Menu

Ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας μιλά στα ραδιόφωνο του Aegina Portal για το ζήτημα των "Οχυρών" της Πέρδικας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-10-2014 στην κατηγορία: Εκπομπές

Για το ζήτημα της περιοχής των "Οχυρών" στην Πέρδικα, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Θοδωρής Δρίτσας. Ο κύριος Δρίτσας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεανώ Φωτίου κατέθεσαν χθες σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Οι δηλώσεις του κυρίου Θοδωρή Δρίτσα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Ο κύριος Δρίτσας δήλωσε ότι: "Το ερέθισμα προέκυψε από την ίδια την κοινωνία της Αίγινας. Η Πρωτοβουλία Πολιτών της Αίγινας που ευαισθητοποιήθηκαν πρώτοι, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας και στη συνέχεια το Τοπικό Συμβούλιο της Πέρδικας και μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, με ομόφωνες αποφάσεις ανέδειξαν το ζήτημα και ζήτησαν να σταματήσει το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ποιο είναι το σχέδιο; Η παραχώρηση από το Ταμείο Εθνικού Στόλου του όρμου των Οχυρών της Πέρδικας στην Αίγινα, που είναι αρμονικά συνδεδεμένο με όλη την περιοχή, με το ψαρολίμανο της Πέρδικας και με όλο τον οικισμό, σε μία πραγματικότητα ήπιου περιβάλλοντος, πασίγνωστου κι αγαπητού ακριβώς για αυτό το χαρακτήρα του.

Δεν μπορώ να καταλάβω το Ταμείο Εθνικού Στόλου πως σκέφτηκε επί το προκειμένω. Δεν μπορεί να είναι μόνο η οικονομική αξιοποίηση οποιονδήποτε αναγκών, και για αυτό θέτω απέναντι και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στον Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ότι ήδη υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη αρχαίων καταλοίπων στην περιοχή, αλλά και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτω εάν εγκρίνουν αυτή την πρωτοβουλία του Ταμείου Εθνικού Στόλου, για την μακροχρόνια μίσθωση, για 25 χρόνια, μίας επιφάνειας 350 στρεμμάτων".

Ο κύριος Δρίτσας τόνισε ότι και η Αίγινα, όπως οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας που διαθέτει φυσικές ομορφιές, πρέπει να τύχει μίας άλλης αντιμετώπισης: "Απαιτείται σχέδιο για οποιαδήποτε παρέμβαση. Απαιτείται μία μελέτη που να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής χωρίς να τα καταστρέφει", ενώ συμπλήρωσε ότι: "Τέτοιου είδους επενδύσεις μόνο λίγους ωφελούν. Τους πολλούς τους καταστρέφουν και αφήνουν πίσω τους συντρίμμια", κάνοντας λόγο για βλάβη όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε αυτή την πρωτοβουλία ως αψυχολόγητη και ασχεδίαστη, αλλά και "Καθ' υπέρβαση και αρμοδιοτήτων. Καλό το Ταμείο Εθνικού Στόλου, έχει επιτελέσει ένα έργο, καλή είναι η ιδέα της ενίσχυσης των πόρων του ταμείου, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν πάρα - πάρα πολλές άλλες παράμετροι".

κατάλογος αγορών

aegina portal web radio

Κυβερνείο - Εϋνάρδειο. Οκτώβριος 2014.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-10-2014 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Οι εργασίες για το ιστορικό κτίριο του "Κυβερνείου" έμειναν στη μέση. Σήμερα, οι φθινοπωρινές βροχές έμοιαζαν να "ξεγυμνώνουν" όνειρα, προσδοκίες, υποσχέσεις, λόγια που ειπώθηκαν ξανά και ξανά, επίσης σαν υποσχέσεις. Σήμερα, κάτω από τα γκρίζα σύννεφα, το "Κυβερνείο" έμοιαζε σαν ένα οπουδήποτε εγκαταλελειμμένο κτίριο που αφέθηκε στο χρόνο. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η ενημέρωση για το μέλλον του ήταν φειδωλή ή ίσως δεν υπήρχαν νέα δεδομένα. Ο Δήμαρχος Αίγινας έκανε αναφορά στο ενδιαφέρον που έδειξε ο υπουργός πολιτισμού, για αυτό και για τα υπόλοιπα "Καποδιστριακά Κτίρια".

Όμως το "Κυβερνείο" δεν είναι το μοναδικό θύμα του ίδιου φαύλου κύκλου. Στο ιστορικό Εϋνάρδειο την εικόνα από τα σπασμένα τζάμια και τους γκρεμισμένους σοφάδες συμπληρώνουν τα κεραμίδια που κατά τόπους υποχωρούν, αφήνοντας όλη τη βροχή να μπαίνει στο εσωτερικό του. Κυβερνείο - Εϋνάρδειο. Οκτώβριος 2014. 

Θα αντικατασταθεί ο κεντρικός αγωγός του Λεοντίου. Την πίστωση ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-10-2014 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού της δεξαμενής του Λεοντίου αποφάσισε η Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας, η τεχνική έκθεση της οποίας συζητήθηκε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή. Η επιτροπή ενέκρινε τη δαπάνη για την αντικατάσταση του σιδερένιου αγωγού, ο οποίος όπως είχε παρουσιαστεί και σε παλαιότερο ρεπορτάζ του Aegina Portal, παρουσίαζε συχνά εμφανείς διαρροές και πολλαπλά προβλήματα λόγω του υλικού του και της φθοράς του από τις συνθήκες.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Share selected track on FacebookShare selected track on Twitter


Ο αγωγός θα αντικατασταθεί από τη δεξαμενή μέχρι την περιοχή της καντίνας που βρίσκεται στην "Πασπάρα". Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Αντώνης Μούρτζης σε σύντομη παρέμβασή του προς την Οικονομική Επιτροπή είπε ότι η Υπηρεσία Ύδρευσης καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά οχτώ βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης σε διάφορα σημεία του νησιού.

Επιδεινώθηκε ο καιρός σήμερα στην Αίγινα. Σε ισχύ μερικό απαγορευτικό.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-10-2014 στην κατηγορία: Καθημερινά νέα

Επιδεινώθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι καιρικές συνθήκες στην Αίγινα, με τους νότιους - νοτιοανατολικούς ανέμους να ενισχύονται. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας θα φτάσουν στον Αργοσαρωνικό τα 6-7 μποφόρ. Η ένταση των ανέμων κράτησε και σήμερα δεμένα στα λιμάνια τα ιπτάμενα, καθώς δεν εκτελούνται δρομολόγια προς την Αίγινα, αφού βρίσκεται σε ισχύ μερικό απαγορευτικό.

Οι βροχοπτώσεις εκδηλώνονται κατά διαστήματα, ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 - 19 °C στο κέντρο της Αίγινας.

Περισσότερες Ειδήσεις

Συνεδρίαση Οικονομικ…

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αίγινας 24ης Οκτωβρίου 2014.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγ...

Η αγωνιστική κίνηση …

Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης...

Αλλαγή του καιρού με…

Αλλαγή του καιρού με ισχυρούς ανέμους και βροχές. Σε ισχύ μερικό απαγορευτικό.

Σε ισχύ βρίσκεται από το ...

Ένωση Αρμενίων Αθλητ…

Ένωση Αρμενίων Αθλητών Αθήνας -Α.Ο.Α Σαρωνικός 66-46. 2η αγωνιστική της Β' ΕΣΚΑΝΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης...

Συνεδρίαση Δημοτικού…

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 21ης Οκτωβρίου 2014.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγ...

Συνάντηση του Δημάρχ…

Συνάντηση του Δημάρχου Αίγινας κυρίου Δημήτρη Μούρτζη με travel bloggers, στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης Travel Blog Exchange European Conference 2014.

Στο πλαίσιο της πανευρωπα...

Το νέο του τμήμα αυτ…

Το νέο του τμήμα αυτό των παγκορασίδων παρουσίασε στην αθλητική εκπομπή Offside ο Παναιγιναϊκός.

Το νέο του τμήμα, αυτό τω...

Τροπολογία για την α…

Τροπολογία για την αποπληρωμή χρεών προς τους Δήμους ψηφίστηκε στη βουλή.

Από 24 έως 100 δόσεις θα ...

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Α…

Α.Ο.Α. Σαρωνικός - Αρμενική 3-0 σετ. 3η αγωνιστική της ΕΣΠΕΔΑ.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης...

Βιωματικό εργαστήρι:…

Βιωματικό εργαστήρι: “Ο Σχολικός Λαχανόκηπος". Από την ομάδα "Πελίτι" Αίγινας.

Ένα από τα πιο σημαντικά ...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Σύνδεσμοι

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) 2297 700 207
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.