"Ο Κωνσταντίνος Κανάρης κάτοικος, ευεργέτης και λάτρης της Αίγινας". Εκδήλωση από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με ομιλήτρια την κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

20230319_114307-konstantinos-kanaris-00.jpg

"Ο Κωνσταντίνος Κανάρης κάτοικος, ευεργέτης και λάτρης της Αίγινας", ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΟΠΠΚΑ κ. Γιώργος Μπήτρος. 


Ακολούθησε η εισήγηση του θέματος από την κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου,  αρχειονόμου - ιστορικού, προϊσταμένης του τμήματος Γενικών Αρχείων του Κράτους του Ιστορικού Αρχείου Ύδρας και αναπληρώτρια προϊσταμένη των  Γενικών Αρχείων του Κράτους του τμήματος Αργοσαρωνικού. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Επίσης, η κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου απάντησε σε ερώτηση του κ. Γιώργου Μπήτρου, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των αρχείων στην Αίγινα.

20230319_114307-konstantinos-kanaris-02.jpg

Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρακολούθησαν ο κ πρόεδρος της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, η υποψήφια δήμαρχος Αίγινας κ. Σίλα Αλεξίου, μέλη και φίλοι της ΟΠΠΚΑ, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού. Τέλος, την εκδήλωση παρακολούθησε η κ. Ντία Φιλιππίδου, τρισέγγονη του Κωνσταντίνου Κανάρη και μέλος της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png