Menu
0

Διαμαρτυρία για τις κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού των σχολείων του Αργοσαρωνικού.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-10-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Στην Παλαιά Προβλήτα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού, για τις κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού των σχολείων του Αργοσαρωνικού. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κύριος Νίκος Οικονόμου, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας. "Αγωνιζόμαστε με επιστολές και διάφορα έγγραφα και ζητάμε την κάλυψη των κενών. Χθες είχα ραντεβού με τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μου είπε σήμερα ότι το ΠΥΣΔΕ θα πάρει απόφαση για να στείλει εκπαιδευτικούς στα νησιά του Αργοσαρωνικού", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Νίκος Οικονόμου, που ενημέρωσε επίσης ότι σχετικά με το νηπιαγωγείο των Αγίων θα πρέπει να γίνε επανίδρυση.

Επίσης δεν έχει δοθεί ακόμη η τρίτη κατανομή για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εξήγησε ο κύριος Οικονόμου, λόγω των  δαπανών για πετρέλαιο που θα χρειαστούν. Σημείωσε ότι εάν δεν μπορέσει να καλυφθεί αυτή η δαπάνη, τότε θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καλύψει ο Δήμος το ποσό.

Σχετικά με τη συγκέντρωση, ο κύριος Χρήστος Ρέππας εκ μέρους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού, εξήγησε ότι αυτή γίνεται προκειμένου να αναδείξει το πρόβλημα των κενών.  "Ήδη από τη αρχή της χρονιάς, αρχίσαμε με ένα πολύ μεγάλο αριθμό κενών, που έφτανε περίπου στο 60% της δύναμης του εκπαιδευτικού προσωπικού της περιοχής" είπε ο κύριος Ρέππας που επισήμανε πως παρά το γεγονός ότι καλύφθηκαν κάποια από αυτά τα κενά, το πρόβλημα παραμένει πάρα πολύ σημαντικό.

Mix & Match - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

Anna - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών.

Α μπε μπα μπλομ - Ηλεκτρονικός Κατάλογος Αγορών

aegina portal web radio

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των καθισμάτων στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-10-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η πρώτη φάση της τοποθέτησης των καθισμάτων στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας. Με την ευκαιρία των εργασιών στο Aegina Portal δηλώσεις έκαναν οι κύριοι Νίκος Κάτσας, εκ μέρους της διοίκησης του ΔΑΟΑ και Σταύρος Ρωπαΐτης, εκ μέρους της διοίκησης της Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας. "Εκπροσωπώντας τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αίγινας με παρέμβαση του οποίου πήραμε αυτά τα καθίσματα μέσω της Καραϊσκάκης Α.Ε. Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους τους εθελοντές που έχουν συμβάλει σε αυτή τη τοποθέτηση. Οι εργασίες έχουν γίνει όλες αφιλοκερδώς, έχουμε αρκετά πράγματα να φτιάξουμε στο γήπεδο της Αίγινας. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει κλιμάκιο της Περιφέρειας το οποίο θα μας δώσει την άδεια του γηπέδου. Είναι ένα ακόμη βήμα, πριν την αδειοδότηση για την αντικατάσταση του ταρτάν και του αγωνιστικού χώρου", δήλωσε ο κύριος Νίκος Κάτσας.

"Κι εγώ με τη σειρά μου εκ μέρους της Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας, της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος της από τη θέση του αντιπροέδρου, θέλω να ευχαριστήσω την Καραϊσκάκης Α.Ε. και προσωπικά τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επίσης τον Δήμαρχο της Αίγινας και όλο το Δ.Σ. του ΔΑΟΑ", είπε ο κύριος Ρωπαΐτης που ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του ΔΑΟΑ κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό, όσο και τον κύριο Νίκο Κάτσα, όλο το Δ.Σ. του ΔΑΟΑ, αλλά και τους εθελοντές, για ότι έχουν προσφέρει και θα προσφέρουν στη συνέχεια για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Αίγινας.

"Ευελπιστώ να γίνουν και άλλα έργα, με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα και του στίβου, που είναι πάρα πολύ σημαντικά πράγματα για τον αθλητισμό της Αίγινας", τόνισε ο κύριος Ρωπαΐτης. "Είναι απαραίτητη η μεταξύ μας συνεννόηση και συνεργασία", συμπλήρωσε ο κύριος Νίκος Κάτσας, που πρόσθεσε ότι εξαιτίας των δύσκολων συγκυριών της εποχής "πάρα πολλές δουλειές γίνονται εθελοντικά και έτσι πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται".

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 7ης Οκτωβρίου 2015

Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-10-2015 στην κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Video 1Video 2Video 3


Η πλακόστρωση του πεζοδρομίου απομένει στον εξωτερικό τοίχο του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας. Από αύριο ξεκινά η τοποθέτηση των καινούργιων καθισμάτων στις κερκίδες.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-10-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια μέχρι να ξεκινήσει η επισκευή, μέρους του εξωτερικού τοίχου, που αποτελεί περίφραξη του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας, ο οποίος κατέρρευσε τον Ιανουάριο του 2013. Το έργο "Ανακατασκευή Λιθόκτιστου τοίχου Δημοτικού Γηπέδου Αίγινας", προϋπολογισμού 120.000 ευρώ δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2014 από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και αφορούσε στην ανακατασκευή τμήματος περίπου 90 μέτρων και ύψους τεσσάρων μέτρων.

Στις αρχές Μαΐου δόθηκε η αδειοδότηση και μία εβδομάδα αργότερα ξεκίνησαν οι εργασίες. Λίγο καιρό αργότερα σταμάτησε την εκτέλεση του έργου, καθώς ο εργολάβος είχε παραμείνει απλήρωτος από τον Ιούνιο. Η αρχική πρόβλεψη τότε ήταν ότι θα είχε ολοκληρωθεί σε ενάμιση περίπου μήνα. Σήμερα, για να ολοκληρωθεί το έργο, απομένει η πλακόστρωση του πεζοδρομίου, αλλά γίνουν οι πληρωμές.

Ωστόσο, η φάση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο, επιτρέπει στο ΔΑΟΑ να ξεκινήσει την τοποθέτηση των νέων καθισμάτων στις κερκίδες του σταδίου. Για την τοποθέτηση των καινούργιων καθισμάτων, προσφορά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και της Καραϊσκάκης Α.Ε. η προϋπόθεση που είχε θέσει ο ΔΑΟΑ ήταν να μπορέσει να διασφαλίσει ότι το γήπεδο θα είναι ασφαλές με εισόδους και εξόδους που θα κλείνουν. Αυτή η προϋπόθεση πια καλύπτεται, οπότε και από αύριο το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των καθισμάτων.

Ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, πρόεδρος του ΔΑΟΑ, επισημαίνει ότι η τοποθέτηση θα ολοκληρωθεί όταν τοποθετηθούν αντίστοιχα και οι κάμερες ασφαλείας, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Περισσότερες Ειδήσεις

Οι σειρήνες πολιτική…

Οι σειρήνες πολιτικής άμυνας ήχησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας,στο πλαίσιο της άσκησης "Παρμενίων 2015".

Όπως σε όλη την Ελλά...

Διαμαρτυρία της μείζ…

Διαμαρτυρία της μείζονος αντιπολίτευσης για τη σύνθεση της απαρτίας, την ώρα προσέλευσης και το χρόνο επίδοσης των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.

Επεισοδιακή ήταν η σ...

Πρεμιέρα για τις υπο…

Πρεμιέρα για τις υποδομές του Α.Ο.Α Σαρωνικός. Μία νίκη και μία ήττα ο απολογισμός.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπ...

Κέντρο Διά Βίου Μάθη…

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης "Γνώμονας". Εκπαίδευση πληροφορικής για μαθητές δημοτικού, με μειωμένες τιμές έως 75%.

Με την ευκαιρία της ...

"Αρχαία Ελληνικ…

"Αρχαία Ελληνική: Ζώσα ή Τεθνεώσα, Παρούσα ή Παρελθούσα, Γλώσσα;". Εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα.

Στην κατάμεστη από κ...

Α.Ε. Σαρωνικός - Κύπ…

Α.Ε. Σαρωνικός - Κύπρος Κορυδαλλού 1-0. Πρεμιέρα με νίκη στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ Πειραιά.

Γράφει  ο Σταύρ...

Σχολάρχης στην Αίγιν…

Σχολάρχης στην Αίγινα. Παναγής Ν. Ηρειώτης, 1854 - 1930. Η παρουσίαση του βιβλίου στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Μία εξαιρετική εκδήλ...

Κυριακή πρωί. Εικόνε…

Κυριακή πρωί. Εικόνες κατάντιας και εγκατάλειψης, για μία ακόμη φορά στο Καποδιστριακό Εϋνάρδειο. [upd] Ενημερώθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας για τον κίνδυνο που προκύπτει από την αθρόα συγκέντρωση χαρτοκιβωτίων.

Εικόνες κατάντιας, α...

"Ταξίδι στις στ…

"Ταξίδι στις στιγμές". Η παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Ηλιοπούλου.

Στην αίθουσα του Συλ...

Ανεμοστρόβιλος …

Ανεμοστρόβιλος "σήκωσε" βάρκες και στέγες στην περιοχή του Φάρου.

Ένα μετεωρολογικό φα...

Παλαιότερα άρθρα

Ενότητες

Aegina Portal Web Radio

Επικοινωνία

  • Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 803 & 801)
  • Web Radio (γραμματεία) Τηλ: 30 2297025627 (εσωτ: 804)
  • Email: info@aeginaportal.gr
  • Διεύθυνση: Αντωνίου Πελεκάνου 8 - 18010 Αίγινα
  •  
Το Aegina Portal λειτουργεί με την άδεια της ΑΕΠΙ και της GEA.