Ομιλία του κ. Παναγιώτη Αγραπίδη, με θέμα τα Οχυρά της Πέρδικας, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.

IMG_20230218_195212-00.jpg

Μία ωφέλιμη εκδήλωση για την ενημέρωση των πολιτών της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Λαογραφικό Μουσείο, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, με θέμα τα Οχυρά της Πέρδικας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Αγραπίδης, πολιτικός μηχανικός, μέλος της Επιτροπής που έχει συστήσει ο Δήμος Αίγινας για τα Οχηρά. 
 


Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιώργος Μπήτρος, πρόεδρος της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό, που συντόνισε ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μούρτζης, τέως δήμαρχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουκούλης, πρώην δήμαρχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, ο δημοτικός σύμβουλο κ. Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής, ο πρώην υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου, η κ. Μάρω Ευαγγελίδου, πρόεδρος του Θεσμικού Πλαισίου της ΕΛΛΕΤ, ο αρχιτέκτονας κ. Βασίλης Γρηγοριάδης, μέλη της Επιτροπής για τα Οχυρά, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού, μέλη της Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας και κάτοικοι του νησιού.

Το βιογραφικό του κ. Παναγιώτη Αγραπίδη.

Ο Παναγιώτης Αγραπίδης είναι Πολιτικός Μηχανικός, με ειδίκευση στον Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχεδιασμό και την Παρακολούθηση εφαρμογής τους.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα τέλη της δεκαετίας του 80 εργαζόμενος για την κατασκευή μεγάλων και σύνθετων έργων, όπως

  • η Δεύτερη Γέφυρα του Βοσπόρου και ο Περιφερειακός Αυτοκινητόδρομος της Κωνσταντινούπολης,
  • τα φράγματα του Κούρη στην Κύπρο και του Λούξορ στο ποταμό Νείλο στην Αίγυπτο,
  • το Πετροχημικό εργοστάσιο Αράκ στο Ιράν, κά. 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα την δεκαετία του 90  αξιοποίησε την εμπειρία του παρέχοντας υπηρεσίες σε φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε θέματα Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και εγκαθιστώντας τα κατάλληλα επιτελικά λογισμικά για την εφαρμογή τους. Ειδικότερα συνεργάστηκε με:

  • με Δημοσίες Επιχειρήσεις όπως η Οργανωτική Επιτροπή  Ολυμπιακών Αγώνων, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η Δημόσια Τηλεόραση,
  • με ιδιωτικές εταιρείες όπως η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΤΕΡΝΑ, η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΤΕΛΕΚΟΜ και η ΕΛΠΕΝ
  • τους Δήμους Αθηναίων, Ψυχικού και Άνω Λιοσίων
  • το σύνολο των Περιφερειών
  • όλα τα Υπουργεία και ειδικά με τα Υπουργεία  Εσωτερικών, Υποδομών, Υγείας και Μεταφορών
  • το γραφείο Πρωθυπουργού.

Τα τελευταία χρόνια κατοικεί και εργάζεται στην Αίγινα.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png