Menu
0

Στη δημιουργία ενός ελκυστικού εκδρομικού πακέτου για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στρέφεται η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-04-2015 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Σε συνεχείς επαφές βρίσκεται η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας με τουριστικούς φορείς του νησιού τα τελευταία εικοσιτετράωρα, προκειμένου να δημιουργηθεί η προσφορά ενός ελκυστικού εκδρομικού πακέτου για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Στόχος να τονωθεί η επισκεψημότητα στην Αίγινα, κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου, που μπορεί να δώσει "ανάσες" στην τοπική οικονομία.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Η ανάγκη προέκυψε μετά από την επικοινωνία που είχε η Ένωση τις τελευταίες ημέρες με εκπροσώπους, τόσο των ακτοπλοϊκών εταιριών, όσο και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει προκηρύξει, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, 24ώρη απεργία για την Παρασκευή 1 Μαΐου. Τα δεδομένα μετά από αυτή την επικοινωνία, όσο αφορά τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αυτές ήταν θετικές στην πρόταση της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας για επιμήκυνση του προγράμματος των δρομολογίων την Πέμπτη 30 Απριλίου, ώστε να δοθεί χρόνος στους εκδρομείς να ταξιδέψουν στην Αίγινα, αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, μετά το τέλος της εργασίας τους. Κι αυτό γιατί επιπρόσθετα δεν υπήρχε καμία μετακίνηση στη θέση της ΠΝΟ για κάποια μερική εξαίρεση (στάση εργασίας) της Αίγινας, η οποία λόγω της εγγύτητάς της με το λιμάνι του Πειραιά, πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον, ως μονοήμερος τουριστικός προορισμός.

Σε αυτή την πρωτοβουλία συμμετέχουν ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αίγινας, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων, η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου, ενδεχομένως και άλλοι φορείς του νησιού. Στόχος είναι η ανακοίνωση ενός εκδρομικού πακέτου, που θα δίνει στους εκδρομείς το κίνητρο να ταξιδέψουν στην Αίγινα από το βράδυ της Πέμπτης.

Mix & Match Accessories - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών.

Τιμή: 39,00 €
Τιμή: 67,00 €
Τιμή: 39,00 €

Fistiki - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

aegina portal web radio

Χωρίς πλοία θα μείνει η Αίγινα την Πρωτομαγιά λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-04-2015 στην κατηγορία: Ακτοπλοΐα

Για μία ακόμη χρονιά η Αίγινα θα παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση την ημέρα της Πρωτομαγιάς, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα πληρώματα από τις 00:01 έως τις 24:00 την Παρασκευή 1 Μαίου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των μνημονίων καθεστώς, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων για το 2015 και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα και στο Δήμο Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-04-2015 στην κατηγορία: Θέματα

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί και στο Δήμο της Αίγινας η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η οποία υποχρεώνει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων, σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης, που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδας. "Ένα ακόμη πρόβλημα, σε μία τόσο βεβαρημένη κατάσταση, είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κύριος Βαγγέλης Δέδες μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της δημοσίευσης.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Ο κύριος Δέδες σημειώνει ότι "Χωρίς ταμειακά διαθέσιμα ένας Δήμος είναι αδύνατον να κινηθεί, και βέβαια είναι αδύνατον να κινηθεί με ταμειακά διαθέσιμα 15 ημερών. Οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες". Είναι ασφάλειες, καύσιμα, είναι πολλά που χρειάζεται για να κινηθεί ένας δήμος". Ειδικά για το Δήμο Αίγινας αναφέρει ότι συνεργάζεται με ιδιωτικές τράπεζες, και τα ταμειακά του διαθέσιμα δεν είναι μεγάλα, "αυτά που υπάρχουν προορίζονται κυρίως για μισθούς ", συμπληρώνει.

Να σημειώσουμε ότι από αυτή την υποχρέωση εξαιρούνται τα κεφάλαια των Δήμων, των Περιφερειών και των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο 15νθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι αγώνες του Παναιγιναϊκού το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-04-2015 στην κατηγορία: Καλαθοσφαίριση

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με δυο αγώνες σε διάστημα δυο ημερών συνεχίστηκε το πρωτάθλημα των παγκορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ με τον Παναιγιναϊκό να έχει μια νίκη και μια ήττα. Η νησιώτικη ομάδα αρχικά φιλοξένησε τον Ολυμπιακό το Σάββατο, όπου ηττήθηκε με 83-32 για την 15η αγωνιστική, ενώ την Κυριακή για την 16η επικράτησε του Κρόνου Αγ. Δημητρίου με 39-34 εκτός έδρας. Στο παιχνίδι του Σαββάτου ο Παναιγιναϊκός κατέβηκε με στόχο μια καλή εμφάνιση, καθώς κόντρα στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, δεν είχε και πολλά περιθώρια. Η ομάδα της Αίγινας αν και έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ, δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, παρ' όλα αυτά πήρε της εμπειρίες που χρειάζεται εν όψει συνέχειας. Τα δεκάλεπτα 7-33, 6-19, 12-19 και 7-12. Στο παιχνίδι της Κυριακής ο Παναιγιναϊκός ήταν καλύτερος, και παρά την γενική αστοχία, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κρόνου και με σκορ 39-34 στην παράταση, να φύγει από τον Αγ. Δημήτρη με την νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των νησιωτών, και η τέταρτη στο πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία της Νάσιας Τζουρά, η οποία αγωνίστηκε τραυματίας, καθώς στο ματς με τον Ολυμπιακό, είχε υποστεί διάστρεμμα. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός θα φιλοξενήσει την Δάφνη Αγ. Δημητρίου.

Παναιγιναϊκός: Ξηροτύρη Έφη 11, Τζουρά Νάσια 6, Παντάκ Φαίη 6, Σοφιανού Έλενα 4, Λορέτζο Βιολέτα 3, Μπόγρη Μαρία 2, Παπασεβαστού Σωζία, Χαλδαιάκη Αναστασία, Καλέμι Ιωάννα, Γρυπαίου Χριστίνα.
Το Σάββατο επίσης διεξήχθη και ο αγώνας προ μίνι ανάμεσα στον Παναιγιναϊκό και τον Ολυμπιακό, με τους πειραιώτες να επικρατούν με 48-40 σε ένα άκρως εντυπωσιακό παιχνίδι. Οι μικροί καλαθοσφαιριστές των δυο ομάδων παρουσίασαν όμορφο θέαμα, με τους δεκάδες φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Αίγινας, να τους χειροκροτούν, επιβραβεύοντας τους για το πάθος και το ταλέντο που επέδειξαν.

Παναιγιναϊκός: Καλαμάκης Λουκάς, Σπατάλας Δημήτρης, Μποτσιβέλης Γιώργος, Μποτσιβέλης Παναγιώτης, Κορναράκης Νεκτάριος, Πεππές Σταμάτης, Μακρογιάννης Σταμάτης, Μακρογιάννης Παναγιώτης, Κανάκης Ταξιάρχης, Λορέτζο Κάρλος, Άρσος Γιάννης, Ριδάκης Κώστας, Κουτσούκης Φίλιππος, Λάκκος Σάκης, Γρυπαίος Γιάννης, Ρωπαϊτης Μηνάς, Συμεωνάκης Σώζος,  Κόμης Δημόκριτος, Κουφόπουλος Σωτήρης, Κουφόπουλος Δημήτρης, Ροδάκης Κωνσταντίνος και Γιάννης Τζίτζης.

Περισσότερες Ειδήσεις

Α.Ε. Νίκαιας - Α.Ε. …

Α.Ε. Νίκαιας - Α.Ε. Σαρωνικός 4-6. Αυλαία με εντυπωσιακό σκορ. 30η αγωνιστική του Πειραιά.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Πορφύρας - Α.Ο.Α Σαρ…

Πορφύρας - Α.Ο.Α Σαρωνικός 0-3 σετ (παγκορασίδες Α'). Α.Σ. Ρέντη - Α.Ο.Α. Σαρωνικός 0-3 σετ (παγκορασίδες Β').

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Ν…

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Νίκαια 79-69. Για την 24η αγωνιστική της Β' ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

"Ο ρόλος της πλ…

"Ο ρόλος της πλαστικής χειρουργικής στην ογκολογία". Ομιλία της ιατρού Χαράς Κωνσταντινίδου στο Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη.

"Ο ρόλος της πλαστικ...

Παραδοσιακοί χοροί κ…

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια στο πανηγύρι του Αγίου Θωμά στο Λιβάδι.

Κατάμεστο σήμερα το ...

Η εορτή της εκκλησία…

Η εορτή της εκκλησίας του Αγίου Θωμά στο Λιβάδι.

Κάτω από το ζεστό, α...

Συνεδρίαση της Επιτρ…

Συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Αίγινας.

Στην αίθουσα συνεδρι...

Η αγωνιστική κίνηση …

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Δύο νέες επιτυχίες γ…

Δύο νέες επιτυχίες για τον Ο.Α.Κ. Αίγινας.

Δύο νέες επιτυχίες σ...

Οι κύριοι Δημήτρης Μ…

Οι κύριοι Δημήτρης Μούρτζης και Βαγγέλης Δέδες για τα τρέχοντα ζητήματα του προϋπολογισμού.

Θετική ήταν η ανταπό...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.