Menu

Μεγάλη βλάβη στην περιοχή της Μητρόπολης, δημιούργησε προβλήματα στην υδροδότηση. Αποκαταστάθηκε.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-06-2016 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Μία μεγάλη βλάβη στο δρόμο πίσω από το Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας, χθες αργά το βράδυ, δημιούργησε προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και διακοπή σε ένα μεγάλο μέρος των κατοικιών, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε στον αμιαντοσωλήνα τον κατέστρεψε με αποτέλεσμα να πρέπει να διακοπεί η υδροδότηση. Κατά τη διάρκεια της βλάβης μεγάλες ποσότητες νερού κύλισαν προς το οδόστρωμα.

Συνεργείο της Υπηρεσία Ύδρευσης αντικατέστησε το σπασμένο σωλήνα, αφού πρώτα χρειάστηκε να σκάψει αρκετά σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Μετά τις 10:30 θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση σε όλα τα σημεία γύρω από τη Μητρόπολη.

Ωστόσο οι βλάβες δεν τελειώνουν εκεί. Αμέσως μετά το συνεργείο της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία ακόμη μεγάλη βλάβη, αυτή την φορά στην περιοχή της Κυψέλης, στην οδό Καβουρόπετρας. Το παλιό δίκτυο και οι μεταβολές της πίεσης προκαλούν πολλές βλάβες αυτή την εποχή.

Οι ταινίες στα θερινά σινεμά σήμερα 30 Ιουνίου.

Passa Parola. Διακόσμηση - Λευκά Είδη - Οικιακός Εξοπλισμός

Fistiki

Οινώνη Beauty & Accessories - Κατάλογος αγορών

aegina portal web radio

Παράταση πρόσκλησης οχημάτων σε ΚΤΕΟ μέχρι τέλος του 2016.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2016 στην κατηγορία: Περιφέρεια

Από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων εκδόθηκε πριν από λίγο, δελτίο τύπου που αφορά στην παράταση πρόσκλησης οχημάτων σε ΚΤΕΟ μέχρι τέλος του 2016. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει: Η ασφάλεια των πολιτών και των οχημάτων αποτελεί πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο μέλημα της Περιφέρειας. Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Π.Ε. Νήσων Αττικής και παρά τις καταβληθείσες άκαρπες προσπάθειες για εξασφάλιση δημόσιου κινητού ΚΤΕΟ, με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρου Παναγιώτη υπογράφηκε από τη Γ.Γ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΑποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ 6ΓΑΧΟΡ1Κ -310 η απόφαση για παράταση πρόσκλησης οχημάτων για ΚΤΕΟ. Μέχρι να επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας Κινητών Μονάδων ΚΤΕΟ, η εξάμηνη παράταση προσκλήσεως αποτελεί ανάσα ανακούφισης για τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εκκαλούντο να επιβαρυνθούν με την δαπάνη μετάβασης και τη δυσκολία από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, προκειμένου να εφοδιασθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας των οχημάτων τους .

Με θέμα το σχεδιασμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, συνεδρίασε σήμερα η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2016 στην κατηγορία: Επιτροπές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνεδρίαση της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό. Η συνεδρίαση που αφορούσε στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης κίνδυνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς ήδη ημερολογιακά βρισκόμαστε προς το τέλος του πρώτου μήνα του καλοκαιριού. Επίσης η συμμετοχή των μελών που απαρτίζουν συνήθως αυτή την ομάδα ήταν ιδιαίτερα μικρή, με μόλις 5 από τα 11 άτομα που συμμετείχαν να είναι πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και ομάδων, και οι υπόλοιποι, ένστολοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. Η συζήτηση έγινε σε διάστημα μικρότερο των 18 ωρών από τη δημοσιοποίηση της πρόκλησης, γεγονός που προφανώς επηρέασε την προσέλευση.

Στη συνάντηση προέδρευσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο οποίος κατά την έναρξη της συζήτησης επισήμανε ότι: "Η τρέχουσα θερινή περίοδος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, διότι η ανομβρία του χειμώνα προκάλεσε ξηρασία, δυστυχώς αυτή τη στιγμή το περιβάλλον είναι έτοιμο να εκραγεί. Από ένα τσιγάρο μπορούμε να έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα, γι΄ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους χώρους". Ο κύριος Γεννίτσαρης επισήμανε ως ιδιαίτερα επικίνδυνα τα κλαδέματα που πετιούνται έξω από τους κάδους, ενώ ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του Τούρλου από τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους της κατασκήνωσης, τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που τώρα το καλοκαίρι αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες. "Γενικά θέλει μια αυξημένη προσοχή. Γιατί, σας λέω και πάλι ότι ο χειμώνας που πέρασε δεν είχε βροχές και έχει δημιουργήσει μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη και επικίνδυνη. Ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά" τόνισε ο κύριος Γεννίτσαρης.  

Σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας κύριος Ηλίας Λοϊζίδης, ο οποίος παρουσίασε τον νέο προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Μανώλη Κακανάκη, ο οποίος ανέλαβε σήμερα υπηρεσία στο νησί. Επίσης, παρουσίασε ως κύρια ζητήματα για την πρόληψη των πυρκαγιών την ανεξέλεγκτη ρίψη των τσιγάρων και τον καθαρισμό των χώρων από ξερόχορτα. Μάλιστα επισήμανε και συγκεκριμένες περιοχές, όπως την Αιγινήτισσα και περιοχής κοντά στο "Αίγινα Μάρις" και ζήτησε από τον κύριο Γεννίτσαρη αυτή η εργασία να γίνει σύντομα. Επίσης, στις υδροφόρες του δήμου πρέπει να υπάρχει σε καθημερινή βάση ένας οδηγός φυλακής. Υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται οι ελεγχόμενες καύσεις μέχρι 31 Οκτωβρίου. Συμπλήρωσε επίσης ότι από την πλευρά του Σώματος έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εκπαιδεύσεις του προσωπικού και τα προβλεπόμενα service στον εξοπλισμό και τα οχήματα. "Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αντεπεξέλθουμε και με τη βοήθεια τη δική σας και με τη βοήθεια του Δήμου" είπε ο κύριος Λοϊζίδης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, με την ιδιότητα του ως επικεφαλής της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών, που είναι ειδικευμένο μέλος της Πολιτικής Προστασίας. Ο κύριος Λαβούτας ρώτησε ποιο είναι το σχέδιο της Πυροσβεστικής, του Δήμου και των άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών, σε περίπτωση πυρκαγιάς. "Ποιο είναι το στρατηγικό σας σχέδιο και ποια είναι η συνεργασία σας που θα υπάρχει μεταξύ των εθελοντικών ομάδων, του δήμου, της Περιφέρειας και λίγο παραπάνω. Έχετε κάποιο σενάριο;". Σε μία αποστροφή του λόγου του ο κύριος Λαβούτας είπε: "Είναι η πέμπτη φορά που έρχομαι στον ίδιο χώρο και η πέμπτη φορά που επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα", επισημαίνοντας ότι υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει η κάθε υπηρεσία με τη δημιουργία ενός συντονιστικού, στο οποίο συμμετέχουν και εθελοντές.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Λιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής, ο οποίος, θέλοντας να επεξηγήσει την τοποθέτηση του κυρίου Λαβούτα, είπε ότι αυτή αναφέρεται στον συντονισμό και σημείωσε ότι μνημόνια τέτοιου τύπου υπάρχουν στα χαρτιά, αλλά είναι πολύ σημαντικό στην καθημερινότητα να μπορεί να υπάρχει μία άμεση επικοινωνία ανάμεσα στις υπηρεσίες. "Μπορούμε να κάνουμε έναν συγκεκριμένο πίνακα που να έχει τα προσωπικά τηλέφωνα" είπε, εξηγώντας ότι αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι η επικοινωνία στην καθημερινότητα. Τέλος, εξήρε τον ρόλο των ραδιοερασιτεχνών της Αίγινας, εξηγώντας ότι είναι δοκιμασμένοι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Την ίδια επισήμανση έκανε και ο διευθυντής της Τουριστικής Αστυνομίας κύριος Τάσος Σόρτσης, δηλαδή το θέμα του συντονισμού των υπηρεσιών. "Το βασικό είναι τα τηλέφωνα, η άμεση ενημέρωση. Να μην ψάχνει ο αξιωματικός υπηρεσίας στην επιφυλακή που είναι, ποιο είναι το τηλέφωνο του πυροσβέστη κτλ". Ο κύριος Σόρτσης έδωσε επίσης μεγάλο βάρος στην πραγματική παρουσία των εθελοντών, για την αποτροπή πρόκλησης μιας πυρκαγιάς. Την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι εθελοντές σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων εξέφρασε εκ μέρους του συλλόγου "Οινόη" της Αγίας Μαρίνας η κυρία Λαζάρου, ενώ ζήτησε η συζήτηση αυτή να γίνεται την άνοιξη. Ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κύριος Κυριάκος Κλώνος ζήτησε να καθαριστεί ο δρόμος από το εκκλησάκι στην πλατεία της Βαγίας μέχρι την είσοδο της βάσης.

Ο κύριος Παναγιώτης Κλίμης, εκπροσωπώντας το σύλλογο Κυψέλης, πρότεινε από την επόμενη χρονιά, την ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής της Κυψέλης με κάποια σχετική ομιλία για θέματα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας. Τέλος, η κυρία Γρυπαίου, εκπροσωπώντας το σύλλογο Βαθέος ζήτησε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από την πλευρά του κόσμου. Παρέμβαση για τις δεξαμενές που υπάρχουν στον Προφήτη Ηλία  έκανε εκπρόσωπος του τοπικού συλλόγου.

Από το Aegina Portal τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα: Η μη πραγματοποίηση της χειμερινής συνεδρίασης της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αίγινας, η ανάγκη της τοποθέτησης σχετικών πινακίδων, σε περιοχές που εντοπίζει η Πυροσβεστική ότι εκδηλώνονται συχνά ή είναι πιθανών να εκδηλωθούν φωτιές. Τα προβλήματα που προκύπτουν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους, κατά τη διάρκεια κατασβέσεων, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, αλλά ακόμη περισσότερο της διακοπής λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού του Μεσαγρού, στην περιοχή που εξυπηρετούσε κατά την περίοδο λειτουργίας του.

Έγινε επίσης ερώτηση σχετικά με τη μη λειτουργία, από φέτος, της ομάδας μοτοσικλετιστών "Ήφαιστος" του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας. Ο κύριος Λοϊζίδης απάντησε ότι αν υπήρχε τέτοιο αίτημα από το Δήμο της Αίγινας το χειμώνα, θα μπορούσε να είναι σε λειτουργία η ομάδα "Ήφαιστος". Επίσης, έγινε επισήμανση στον κύριο Γεννίτσαρη ότι έναν χρόνο μετά, δεν παρουσίασε τη σχετική μελέτη για την Πολιτική Προστασία του Δήμου, όπως είχε δεσμευτεί σε αντίστοιχη συζήτηση το προηγούμενο καλοκαίρι. Έγινε επίσης ερώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα το αμαξοστάσιο...

ΓΕΛ. Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ' Λυκείου.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2016 στην κατηγορία: Εκπαίδευση

Με μία συναυλία της φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η γιορτή για την αποφοίτηση των μαθητών της Γ' Λυκείου, στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Μία υπέροχη βραδιά γεμάτη από συγκινησιακή φόρτιση των μαθητικών χρόνων που έφυγαν, των προσώπων, των συμμαθητών και των καθηγητών που αποχωρίζονται.

Η όμορφη βραδιά περιελάμβανε επίσης ομιλίες από το Σύλλογο Γονέων και παρουσίαση από τους μαθητές. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κύριος Νίκος Οικονόμου.

"Μῆνις". Μία εντυπωσιακή παράσταση, που άγγιξε τις ψυχές των θεατών.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2016 στην κατηγορία: Θέατρο

Ενδεχομένως κανείς να μην περίμενε κάτι λιγότερο, σε μία θεατρική παράσταση που στους συντελεστές συμμετείχε ο Βαγγέλης Πιτσιλός, κάνοντας τις χορογραφίες αυτή τη φορά, όπως και τη σύλληψη και την απόδοση του κειμένου μαζί με την Ευαγγελία Ρεκλείτη. Η παράσταση με την ονομασία "Μῆνις", αποτελεί, πια, μια σφραγίδα, το στίγμα μιας σκεπτόμενης γενιάς που δεν σταμάτησε να κουβαλά στη "φαρέτρα" της, όσο βαριά κι αν είναι αυτή, αρχαίους τραγικούς, με μηνύματα ξεκάθαρα κι αξίες που μοιάζουν με ζεστό φως. Να πως παρουσίασε η Ευαγγελία Ρεκλείτη την ετήσια καλοκαιρινή παράσταση του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ, την Παρασκευή στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κυψέλης:

"Στο έργο Μῆνις είναι η ελληνική ψυχή αυτή που θρηνεί, γιατί τις παίρνουν τα παιδιά της, τη γη της, την ελπίδα της, την αξιοπρέπειά της. Τη θέλουν σκλάβα, και η αιτία; Τότε την είπα ωραία Ελένη, τώρα την είπαν χρέος, μα αν ξεγυμνωθεί η αλήθεια, έτσι και τότε, όπως και τώρα η αλήθεια είναι μία: το χρήμα και η εξουσία. Μα ακόμη και αν θέλουν να σου κλείσουν το στόμα, να σε φυλακίσουν, να σε φοβίσουν, να σου βάλουν το χέρι να ψηφίσει ναι όταν η ψυχή σου λέει όχι, γιατί σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να ελέγξουν τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου, ακόμη κι αν προσπαθήσουν να κλέψουν τη χαρά και την ελπίδα σου, δεν θα μπορέσουν ποτέ μα ποτέ, να γίνουν κύριοι και κάτοχοι του πνεύματός σου, γιατί το πνεύμα δεν φυλακίζεται".

Στην παράσταση όσοι συμμετείχαν το έκαναν με την ψυχή τους κι αυτό φάνηκε. Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να απολαύσει τη Στέλλα Πάσχα σε ένα διαφορετικό ρόλο. Η ερμηνεία της στιβαρή και συμπαγής, μαζί με το χορό, οδήγησε, στην κάθαρση, στο λυτρωτικό γέλιο των παιδιών.

Το απαιτητικό κομμάτι της φωτογραφίας και των φωτισμών έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία και δημιουργικότητα η φωτογράφος Βασιλική Ταντάουι. Την τεχνική υποστήριξη έκανε ο κύριος Νίκος Κωστάκος.

Περισσότερες Ειδήσεις

Γενική συνέλευση και…

Γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Παναιγιναϊκού.

Περισσότερα από εκατ...

Με μεγάλη επιτυχία π…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών Αίγινας.

Με μεγάλη επιτυχία π...

Η γιορτή αποφοίτησης…

Η γιορτή αποφοίτησης του τμήματος Αίγινας, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Μία νοσταλγική βόλτα...

Η γιορτή του Κλήδονα…

Η γιορτή του Κλήδονα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Βαθέος.

Μία ακόμη προσεγμένη...

Ο κύριος Νίκος Κάτσα…

Ο κύριος Νίκος Κάτσας και η κυρία Ευγενία Κουτσονίκα για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με την ευκαιρία της ...

Το Ακτινολογικό Εργα…

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο Αίγινας ανακοινώνει τη λειτουργία νέου τμήματος πανοραμικών και κεφαλομετρικών ακτινογραφιών.

Ακτινολογικό Εργαστή...

Ανοιχτό θα παραμείνε…

Ανοιχτό θα παραμείνει το Γενικό Λύκειο Αίγινας μέχρι τις 8 Ιουλίου παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Ανοιχτό θα παραμείνε...

Η αναβίωση του εθίμο…

Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Η αναβίωση του εθίμο...

Μία εκδήλωση γεμάτη …

Μία εκδήλωση γεμάτη ευαισθησία για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Χάρη.

Μία εκδήλωση γεμάτη ...

Αναρτήθηκαν οι βαθμο…

Αναρτήθηκαν οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Αναρτήθηκαν σήμερα ο...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.