Δημοτικές Εκλογές 2010

Μήνυμα ότι η Αίγινα άλλαξε πορεία και κινείται Πρόσω Ολοταχώς.



Δελτίο Τύπου
Μήνυμα ότι η ΑΙΓΙΝΑ άλλαξε πορεία και κινείται ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, έστειλαν εκατοντάδες πολίτες από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Παναγιώτη Γρηγορόπουλου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Το δικό μας κόμμα είναι η Αίγινα. Όλους μας ενώνει μια κοινή αγάπη. Η αγάπη για το νησί.
Πάμε όλες και όλοι μαζί, ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ»

Παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, έγιναν προχθές το απόγευμα τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ (Χρήστου Λαδά & Παύλου Αιγινήτη), του υποψηφίου Δημάρχου Αίγινας, κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Γρηγορόπουλος κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού τιμώντας κατ’ αυτόν τον τόπο «όσους βάζουν πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα την Αίγινα και το συμφέρον της. Μακριά από χρώματα και κόμματα. Όσους παλεύουν και αγωνίζονται απαλλαγμένοι από συμφέροντα και σκοπιμότητες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η «Αίγινα βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι» εξαιτίας των παραλείψεων του παρελθόντος, ο κ. Γρηγορόπουλος επεσήμανε: «Είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες του νησιού στα χέρια μας. Δεν θα λαμβάνονται πλέον αποφάσεις χωρίς εσάς πίσω από κλειστές πόρτες. Κανείς δεν πρόκειται πλέον να αγνοήσει τις δικές σας ανάγκες. Η άποψή σας, η γνώμη σας είναι και θα είναι πολύτιμη για μας. Μετράει. Την επιζητούμε. Την υπολογίζουμε. Την εκτιμάμε.  Στην πράξη και όχι στα λόγια. Χωρίς αλαζονεία.  Χωρίς έπαρση. Αλλά με ειλικρίνεια και σεβασμό. Σε εσάς είμαι υπόλογος και σε κανέναν άλλο. Συνδιοίκηση θα υπάρξει μόνο με εσάς».

Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να συνεχίσει να βρίσκεται ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο κ. Γρηγορόπουλος τόνισε: «Πέρασαν περίπου είκοσι χρόνια, από τότε που ως γιατρός, μπήκα για πρώτη φορά στα σπίτια σας. Τώρα σας επισκέπτομαι για άλλη μια φορά, σπίτι-σπίτι, πόρτα-πόρτα, ως υποψήφιος Δήμαρχος. Να είστε, βέβαιοι, ότι ως Δήμαρχος δεν θα εξαφανιστώ μετά τις εκλογές. Θα είμαι συνέχεια κοντά σας, δίπλα σας. Θα αντιμετωπίζουμε μαζί ό,τι σας απασχολεί και σας προβληματίζει. Τα προβλήματά σας θα είναι και δικά μου προβλήματα. Η πόρτα του γραφείου μου μαζί με την καρδιά μου, θα είναι πάντα ανοιχτή για σας με αγάπη, κατανόηση και αληθινό ενδιαφέρον».

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα στερείται βασικών υποδομών ο κ. Γρηγορόπουλος σημείωσε: «Δεν πρόκειται ποτέ να σας υποσχεθώ πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν. Από εμένα θα ακούσετε μόνο ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Για όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας βασανίζουν.

Πρώτον για το νερό, που δυστυχώς για όλες και όλους εμάς εδώ στην Αίγινα αποτελεί πολυτέλεια, παρά τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς και τα τεράστια ποσά με τα οποία επιβαρυνόμαστε. “Χορτάσαμε” από λόγια, αλλά “διψάμε» για ποιοτικό νερό. Ως Νέα Δημοτική Αρχή είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα της υδροδότησης του τόπου μας. Τέρμα τα «κούφια» λόγια ! Έφτασε επιτέλους η ώρα για πράξεις.. Θα τρέξει καθαρό, άφθονο και φθηνό νερό σε όλες τις βρύσες του νησιού μας.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι το αποχετευτικό και θα επιλυθεί με τη λειτουργία βιολογικών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων με σύγχρονες προδιαγραφές.

Τρίτο πρόβλημα τα σκουπίδια. Εδώ χρειάζεται ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων, με τις πιο σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους».

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος αφού έκανε λόγο για «έργα σε όλο το νησί και για όλο το νησί» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις 10 + 1 προτεραιότητες του Συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ, ως Νέα Δημοτική Αρχή:

   1. Δημιουργία ΚΑΠΗ για αυτούς που μας μεγάλωσαν.
   2. Αντιμετώπιση του προβλήματος με τα δρομολόγια των πλοίων και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
   3. Απαλλαγή πληρωμής δημοτικών τελών από αυτούς που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξή μας (άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία).

   4. Δωρεάν πάρκινγκ με πολλές θέσεις για όλους.
   5. Λειτουργία Γραφείου Ανέργων και Επιχειρήσεων, συμπληρωματικά με τον ΟΑΕΔ.
   6. Αναβάθμιση του ρόλου των συλλόγων στα κοινά του νησιού μας.
   7. Δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.
   8. Προστασία των ιστορικών μνημείων και των ιερών προσκυνημάτων.
   9. Προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου.
  10. Εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών.
  11. Μετατροπή των τοπικών διαμερισμάτων σε Μικρά Τοπικά Δημαρχεία.

Αναφορικά με το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος κάλεσε του συμπολίτες μας «να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε εκείνους που όλα τα προηγούμενα χρόνια μας αγνόησαν. Σε εκείνους που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Να καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν. Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να σταθείτε στο πλευρό μας. Στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση ζητώ την ψήφο σας. Ψήφο εμπιστοσύνης για να πάμε μαζί Πρόσω Ολοταχώς για την Αίγινα. Να δώσουμε στο αγαπημένο μας νησί την αίγλη που του αξίζει.

Κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας κ. Γρηγορόπουλος παρουσίασε «την πρώτη ομάδα των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού. Μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων, που αποτελείται από έμπειρα αλλά και νέα πρόσωπα, καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά, τα οποία υπηρετούν κοινές αρχές και αξίες. Μια ομάδα ανδρών και γυναικών που αντιπροσωπεύει την τοπική κοινωνία και διαθέτει όρεξη, σχέδιο και όραμα για το νησί και αποτελείται (αλφαβητικά) από τους:

   1. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ      
   2. ΑΛΕΞΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ                 
   3. ΑΜΑΦΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ            
   4. ΓΕΛΑΔΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        
   5. ΓΚΟΤΣΗΣ  ΤΡΥΦΩΝΑΣ               
   6. ΓΑΛΑΡΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ                
   7. ΖΑΜΠΕΛΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
   8. ΖΑΡΑΒΕΛΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    
   9. ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ  ΦΩΤΙΟΣ              
  10. ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ    
  11. ΚΑΠΟΘΑΝΑΣΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  12. ΚΡΕΟΥΖΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ                 
  13. ΚΑΦΕΤΖΗ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ       
  14. ΛΑΔΑ ΜΑΡΙΑ         
  15. ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   
  16. ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    
  17. ΛΥΤΡΑΣ  ΑΓΓΕΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ     
  18. ΜΑΡΙΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ            
  19. ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ  ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ      
  20. ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ           
  21. ΜΟΥΡΤΖΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ              
  22. ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΑ         
  23. ΜΑΝΤΖΙΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ          
  24. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                
  25. ΠΑΛΛΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ                      
  26. ΠΑΝΤΑΖΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ              
  27. ΠΕΡΡΑΚΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ                        
  28. ΠΕΤΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    
  29. ΠΡΕΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        
  30. ΠΑΝΤΑΖΗΣ  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ             
  31. ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ             
  32. ΣΟΥΠΙΔΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ              
  33. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ               
  34. ΤΑΜΤΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ                     
  35. ΤΡΙΜΗ  ΣΩΖΙΑ                             
  36. ΤΣΟΥΡΗΣ  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ              
  37. ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png