Ειδήσεις από την αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικό ένθετο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Σύσταση Γραφείου Πολιτικής Άμυνας στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου 2022, το υπ’ Αριθ. Πρωτ. : 27901 – 28/04/2022 Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: "Σύσταση Γραφείου Πολιτικής Άμυνας στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της Xώρας." Η εγκύκλιος αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του ένθετου Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση, στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Θέμα: Σύσταση Γραφείου Πολιτικής Άμυνας στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας

Όπως μας γνώρισε το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου με το Α.Π. Φ. 590/ΟΙΚ 181/2/21.12.2021 έγγραφό του, κατά την 6η Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 21.4.2021, ελήφθη ομόφωνα Απόφαση που αφορά σε όλο το φάσμα της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης της χώρας.
Στην εν λόγω απόφαση, μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 2641/1998 (ΦΕΚ Α΄ 211) «Παλλαϊκή Άμυνα και άλλες διατάξεις» σε ό,τι αφορά στη σύσταση Γραφείου Πολιτικής Άμυνας στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας, με μέριμνα του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 4 του ν. 2641/1998 προβλέπεται ότι « 5. Για τις ανάγκες οργάνωσης, σχεδιασμού και προπαρασκευής της Π.ΑΜ.: α. ... β. …γ…. δ. Στους Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού συνιστάται Γραφείο Π.ΑΜ. .».
 
Επισημαίνεται ότι η σύσταση των Γραφείων Πολιτικής Άμυνας στους ΟΤΑ α΄ βαθμού γίνεται ευθέως δια του ανωτέρω νόμου, συνεπώς δεν απαιτείται προς τούτο η τροποποίηση των οικείων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας. Παρακαλούμε για την ενημέρωση των ΟΤΑ α΄ βαθμού της χωρικής αρμοδιότητάς σας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png