Menu
0

Δημοψήφισμα Ιούλιος 2015 - Δημοτική Ενότητα Αίγινας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-07-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Βιβλιοπωλείο "Φλώρα" - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών.

Mix & Match - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Fistiki - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Τιμή:79,00τώρα30,00
Τιμή:75,00τώρα35,00
Τιμή:157,00τώρα30,00

aegina portal web radio

Σε εξέλιξη το δημοψήφισμα στην Αίγινα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-07-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7 το πρωί, οπότε και άνοιξαν οι κάλπες, το δημοψήφισμα στην Αίγινα. Η κίνηση στα εκλογικά τμήματα του νησιού, τα οποία είναι τα ίδια με τις προηγούμενες εκλογές, ήταν αυξημένη μετά τις 10 το πρωί. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η επιλογή γίνεται με σταυρό εντός του τετραγώνου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00. Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία στην Αίγινα έχουν δείξει τουλάχιστον δύο ξένα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία κάνουν ρεπορτάζ από το πρωί στο νησί.

Τα τηλέφωνα του Δήμου Αίγινας στα οποία όσοι επιθυμούν, μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν είναι: 2297320024 και 2297320023.

Βαγγέλης Δέδες. Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Αίγινα.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-07-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος αύριο στην Αίγινα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών κυρίου Βαγγέλη Δέδε στο Aegina Portal πριν από λίγο. Οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα από νωρίς το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της Αίγινας σε οπουδήποτε ζήτημα προκύψει. Να σημειώσουμε ότι τα εκλογικά τμήματα είναι τα ίδια με αυτά των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ανοιχτή η παραλία της Αίγινας με απόφαση του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη την ημέρα των εκλογών.
Κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημητρίου Μούρτζη , η παραλιακή οδός Αίγινας ( Λ. Δημοκρατίας) θα παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 5 Ιουλίου καθ' όλη την ημέρα, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ψηφοφορίας.

Το Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη τιμά τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-07-2015 στην κατηγορία: Εκδηλώσεις

Μία έξοχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη, μια βραδιά η οποία ήταν αφιερωμένη στην προφορά του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη. Μια έξοχη αναφορά στο "Μονόγραμμα" που έχει χαρακτηριστεί ως "εθνικό αρχείο" και βέβαια τη συνολική προσφορά τους στη χώρα μας. Μια προσφορά που αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε το 2012 από την Ακαδημία Αθηνών, μια κορυφαία διάκριση, ανάμεσα στις δεκάδες άλλες με τις οποίες έχουν τιμηθεί, όπως όπως η ταινία "Θεόφιλος Γ. Χ"Μιχαήλ" - Α' Βραβείο 20ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, "Μίκης Θεοδωράκης - αυτοβιογραφία",  και το εμβληματικό τους έργο όπως: "Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική...", "Μονόγραμμα", "Εδώ γεννήθηκε η Ευρώπη", "Η άλλη Ελλάδα" , "Αυτή είναι η Κρήτη".  Μία προσφορά μεγαλύτερη των 35 ετών που περιλαμβάνει αυτοβιογραφίες των προσωπικοτήτων της πνευματικής, καλλιτεχνικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας.

Τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη βράβευσαν τα παιδιά του Ανδρέα Καψάλη, Χάρις Καψάλη και Δημήτρης Καψάλης. Μετά την βράβευση ακολούθησε ομιλία από την κυρία Ηρώ Σγουράκη η οποία ευχαριστώντας το Ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη είπε ανάμεσα σε άλλα:"Εδώ, σε αυτό το ίδρυμα, είδαμε ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον του οραματιστή δημιουργού του, όσο και της διοίκησής του, για την ανάδειξη που συνθέτουν την ιστορία, της γλώσσας μας, τις παραδόσεις μας, τη λογοτεχνία μας, τη μουσική μας, έγιναν ικανά ώστε εδώ, στην Αίγινα, να δημιουργηθούν πολλές ενημερωτικές διαλέξεις, με ομιλητές, πρόσωπα που τεκμηρίωσαν με τις μελέτες τους και τα πονήματά τους, αυτό που λέγεται ελληνικότητα. Πόσοι αλήθεια σήμερα τολμούν, να πραγματεύονται απόψεις που θεμελιώνουν τη συνέχεια του ελληνικού έθνους; Σίγουρα λίγοι, διότι υπάρχει και τρομοκρατεί η άλλη άποψη, της άλλης όχθης, αυτής που θέλει τα πάντα να λειτουργούν μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης σκέψης με σκοπό την αποδόμηση της Ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας. Προσωπικά, μαζί με τον σύζυγο μου, παλεύουμε εδώ και πάνω από σαράντα χρόνια, προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της Ελληνικής σκέψης".

Από το προσωπικό τους αρχείο προβλήθηκε 30λεπτη ταινία για τον Μίκη Θεοδωράκη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων του μεγάλου δημιουργού. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του ιδρύματος η κυρία Φλώρα Καψάλη, και εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του ιδρύματος η κυρία Ξανθένια Μαντά. Η βραδιά πλαισιώθηκε από την χοροθεατρική ομάδα "Φως", που παρουσίασε χορογραφίες εμπνευσμένες από γνωστά έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη βράβευση των μαθητών του Γενικού Λυκείου Αίγινας που αρίστευσαν στο μάθημα της ιστορίας. Τη σεμνή τελετή βράβευσης προλόγισε ο κύριος Γιώργος Μαντάς, μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος. Βραβεύσεις έκαναν η κυρία Ηρώ Σγουράκη, η κυρία Μαρία Γιαννοπούλου, ο κύριος Κυριάκος Κλώνος, η κυρία Παυλίνα Καψάλη και η κυρία Μαργαρίτα Πετροπούλου. Την παρουσίαση έκανε η κυρία Έλενα Γαλάρη, ενώ την καλλιτεχνική επιμελεια η κυρία Ξανθένια Μαντά.

Περισσότερες Ειδήσεις

Με διευρυμένο ωράριο…

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας για την έκδοση - αντικατάσταση ταυτοτήτων.

Με διευρυμένο ωράριο...

Ο πρόεδρος του Συλλό…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας κ. Κώστας Γαλάνης παρουσιάζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Μία σειρά από ενδιαφ...

Υπόθεση πλαστών χαρτ…

Υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων στην Αίγινα. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Στο στάδιο της προαν...

Ζημιές προκλήθηκαν α…

Ζημιές προκλήθηκαν από τη χθεσινή χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες φιστικιάς, ελιάς και ζαρζαβατικών. Ανακοίνωση από την ομάδα εργασίας Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Θεμάτων.

Ζημιές προκλήθηκαν σ...

Δωρεάν εξετάσεις και…

Δωρεάν εξετάσεις και συνταγογράφηση από τον ιατρό κ. Κωνσταντίνο Κανελλά.

Δωρεάν θα εξετάζει κ...

Δήμος Αίγινας. Έως 9…

Δήμος Αίγινας. Έως 90% έπεσε η εισπραξημότητα. Οι επιπτώσεις στην αποκομιδή των απορριμάτων, τη μεταφορά νερού και άλλα κρίσιμα ζητήματα, από την επιβολή κεφαλαιακού ελέγχου.

Ιστορική και για την...

Οι κύριοι Δημήτρης Μ…

Οι κύριοι Δημήτρης Μούρτζης και Σταμάτης Μαρμαρινός για την αναβολή του Masters Beach Volley στην Αίγινα.

"Δεν ξέρω πόσους ενδ...

Τι ισχύει για την αλ…

Τι ισχύει για την αλφαβητική σειρά εξυπηρέτησης των συνταξιούχων στις τράπεζες της Αίγινας.

Χθες, σε προχωρημένη...

Ανοιχτές από το πρωί…

Ανοιχτές από το πρωί οι τράπεζες της Alpha και της Εθνικής για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

Ανοιχτές είναι από τ...

Ελπιδοφόρες οι εμφαν…

Ελπιδοφόρες οι εμφανίσεις των αθλητών του Ο.Α.Κ.Α.

Πολύ καλές εμφανίσει...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.