Menu

Ο απολογισμός της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, στη σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-09-2016 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο του παλιού δημαρχείου, η τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της 8ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, που είχε ως θέμα τον απολογισμό του φεστιβάλ. Τη συνεδρίαση εκτός από τους υπευθύνους των τομέων, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. "Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, για μία ακόμη φορά, διότι εσείς είσαστε ουσιαστικά οι στυλοβάτες ενός θεσμού που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα", είπε ο κύριος Μούρτζης και συνέχισε:  "Δεν αναφέρομαι μόνο γι' αυτό το προϊόν που γίνεται το φεστιβάλ, αναφέρομαι για την ίδια την οικονομία του νησιού. Πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι μας, οι επαγγελματίες, πολίτες, δημότες, ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει συλλογικότητα μπορούν να γίνουν πράγματα, να γίνουν θαύματα".

Η αποτίμηση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίου Γιώργου Καλόφωνου ήταν θετική σε όλα τα επίπεδα, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς εστίασε στην οικονομική διαχείριση του φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι το πρόσημο παραμένει θετικό και σε αυτό το φεστιβάλ. Δυστυχώς μία καθυστέρηση στην καθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής και η έναρξη, λίγο αργότερα, της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης σε άλλο χώρο, δεν έκανε εφικτή τη καταγραφή όλων των ομιλιών από τους υπεύθυνους των τομέων.

Βιβλιοπωλείο Λυχνάρι

Anna

Οπτικά Φαινόμενα

Mix & Match Accessories - Κατάλογος αγορών

aegina portal web radio

Αποφασίστηκε η συζήτηση, για το θέμα του ελικοδρομίου, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-09-2016 στην κατηγορία: Θέματα

Το ζήτημα της κατασκευής ενός ελικοδρομίου στην Αίγινα, με το οποίο θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί το νησί ειδικά σε κρίσιμες διακομιδές ασθενών, επανήλθε για μία ακόμη φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι αλήθεια πως παρά την κοινή αποδοχή για την αναγκαιότητα της κατασκευής του, το ζήτημα έρχεται και επανέρχεται σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αποσπασματικά, συγκυριακά ή στο πλαίσιο μίας μεμονωμένης ενημέρωσης ή ερώτησης. Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τις τοποθετήσεις των μελών του που τοποθετήθηκαν, έγινε σαφές ότι υπάρχει η ανάγκη το συγκεκριμένο ζήτημα να συμπεριληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης μίας επόμενης συνεδρίαση.

Η αποκάλυψη που έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ότι η περιβαλλοντική μελέτη που αφορά στην κατασκευή του στην περιοχή ευθύνης του ταμείου είχε λήξει από το 2012 δημιούργησε ερωτηματικά στο Σώμα. Ο κύριος Σκλατσιώτης εξήγησε ότι σε συζήτηση που έγινε με αρμόδιους από δύο διαφορετικά υπουργεία στις 8 Σεπτεμβρίου, έγινε προσπάθεια ώστε να υπάρχει μία προσέγγιση του θέματος. Αναζητήθηκε η σχετική νομοθεσία, ενώ από την Περιφέρεια στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά έγγραφα, ανάμεσα στα οποία και η περιβαλλοντική που είχε λήξει. "Καταλαβαίνετε ότι η θέληση και η επιθυμία δεν αρκεί, όταν εμπλέκονται τόσοι φορείς, εμείς ακολουθούμε τους ρυθμούς και τις διαδικασίες των φορέων. Είμαστε από κοντά, όποιος θέλει μπορεί να ενημερώνεται, αλλά όταν θα έχουμε κάτι απτό, συμφωνώ βεβαίως να παρουσιαστεί και να ενημερωθεί ο κόσμος".

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ζήτημα ήρθε ο συνέχεια της αντεγκλήσεως ανάμεσα στον κύριο Γιάννη Παπαδόπουλο και τον κύριο Γιώργο Σκαλτιώτη, με φόντο τους χειρισμούς που έγιναν ή όχι στο συγκεκριμένο θέμα και αφορμή τα όσα ειπώθηκαν κατά την απολογιστική συνεδρίαση τον Αύγουστο.

Τοποθετήθηκαν οι κύριοι: Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Σκαλτσιώτης, Νίκος Οικονόμου, Γιώργος Τσατήρης, Σωκράτης Δούκας, ενώ να υπάρξει συζήτηση για το ελικοδρόμιο στην επόμενη συνεδρίαση ζήτησε και ο κύριος Νίκος Πτερούδης.

Ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ.κ Ιωάννου στον ενοριακό ναό των Αιγινητών Αγίων Λιβάδι.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-09-2016 στην κατηγορία: Εκκλησιαστικά Νέα

Με ένα τριήμερο πρόγραμμα εκκλησιαστικών εκδηλώσεων γιόρτασε τα πενήντα χρόνια από τα εγκαίνιά του, ο ενοριακός ναός των Αιγινητών Αγίων Λιβάδι. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, ήταν η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ.κ Ιωάννου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη παρουσίασε στο εκκλησίασμα ο εφημέριος του ενοριακού ναού πατέρας Κωσταντίνος Σελλάς.

Α.Ε. Σαρωνικός - Α.Ο. Κορυδαλλός 2-0. Πρεμιέρα με νίκη στο νέο πρωτάθλημα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-09-2016 στην κατηγορία: Ποδόσφαιρο

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης. Video Σωτήρης Μπήτρος.
Πρεμιέρα με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα για την Α.Ε Σαρωνικός, καθώς η νησιώτικη ομάδα επικράτησε με 2-0 του Α.Ο Κορυδαλλού για την 1η αγωνιστική της Α' Κατηγορίας του Πειραιά. Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας βρήκε από το ξεκίνημα τους γηπεδούχους να πιέζουν τον αντίπαλο, καθώς το συγκρότημα του Τάκη Αγγελάκη ήθελε ένα γρήγορο γκολ για να φύγει από την αρχή το λογικό άγχος της κάθε πρεμιέρας. Η πρώτη καλή στιγμή στο εξαιρετικό βάση εικόνας της Α.Ε Σαρωνικός πρώτο ημίωρο, σημειώθηκε στο 9ο λεπτό. Ο Γιώργος Μαριόλης με εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, βρήκε τον Πεκώφ, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια πλάσαρε τον πορτιέρο του Κορυδαλλού  Κατσικώστα, με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά. Στο 21ο λεπτό ο Νίκος Μαριόλης μετά από σέντρα του Τζιώτη από δεξιά, έπιασε το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να αγγίζει το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσικώστα. Η κυριαρχία των μπλε της Αίγινας ήταν εμφανής, με το γκολ να δείχνει πως είναι θέμα χρόνου.

Πράγματι, στο 29ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Νίκο Μαριόλη. Ο Γιώργος Μαριόλης από το ύψος του κέντρου με μπαλιά βρήκε τον Πασχάλη δεξιά της εστίας του Κατσικώστα, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να δίνει με αριστουργηματικό τρόπο την ασίστ στον Νίκο Μαριόλη, με τον 25χρονο επιθετικό απλά να την σπρώχνει στα δίχτυα, ανοίγοντας έτσι το σκορ. Το τέρμα του νεαρού ποδοσφαιριστή, έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακοί. Στο 32ο λεπτό του ματς, λίγο έλειψε οι 200 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Αίγινας, να δουν από κοντά ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Νεκτάριου Μπακόμητρου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, με τον χαρισματικό ποδοσφαιριστή αφού πρώτα να αποφεύγει με απίστευτη ντρίμπλα τον αντίπαλο, να εξαπολύει τον 'κεραυνό' από τα 30 μέτρα περίπου, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του πανύψηλου τερματοφύλακα των κορυδαλλιωτών.

Τελευταία καλή στιγμή για το α' μέρος, είχε πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπακόμητρο. Στο 44ο λεπτό ο αρχηγός των νησιωτών δοκίμασε εκ νέου το πόδι του από μεσαία απόσταση αυτή τη φορά, με τον κίπερ του Κορυδαλλού να διώχνει με υπερένταση. Αυτές ήταν οι κυριότερες φάσεις για το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, με την Α.Ε Σαρωνικός από τη μία να εμφανίζει ένα καλό πρόσωπο, και την ομάδα του Κορυδαλλού από την άλλη να προσπαθεί να ακολουθήσει στον ρυθμό του παιχνιδιού. Η επανάληψη ήταν ελαφρώς διαφορετική για τις δύο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως νωθρά, με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να γίνονται πιο απειλητικοί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές του Αγγελάκη προσπαθούσαν να βρουν χώρους για να φτάσουν στην περιοχή του Κατσικώστα, αλλά από τη μία ο ανορθόδοξος τρόπος παιχνιδιού τους και από την άλλη η κούραση που δεν τους άφησε να έχουν καθαρό μυαλό, στάθηκε εμπόδιο στην κάθε τους προσπάθεια. Από την άλλη η εντελώς αλλαγμένη προς το καλύτερο εικόνα των φιλοξενούμενων, προβλημάτισε σχετικά την άμυνα των νησιωτών, αλλά πότε οι σωστές τοποθετήσεις του διδύμου Φέκου και Μαριόλη, και πότε η εξαιρετική αντίδραση των πλάγιων μπακ, στέρησε την κάθε τους ελπίδα για να φέρουν το ματς στα ίσια. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο τελευταίο τέταρτο έδειξαν συνοχή στο παιχνίδι τους, και με την συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, έφτασαν στο 2-0 με τον Γιώργο Μαριόλη.

Ο Νίκος Μαριόλης έκανε τον 1-2 με τον Μπακόμητρο, με τον τελευταίο να δοκιμάζει για ακόμα μια φορά το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Κατσικώστα να αποκρούει εντυπωσιακά, την μπάλα να χτυπάει στην συνέχεια στο κάθετο δοκάρι και ο επερχόμενος Γιώργος Μαριόλης να παίρνει το ριμπάουντ και να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με την φανέλα της Α.Ε Σαρωνικός. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μαριόλη και Δημήτρη Πέκωφ. Με τον Νεκτάριο Μπακόμητρο πλέον στον πάγκο (τον αντικατέστησε ο Μωυσιάδης), ο Γιώργος Μαριόλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο 2ο δοκάρι στον Πέκωφ, ο οποίος με δυνατό γυριστό σουτ, την έστειλε λίγο άουτ. Το τελικό σφύριγμα του Λυτρίβη βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 2-0, με την ομάδα του Τάκη Αγγελάκη να παίζει κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο. Την επόμενη αγωνιστική η Α.Ε Σαρωνικός φιλοξενεί τον Α.Ο.Α.Δ.
Α.Ε Σαρωνικός: Μπακόμητρος Κ, Τζιώτης, Κάτσας, Φέκος, Γιαννούλης, Μαριόλης Γ, Πασχάλης (87' Γκιόκα), Ηλιαδάκης, Μαριόλης Ν(85' Ρούσσος), Μπακόμητρος Ν(81' Μωυσιάδης), Πέκωφ.

Α.Ο Κορυδαλλός: Κατσικώστας, Καρδάσης, Βαρδής, Πανάγος, Τσόλης, Ζαμπέτης, Χαντζής (86' Κατσούμπης), Καραπετσάνης, Βασιλόπουλος (86' Δημητρίου), Χατζηελευθερίου (58' Τριάντης), Λεκάκης.
Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου: Κερατσίνι-Ίκαρος Καλλιθέας 2-0, Α.Ο.Α.Δ-Ήφαιστος 0-5, Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος-Άρης Αμφιάλης 1-0, Φαληρικός-Δόξα Πειραιά 0-0, Αρμενική-Αετός Κορυδαλλού 0-5, Α.Ε Θύελλα-Αχιλλέας Κορυδαλλού-Α.Σ Ποντίων 1-1 και Ένωση Ρέντη-Α.Ε Περάματος 3-0.

Περισσότερες Ειδήσεις

Παναιγιναϊκός - Φοίν…

Παναιγιναϊκός - Φοίνικας Αγ. Σοφίας 64-21. Πρεμιέρα παιδικού πρωταθλήματος.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

"Ο Νίκος Καζαντ…

"Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Αίγινα". Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο.

Μία εκδήλωση με θέμα...

"Αριστοτέλους 1…

"Αριστοτέλους 142". Η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ιατρίδη στην Αίγινα.

Στο κήπο το ξενοδοχε...

Ολοκληρώνεται η τοπο…

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του αγωγού των "χερσαίων έργων".

Ολοκληρώνεται, όπως ...

Η αγωνιστική κίνηση …

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Τοποθετήθηκαν οι πιν…

Τοποθετήθηκαν οι πινακίδες για την ονομοτοδοσία τμήματος της Αντωνίου Πελεκάνου, σε οδό "Γεώργιου Αλυφαντή".

Με την τοποθέτηση τη...

Ο αγιασμός για τη νέ…

Ο αγιασμός για τη νέα αγωνιστική χρονιά από την ομάδα του Παναιγιναϊκού.

Ο αγιασμός για τη νέ...

Η απάντηση της διευθ…

Η απάντηση της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Αίγινας κυρίας Ευαγγελίας Γελαδάκη, για τη λειτουργία του Αγροτικού Ιατρείου Πέρδικας.

Μετά την επιστολή το...

Άστατος ο καιρός με …

Άστατος ο καιρός με βροχοπτώσεις, κατά διαστήματα ισχυρές, τις βραδυνές ώρες.

Άστατος είναι ο καιρ...

Σημαντικό τεχνικό πρ…

Σημαντικό τεχνικό πρόβλημα κατά τις εργασίες μετατόπισης δικτύων κοινής ωφελείας ΟΚΩ. "Άγιο είχαμε", λέει ο κ. Δημήτρης Μούρτζης.

Ένα σημαντικό τεχνικ...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.