Υποβλήθηκε σε διαγωνισμό και νέο έργο συντήρησης δρόμων. Αφορά δεκαέξι τμήματα και είναι προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Ποιους δρόμους περιλαμβάνει.

DSC_0042-diagonismos-ergo.JPG
Ένα πολύ σημαντικό έργο τέθηκε σήμερα σε διαγωνιστική διαδικασία (υποβολή προσφορών) και αφορά δεκαέξι τμήματα οδών με επαναδιάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητα πεζών και οχημάτων.  Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο έργο για τη συντήρηση των δρόμων, που τίθεται σε διαγωνισμό μέσα σε διάστημα δύο μηνών. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η μελέτη αυτού του έργου συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου 2023. και τέθηκε σε διαγωνισμό σήμερα, 6 Ιουλίου 2023.

Το έργο περιλαμβάνει δεκαέξι τμήματα οδών του Δήμου Αίγινας, που είναι τα ακόλουθα:
  • Περιοχή Πλακάκια- Άγαλμα της Μάνας -παραλιακός δρόμος (χάραξη 1,2)
  • Παραλιακός δρόμος Αίγινα Σουβάλα από Σαλαμινομάχους προς Σουβάλα (χάραξη 3,4,5)
  • Από Λεόντι προς Βαθύ (χάραξη 6)
  • Οδός Αγίου Γεωργίου και οδός Αλυμπράντη έως λιμάνι Σουβάλας (χάραξη 7,8,9)
  • Δρόμος Σουβάλα – Βαγία- διασταύρωση προς Αγίου έως Βενζινάδικο (χάραξη 10)
  • Δρόμος Σουβάλα – Βαγία- πριν διασταύρωση προς Μεσαγρό (χάραξη 11)
  • Περιοχή Βουρκάνο (χάραξη 12)
  • Κυψέλη (χάραξη 13)
  • Από Σταυρό προς Σουβάλα (χάραξη 14)
  • Από Άλωνες έως Αγία Μαρίνα (χάραξη 15)
  • Από Κύλινδρα προς Αγία Μαρίνα (χάραξη 16)
Μετά την αποκατάσταση των δρόμων θα γίνει διαγράμμιση και καθαρισμός τάφρων. 

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για διαφορετικό έργο, από αυτό που έχει, επίσης, τίτλο: "Επισκευή και συντήρηση δημοτικών οδών νήσου Αίγινας – Οδοποιία", προϋπολογισμού 1.644.494 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, και σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal είχε δημοσιευθεί στις 6 Μάϊου 2023 και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Η χρηματοδότηση εκείνου του έργου έγινε από το Υπουργείο Εσωτερικών - Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Αυτό το έργο είχε τεθεί σε διαδικασία διαγωνισμού στις 5 Μάϊου 2023. Αυτή την περίοδο είναι σε διαδικασία αξιολόγησης.

Αντίθετα, αυτό που συζητήθηκε προχθές στην Οικονομική Επιτροπή αφορά μία νέα χρηματοδότηση ύψους 1.500.000 ευρώ που προέρχεται εξ' ολοκλήρου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς, αναφερόμενος σε αυτή την χρηματοδότηση, είπε ότι έγινε μετά από παρέμβαση και επίσκεψη στο υπουργείο, του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Κώστα Κατσαφάδου, του κ. Νίκου Πτερούδη και του ιδίου, κάτι που είχε ανακοινώσει αρκετούς μήνες πριν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μελετητής του έργου είναι ο πολιτικός μηχανικός κ. Παναγιώτης Κουκνάκος, ο οποίος παραβρέθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στην συζήτηση του θέματος. Ο κ Κουκνάκος ήταν ο μελετητής του έργου  "Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης", που είχε συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή στις 1 Μαρτίου 2022.  Υπογράφουσα είναι η κ. Εφροσύνη Φούφλια. 

Κύριος και φορέας κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Αίγινας. Προϊσταμένη Αρχή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας, Διευθύνουσα ή Επιβλέπουσα Υπηρεσία : Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Πειραιά και Νήσων.

Το έργο προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με το ΦΠΑ χρηματοδοτείται εξ ‘ολοκλήρου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε βάρος του προϋπολογισμού του ευάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 ΤΟΥ ΠΔΕ ( Αρ. πρωτ. 45315 / 31-01-2022 Ένταξης ( ΑΔΑ: 6ΦΝ7465ΧΘΞ-14Ζ) και θα βαρύνει τον ΚΑ: 64.7333.01 στον προϋπολογισμό του Δήμου Αίγινας οικονομικού έτους 2023. 

Η διενέργεια του διαγωνισμού και η εκτέλεση του έργου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 4412/ 2016 όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις του, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά βάση τιμής σε ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, επί πέντε ψηφισάντων μελών ότι:

1. Εγκρίνει την υπ’ αριθμ. 40/2023 μελέτη που συντάχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά & Νήσων Δ/νση Τεχνικών Έργων, τμήμα Τ.Τ.Υ.Ν.Δ. και θεωρήθηκε αρμοδίως και αφορά το έργο Επισκευή και Συντήρηση δημοτικών οδών Νήσου Αίγινας”. Προϋπολογισμού 1.500.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

2. Το έργο προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με το ΦΠΑ θα χρηματοδοτηθεί εξ ‘ολοκλήρου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε βάρος προϋπολογισμού ευάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 ΤΟΥ ΠΔΕ Αρ. πρωτ. 45315/31-01-2022 Ένταξης (ΑΔΑ: 6ΦΝ7465ΧΘΞ-14Ζ) και θα βαρύνει τον ΚΑ: 64.7333.01 στον προϋπολογισμό του Δήμου Αίγινας οικονομικού έτους 2023. 

3. Συντάσσει το σχέδιο με τους όρους διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού δημοσίου διαγωνισμού, για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων έργου κάτω των ορίων, ο οποίος θα διεξαχθεί μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του ΕΣΗ∆ΗΣ www.promitheus.gr, µε κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά βάση τιμής σε ευρώ χωρίς ΦΠΑ και σύμφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις του, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png