68,00 € & 75,00 € +GRAMMAR TARGET
Τιμή:68,00 € & 75,00 € +GRAMMAR TARGET
Τιμή:68,00 € & 75,00 € +GRAMMAR TARGET
Τιμή: 29,00 €
Τιμή: 63,00 €
Τιμή: 110,00 €
Τιμή: 30,00 €
Τιμή: 32,00 €
Τιμή: 33,00 €
Τιμή: 43,00 €
Τιμή: 49,00 €

aegina portal web radio

Επίσκεψη του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα Vu Binh, στο Δημαρχείο της Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα κύριο Vu Binh, υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο παλαιό Δημαρχείο της Αίγινας ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης και μέλη της διοίκησης του δήμου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χρήστος Πάλλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος. Ο κύριος Vu Binh, που χθες είχε επισκεφθεί το Αγκίστρι, έδειξε ενδιαφέρον για το φιστίκι Αιγίνης καθώς το ταξίδι του στην Αίγινα συνδυάστηκε με το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού. Κατά την επίσκεψή του στην εμπορική έκθεση δοκίμασε φιστίκια Αιγίνης, και άλλα είδη τα οποία προέρχονται από τον καρπό της φιστικιάς και έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Όπως δήλωσε ο κύριος Χατζηπέρος, ο πρέσβης εξέφρασε το εμπορικό ενδιαφέρον της χώρας του για την εισαγωγή φιστικιών και προϊόντων που προέρχονται από αυτά. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης παρουσίασε στον πρέσβη τα σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία του νησιού μας, αλλά και τις δυνατότητες του καρπού της φιστικιάς. Εγκάρδιος ήταν και ο χαιρετισμός του κυρίου Vu Binh που ανέπτυξε αρκετά στοιχεία από τις εμπορικές σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου,  η δημοτική σύμβουλος κυρία Καίτη Σαλπέα, όπως επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Λευτέρης Πάλλης, Γιάννης Ζορμπάς και Δημήτρης Βατικιώτης.

Ζητούμε συγγνώμη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον ήχο σε κάποια σημεία του video.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης μιλά στο Aegina Portal για το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

Δηλώσεις για το 6ο Φεστιβάλ Φιστικιού έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χρήστος Πάλλης στο Aegina Portal, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος και μέλη της διοίκησης του Δήμου με τον Vu Binh, πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα. "Το φεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα το οποίο γίνεται για έκτη συνεχή χρονιά, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός τόσο πολιτιστικό, όσο και τουριστικό", είπε ο κύριος Πάλλης και συνέχισε: "Πιστεύω ότι ο Δήμος της Αίγινας πρέπει να συνεχίσει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού αυτές τις δράσεις που προβάλουν τα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Εμείς ως Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πιστεύουμε ότι πρέπει να συνδυάσουμε την τοπική παραγωγή με τον τουρισμό. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τα δύο αυτά πράγματα. Πρέπει να συνδυάσουμε τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Αυτό είναι μέσα στα προγράμματά μας. Κατά συνέπεια εμείς θα προβάλουμε οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό το προϊόν, δηλαδή το φιστίκι, θα προβάλουμε τις ομορφιές της Αίγινας διότι ο ρόλος μας είναι ρόλος προβολής της χώρας μας και προβολής των νησιών μας".

Ο κύριος Πάλλης χαρακτήρισε την Αίγινα, ως πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, έναν σταθερό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι: "Εμείς σαν ΕΟΤ θα είμαστε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η Αίγινα και οι κάτοικοί της.

Σε ερώτηση για την τουριστική κίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ο πρόεδρος του ΕΟΤ απάντησε: " H τουριστική κίνηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού το 2014, πιστεύω ότι ακολούθησε τη γενικότερη αύξηση του τουρισμού σε όλη τη χώρα μας". Ο κύριος Πάλλης ανέφερε τα προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν όπως αυτά της μεταφοράς. "Ο τουρισμός είναι μεταφορά", είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το νέο πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη που θα λειτουργήσει από την καινούργια χρόνια. "Απαιτείται μία συνεχής συνεργασία των ξενοδόχων της Αττικής με τον Αργοσαρωνικό και τα ξενοδοχεία τους. Η συνεργασία αυτή είναι πολύ σημαντική, διότι πιστεύουμε ότι τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι συστατικό στοιχείο της Αττικής, άρα χρειάζονται άμεσες συνέργειες και συνεργασία για την επίτευξη του στόχου που είναι η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή μας. Η αύξηση των επισκεπτών σημαίνει αύξηση της τουριστικής περιόδου, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και απασχόληση για τις περιοχές μας".

Επίδειξη κομποστοποίησης των αποβλήτων από την επεξεργασία του φιστικιού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-09-2014 στην κατηγορία: Φεστιβάλς

"Εδώ είναι το πραγματικό φεστιβάλ φιστικιού", είπε κάποιος από τους καλλιεργητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο - επίδειξη που διοργάνωσε σήμερα το πρωί ο Agrostrat στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας, μια φράση που αποτίει με τον δικό της τρόπο ένα φόρο τιμής στους ανθρώπους του μόχθου, τους παραγωγούς του φιστικιού. Η παρουσίαση που έκανε η Δρ. Μαρία Ντούλα, Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου Agrostrat ήταν εξαιρετική, αφού κατάφερε με απλό και κατανοητό για όλους τρόπο να παρουσιάσει τη διαδικασία, αλλά και επιστημονικά στοιχεία που αφορούν την κομπστοποίηση στους παραγωγούς του νησιού. Η κυρία Ντούλα και οι συνεργάτες της απάντησαν επίσης στις ερωτήσεις των καλλιεργητών, ενώ στη συνέχεια ήρθε η ώρα της επίδειξης.

Χρησιμοποιήθηκαν απόβλητα επεξεργασίας φιστικιών, άχυρα, κοπριά και ζεόλιθος. Η υψηλή θερμοκρασία, η χειρωνακτική εργασία, το σύνολο της διαδικασίας που απαιτεί κόπο, γνώση και φροντίδα, έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο κοπιαστική είναι η γεωργική εργασία (τουλάχιστον για τους αμύητους) και πόσο σημαντική είναι η δουλειά των καλλιεργητών για την ανάπτυξη του φιστικιού Αιγίνης. Από την άλλη βέβαια κατά τη διάρκεια αυτών των διήμερων παρουσιάσεων από τον Agrostrat, φάνηκε και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του φορέα, καθώς καταγράφει, κατηγοριοποιεί, και αναλύει επιστημονικά τα δεδομένα που βοηθούν και θα βοηθήσουν στον μέλλον τους τοπικούς παραγωγούς.

Η σημερινή επίδειξη, βοήθησε επίσης να γίνει κατανοητή η σωστή μέθοδος για την επεξεργασία των αποβλήτων του φιστικιού και την παραγωγή άριστης ποιότητας κομπόστ, που θα λιπάνει αποτελεσματικά το χώμα χωρίς να του δημιουργήσει προβλήματα, κι όλα αυτά με γνώμονα αναλύσεις και επιστημονικά κριτήρια. Την επίδειξη εκτός από τους παραγωγούς παρακολούθησαν ο κύριος Νίκος Σταμπουλής πρόεδρος του Αγροτικού Συναιτερισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας και ο κύριος Νίκος Αλυφαντής πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας.

Περισσότερες Ειδήσεις

Ένα πακέτο Ελλάδα…

Ένα πακέτο Ελλάδα". Η κεντρική συναυλία του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Τον Τάσο Κατοπόδη, τη Πην...

"Και ο φιστικάτ…

"Και ο φιστικάτος μπακλαβάς γωνία!" Το κεντρικό γαστρονομικό event του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Συνεχίζοντας την επιτυχημ...

Αγώνας 16 χιλιομέτρω…

Αγώνας 16 χιλιομέτρων στην Αγία Μαρίνα, για το Aegina Marathon Challenge.

Με τη συμμετοχή 35 αθλητώ...

Ημερίδα για το κελυφ…

Ημερίδα για το κελυφωτό φιστίκι από τους φορείς υλοποίησης του έργου LIFE AgroStrat.

Στο ξενοδοχείο Δανάη πραγ...

Η τελετή έναρξης του…

Η τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας.

Στην προβλήτα του Αγίου Ν...

"Πήλινες διαδρο…

"Πήλινες διαδρομές". Η τέχνη συναντά το κοινό της, στην ψαραγορά της Αίγινας.

Τα φώτα ανάβουν, τα βήματ...

Ο Γιώργος Μπήτρος μι…

Ο Γιώργος Μπήτρος μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για τη σημερινή τελετή έναρξης του 6ου Φεστιβάλ Φιστικιού.

Πρόκειται για μία κομβική...

Ξενάγηση στο αρχαιολ…

Ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο της Κολώνας από την ιστορικό Ελένη Ζαχαρίου. Μία εμπειρία πολύτιμη.

Πρόκειται για μία από τις...

"Ο χρόνος κυλά …

"Ο χρόνος κυλά και η φιστικιά γεννά". Πανέτοιμη η παιδική ψυχαγωγία να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους!

"Ο χρόνος κυλά και η φιστ...

Δημήτρης Δρίσας - Φα…

Δημήτρης Δρίσας - Φαίη Θεοδωράκη. Συναυλία στην Παλαιά Προβλήτα.

Τους έχουμε δει πολλές φο...

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.