Επίσκεψη και ξενάγηση στο προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.

20231119_122241.jpg
 
Μία εξαιρετική παρουσίαση, για ένα από τα πιο σημαντικότερα προσκυνήματα της Αίγινας, την Παναγία την Φανερωμένη, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο αρχιτέκτονας κ. Ιωάννης Δέδες, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ομάδα Προστασίας  Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας. 


Η Ομάδα συνεχίζοντας το σημαντικό της έργο, για την ανάδειξη και τη διαφύλαξη της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, διοργάνωσε επίσκεψη και ξενάγηση σε έναν τόπο με σπάνια θρησκευτική παράδοση, που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά στο νησί.

20231119_123224-4.jpg
 
Την εκδήλωση προλόγισε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Γιώργος Μπήτρος, που κάνοντας μία σύνδεση με την τελευταία δράση της Ομάδας, στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική Εκκλησία της Βάρδιας, τον Ιούνιο, προανήγγειλε  την συνέχιση της πρωτοβουλίας που έχει αναπτύξει η Ομάδα, να προβάλει δηλαδή την πολιτιστική κληρονομιά της Αίγινας, ανατροφοδοτώντας το ενδιαφέρον των πολιτών για την ανάδειξη  αυτού του πλούτου.

20231119_123224.jpg

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ξανθή Γελαδάκη, ο πρόεδρος της Εφορευτικής της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, που απόλαυσαν μία όμορφη κυριακάτικη εκδήλωση με πολύτιμο περιεχόμενο.

20231119_123224-2.jpg
 
Για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τις σημαντικές αυτές δράσεις και τον πολιτιστικό πλούτο που αναδεικνύουν, παραθέτουμε την ακόλουθη λίστα των εκδηλώσεων, που έχει καλύψει το Aegina Portal:
 
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png